Πώς η ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ψυχολογία σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πώς η ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ψυχολογία σου

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχει κάτι στην εστιασμένη, βήμα προς βήμα αυτο-φροντίδα της εφαρμογής των καθαριστικών και των κρεμών, που στέλνει θετικά μηνύματα στον εσωτερικό μας εαυτό. 

Όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, πάντα περιμένεις κάτι να δεις, κάτι που θα σε χαροποιήσει ή θα σε βάλει σε σκέψεις. Εμείς οι γυναίκες έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε να αντικρύζουμε την ομορφιά μας στον καθρέφτη και λιγότερες φορές... στην ψυχή μας! Όχι, δεν θα μιλήσουμε γι΄ακόμα μια φορά για τα πρότυπα και το πώς η κοινωνία έχει βάλει τις γυναίκες σε μια μανιέρα να περιμένουν επιβεβαίωση από την εξωτερική τους εμφάνιση και λιγότερο από το μέσα τους, αλλά για τον αντικτυπο που έχει η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς στην ψυχολογία μας.

Ο κύριος σκοπός της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας των περισσότερων γυναικών είναι να προάγουν την υγεία και την ομορφιά του δέρματος του προσώπου τους. Από την επιλογή των κατάλληλων συστατικών και προϊόντων για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, την ηλικία και τις ανησυχίες τους μέχρι τη σειρά με την οποία εφαρμόζουν τα προϊόντα στο δέρμα τους, αυτές οι συνήθειες διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Μερικές γυναίκες ορκίζονται στους ορούς, ενώ κάποιες άλλες προτιμούν κρέμες ρετινόλης ή κλασικά τόνερ.

gynaika

Το χρώμα των ρούχων που φοράμε επηρεάζει την ψυχολογία μας; Όλη η αλήθεια

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου απ' όσα πιστεύεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο σωστός καθαρισμός, η ενυδάτωση και η εφαρμογή του αντηλιακού είναι καλό για το ίδιο το δέρμα μας, αποδεικνύεται ότι η τήρηση μιας ρουτίνας περιποίησης μπορεί πραγματικά να ωφελήσει και την ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχει κάτι στην εστιασμένη, βήμα προς βήμα αυτο-φροντίδα της εφαρμογής των καθαριστικών και των κρεμών, που στέλνει θετικά μηνύματα στον εσωτερικό μας εαυτό. Όχι μόνο αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα για τη δική μας ευημερία, αλλά πιθανότατα αποκλείουμε άλλες σκέψεις και ανησυχίες κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Πώς μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου

routina

Ο Matt Traube, κλινικός ψυχοθεραπευτής και ψυχοδερματολόγος στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, αποκάλυψε στο περιοδικό Everyday Health ότι κάτι με το οποίο η κοινωνία μας στο σύνολό της παλεύει από την αρχή της πανδημίας είναι η διαταραχή στην καθημερινής μας ρουτίνας κάτω από φυσιολογικές συνθήκες... Ως εκ τούτου, η προσήλωση σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κάθε μέρα παρέχει μια αίσθηση γείωσης, κανονικότητας, προγράμματος σε έναν πολύ απρόβλεπτο κόσμο.

Επιπλέον, η διανοητική εστίαση που χρειάζεται για να δώσουμε προσοχή σε κάθε βήμα της διαδικασίας αυτής συνήθως διακόπτει άλλες σκέψεις ή ανησυχίες που στριφογυρίζουν στο κεφάλι μας. Αντί να ανησυχούμε για το τι συνέβη στη δουλειά μας νωρίτερα ή για το τι θα μαγειρέψουμε στα παιδιά μας για μεσημεριανό αύριο, επικεντρωνόμαστε ακριβώς στην παρούσα στιγμή, η οποία είναι μια υγιής πρακτική στην επίγνωση και μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος.

Επιπλέον, όταν η ρουτίνα ομορφιάς μάς κάνει να αισθανόμαστε καλά μέσα μας, όχι μόνο απελευθερώνει χημικές ουσίες που τονώνουν τη διάθεση στον εγκέφαλό μας καθώς το κάνουμε, αλλά γίνεται συνήθεια και επιτρέπει στον εγκέφαλό μας να απελευθερώνει αυτές τις χημικές ουσίες συνεχώς. Αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας στέλνουμε επίσης ένα θετικό μήνυμα στον εαυτό μας ότι αξίζει τον χρόνο, αξίζει τον κόπο, αξίζει την καλοσύνη που δίνουμε τόσο συχνά και στους άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετά με τη μοναξιά! Πάρε τα πάνω σου ακολουθώντας αυτά τα 8 tips

Δες το 2022 με αισιοδοξία! 15 λόγοι για να είσαι πιο υγιής και χαρούμενη