Μήπως φοβάσαι να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 4 tips για να βρεις τον εαυτό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μήπως φοβάσαι να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 4 tips για να βρεις τον εαυτό σου

Αντιμετώπισε με θάρρος και πυγμή ό,τι σε κρατάει πίσω.

Η ευτυχία είναι ένας όρος που η ερμηνεία και η εφαρμογή του από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν. Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ευτυχία, και σίγουρα δεν θέλουν όλοι τα ίδια πράγματα για να είναι –πραγματικά- ευτυχισμένοι. Αρκετοί μάλιστα, φοβούνται να νιώσουν ευτυχισμένοι ή όταν το νιώθουν σκέφτονται τι πάει λάθος και αν αξίζουν την ευτυχία.

Τι θα γινόταν όμως αν σκεφτόσουν πραγματικά να αποδεχθείς τον εαυτό σου (με τα καλά και τα κακά) και να προχωρήσεις μπροστά; Η αγάπη, η χαρά και η ευτυχία είναι συναισθήματα που αξίζουν να βιώνουν όλοι οι άνθρωποι, και αν εσύ δεν νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένη, κάτι θα πρέπει να κάνεις γι’ αυτό.

Αν νιώθεις κάπως έτσι και συνεχίσεις να διαβάζεις τις γραμμές αυτές, τότε παρακάτω θα δεις 4 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ό,τι σε κρατάει πίσω και να νιώσεις πραγματικά την ευτυχία.

Αποδέξου το παρελθόν

Πολύ συχνά οι άνθρωποι κολλάνε στα λάθη του παρελθόντος. Ίσως έκανες «κακό» σε κάποιον, ίσως τον πλήγωσες, ίσως ντρόπιασες τον εαυτό σου ή απέτυχες να φέρεις σε πέρας κάτι. Γιατί όμως να νιώθεις άσχημα; Όλα αυτά είναι μέρη του να είσαι άνθρωπος. Έχεις συναισθήματα, πληγώνεσαι και πληγώνεις, κάνεις λάθη. Όμως αυτό θα έπρεπε να είναι αποδεκτό, γιατί κανένας δεν είναι τέλειος.

Μάθε να αποδέχεσαι το παρελθόν (με ότι αυτό περιλαμβάνει) και προχώρα μπροστά. Υπάρχει πάντα περιθώριο για ανάπτυξη, αλλαγές, διορθώσεις και φυσικά περισσότερες αποτυχίες. Κράτησε τον εαυτό σου στο παρόν και συνέχισε να προχωράς. Η ευτυχία είναι δικαίωμα σου.

Αυτό είναι το μυστικό για να είσαι ευτυχισμένη

Σταμάτα να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν διαφορετικά αν….

Πολλές φορές παραμένεις στάσιμη στην αγάπη ή την επαγγελματική πορεία γιατί κοιτάζεις κάτι που απαιτεί δουλειά και σκέφτεσαι πόσα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Όταν υπολογίζεις και σκέφτεσαι συνεχώς τι μπορεί να πάει στραβά πριν καν προσπαθήσεις να επιδιώξεις τους στόχους σου, παραμένεις στάσιμη. Η στασιμότητα μπορεί να είναι άνετη, γιατί η αλλαγή είναι τρομακτική, ακόμη και αν η αλλαγή είναι για καλό. Πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι συνέχεια τι θα συνέβαινε «εάν» τα πράγματα ήταν αλλιώς και να μην κάνεις πάντα αρνητικές σκέψεις ή προδικάζεις μια κατάσταση πριν δεις το αποτέλεσμά της.



Αποδέξου τις αποτυχίες ως αναπόφευκτα βήματα, όχι ως τελικό αποτέλεσμα

Οι αποτυχίες μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πολύ άσχημα και να σε παραλύσουν, να σε κάνουν να φοβάσαι να προχωρήσεις μπροστά και να σε γεμίζουν τύψεις και φόβο πως όσες φορές και να προσπαθήσεις πάντα θα αποτυγχάνεις. Και αυτό είναι το λάθος που κάνεις εδώ. Φοβούμενη να διακινδυνεύσεις μια ακόμη αποτυχία παραμένεις στάσιμη, στη βολή σου και δεν προσπαθείς ξανά. Και όταν το κάνεις αυτό, εμποδίζεις τον εαυτό σου να βιώσει την επιτυχία, η οποία είναι η απόλυτη αποτυχία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο βήμα όταν προχωράς προς οποιονδήποτε στόχο που θα σε κάνει ευτυχισμένη.

Αυτό το Podcast ακούγεται με χαμόγελο: Σταμάτα ό,τι κάνεις! Ήρθε η ώρα θα μιλήσουμε για την ευτυχία

Όρισε τη δική σου εκδοχή της ευτυχίας

Όπως είπαμε και στην αρχή η ευτυχία από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει, γι’ αυτό κι εσύ πρέπει να βρεις και να ορίσεις τη δική σου εκδοχή. Ωστόσο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δύσκολο να την ορίσεις αφού συνεχώς κατακλύζεσαι από τις εκδοχές των άλλων ανθρώπων. Βλέποντας λοιπόν, τι συμβαίνει στις ζωές τους, θεωρείς πως αν δεν κάνεις ή δεν σου συμβαίνει ότι και σε εκείνους δεν είσαι ευτυχισμένη.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να σταματήσεις με το τι κάνουν και τι σκέφτονται οι άλλοι και να ασχοληθείς με εσένα; Μόνο έτσι θα νιώσεις πραγματικά ευτυχισμένη.