Οι χθεσινές δηλώσεις της Φαίης Σκορδά έκρυβαν μία πολύ μεγάλη αλήθεια

Ερμιόνη Σαρρή
Οι χθεσινές δηλώσεις της Φαίης Σκορδά έκρυβαν μία πολύ μεγάλη αλήθεια

Το τέλος της καραντίνας αυτής ας μας βρει όλους ξανά... φίλους και όχι εχθρούς!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 είδαμε εχθές την Φαίη Σκορδά να μιλά για τον Κορονοϊό και πώς βρέθηκε θετική. Εκείνη μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου πως είναι θετική και θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Τόσο εκείνη όσο και το φιλικό, οικογενειακό και το στενό επαγγελματικό της περιβάλλον.

Η ίδια δέχθηκε πολλά αρνητικά σχόλια κάτω από το post της στα οποία την «κατηγορούσαν» για το ταξίδι της στην Ιταλία. Μέσω λοιπόν της τηλεόρασης ξεκαθάρισε πως όταν έφυγε για την Ρώμη δεν είχε ξεσπάσει ακόμη ο ιός στην Ευρώπη και όλοι γνωρίζαμε μόνο για την Κίνα. Δε θα έβαζε ποτέ ούτε τον εαυτό της, ούτε και τους οικείους της σε τέτοιο κίνδυνο.

Η Φαίη όμως έκανε ένα εκτενές σχόλιο για την σκέψη της να απαντήσει σε όλα αυτά τα σχόλια. Που εν τέλει δεν απάντησε σε κανέναν γιατί σκέφτηκε πως αυτό που συμβαίνει κάτω από το δικό της post στο instagram είναι κάτι πολύ «μικρό» και «ανούσιο» σε σχέση με όσα διαδραματίζονται εκτός των social media. Με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τη δική μας (και τις υπόλοιπες) αλλά και αυτήν που μπορεί να βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας. Κάπου εκεί έξω βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, υπάλληλοι σε super market και άλλοι πολλοί που δουλεύουν για εμάς χωρίς ωράρια και χωρίς να χάνουν την υπομονή τους. Εμείς απλά καλούμαστε να μείνουμε μέσα.



Ο κόσμος γίνεται «ανθρωποφάγος». Ο κόσμος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή και την ψυχραιμία του. Αλλά μήπως η χθεσινή συνέντευξη της Φαίης Σκορδά πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις;

Πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου πως αυτές τις ημέρες που μένουμε στα σπίτια μας και θα συνεχίσουμε να παραμένουμε για τουλάχιστον 10-14 μέρες δεν πρέπει να χάνουμε την υπομονή μας. Να μην περιστρέφουμε τη γη γύρω από εμάς και πριν θελήσουμε να ''τσακωθούμε'' με κάποιον τηλεφωνικώς, μέσω των social media ή τον συγκάτοικό μας επί καραντίνας, να σκεφτούμε αν αξίζει. Αν όντως αξίζει να μπούμε σε μία αντιπαράθεση. Να μην υιοθετούμε μία κατάσταση ανθρωποφαγίας. Και αν κάποιος το κάνει, εμείς δε χρειάζεται να γίνουμε «συμπαίκτες και συμπαίκτριές» του. Ξέρουμε ποιες και ποιοι είμαστε. Ας παίξουν μόνοι τους αυτήν την παρτίδα. Και αν όντως μας πειράζει το σχόλιο που μας έκανε, ας σκεφτούμε διπλά μήπως έχει δίκιο. Και αν έχει, ας προσπαθήσουμε εμείς να αλλάξουμε και όχι να «επιτεθούμε» ως κίνηση άμυνας.

#Mένουμε_σπίτι και δεν χάνουμε την υπομονή μας. Βάζουμε μουσική για να χαλαρώσουμε, ανάβουμε κεριά και αυτή είναι η ευκαρία μας να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Όχι να σταματήσουμε να μιλάμε με τους οικείους μας ή τους γνωστούς μας.

Μένουμε μακριά από τους ανθρώπους μας αλλά όχι από την αγάπη μας για αυτούς. Μένουμε μακριά από αυτούς όσον αφορά τα μέτρα και τα χιλιόμετρα, όχι με τα συναισθήματά μας.