Κατσουφιάζεις με το παραμικρό; 4 απλοί τρόποι για να είσαι ευτυχισμένη

Νατάσσα Σχοινά
Κατσουφιάζεις με το παραμικρό; 4 απλοί τρόποι για να είσαι ευτυχισμένη

Δεν είναι ίδια η κάθε μέρα. Γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τα all-week blues.

Η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη. Δυσκολίες υπάρχουν και πάντα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όχι το «όλα είναι καλά» κείμενο που περίμενες να ακούσεις; Ναι, δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις υπερβολικές ωραιοποιήσεις καταστάσεων. Προτιμώ τον ρεαλισμό.

Πώς να κάνεις ότι δε βλέπεις κάτι που είναι μπροστά σου; Δηλαδή, αν κάτι δεν έρθει όπως το θες, ό,τι και να σου πει ο διπλανός σου, εσύ θα ξέρεις ότι αυτό δεν έχει πάει όπως το θες. Το θέμα δεν είναι ούτε να αγνοείς την κατάσταση ούτε να εθελοτυφλείς. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το κάθε τι.
#1 Μην ενδίδεις στην απαισιοδοξία.

Άλλο το να μην είσαι τυφλά αισιόδοξη και άλλο το να πας στο άλλο άκρο, της απαισιοδοξίας και του «όλα μου πάνε στραβά». Ακόμα και να μην είναι ιδανικά τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα αλλάξουν. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι υπομονή και να προσπαθήσεις, έστω και με μικρές φαινομενικά ενέργειες, να πλησιάσεις αυτό που θες.

#2 Αντικατάστησε την κακή σκέψη με ένα όφελος.

Κακές σκέψεις όλοι έχουμε και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις. Ούτε και πρέπει. Το άγχος, όταν αυτό είναι σε παραγωγικό επίπεδο, σε βοηθάει να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερη. Να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου, γιατί δε θες να αποτύχεις. Όταν, λοιπόν, αποτυγχάνεις, σκέψου τι κέρδισες: ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον, που ενδεχομένως να σου φανεί χρήσιμο σε μία πολύ πιο δύσκολη κατάσταση.

4 tips για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου σύμφωνα με τους ειδικούς

#3 Μην τσιγγουνεύεσαι τις φιλοφρονήσεις στον εαυτό σου.

Όπως κάνεις κομπλιμέντα στους γύρω σου, έτσι πρέπει να κάνεις και στον εαυτό σου. Δες τον σαν ένα παιδί που χρειάζεται τη φροντίδα σου. Αν εσύ δεν του συμπεριφέρεσαι όμορφα και δεν του δίνεις αυτό που του αξίζει, γιατί να κάνει κάποιος άλλος;
Πώς θα αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου;

#4 Σταμάτα να συγκρίνεσαι με άλλους ανθρώπους.

Εσύ είσαι εσύ. Δεν είσαι ούτε η διπλανή σου, ούτε η φίλη σου, ούτε η αδερφή σου, ούτε η μαμά σου. Αποδέξου τον εαυτό σου. Άφησέ τον να ανθίσει και να μεγαλουργήσει. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις τα δικά σου -και όχι των άλλων- όνειρα.

DPG Network