9 τρόποι για να αρχίσεις να απολαμβάνεις στο 100% τα Σαββατοκύριακά σου

Ιωάννα Τζανή
9 τρόποι για να αρχίσεις να απολαμβάνεις στο 100% τα Σαββατοκύριακά σου

Πες αντίο στις... «μαύρες» και αγχωτικές Κυριακές!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την ενηλικίωσή μας, είναι οι σκέψεις και το άγχος που μας πιάνουν συνήθως μετά από ένα χαρούμενο Σαββατόβραδο και αναμένοντας για μια νέα και busy εβδομάδα να ξεκινήσει, αφού πλέον έχουμε αρκετές υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπαιρεώσουμε.

Ξυπνάμε την Κυριακή το πρωί και έρχονται αυτόματα στο μυαλό μας αυτοκαταστροφικές σκέψεις, απελπισία και αυοταμφισβήτηση. Στο τέλος της ημέρας, το μυαλό στρέφεται στη δουλειά, την καριέρα και μετά σε κάθε επιλογή που έχουμε κάνει στη ζωή μας.

quote 7

10 quotes επωνύμων που θα σε κάνουν να χαμογελάς ανά πάσα ώρα και στιγμή

Μην επιτρέπεις σε αυτές τις «μαύρες» σκέψεις να σε κυριεύουν κάθε Κυριακή, μετά από ένα ενδεχομένως ξέγνοιαστο και διασκεδαστικό Σάββατο που πέρασες. Συνέχισε να είσαι χαρούμενη και άσε στην άκρη τα άγχη και την πίεση, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές που έχουμε για εσένα.


https://www.instagram.com/p/CTz8F1VqEvm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάνε τις δουλειές του σπιτιού από την Παρασκευή, μετά το τέλος της εργασίας σου

Είμαι σίγουρη ότι σου έχει συμβεί αρκετές φορές να σχολάσεις την Παρασκευή και να προσπαθήσεις να βρεις κάποια ανακούφιση μετά τη δύσκολη εβδομάδα που περάσες, σε ένα ποτήρι κρασί. Αυτή η συνήθεια, όμως, σου γυρίζει μπούμερανγκ το πρωί της Κυριακής που θέλεις να ξεγνοιάσεις, αφού βρίσκεσαι μπροστά από μια τεράστια λίστα υποχρεώσεων, ένα σωρό άπλυτα ρούχα και ένα άδειο ψυγείο - μιας και παρέλειψες να πας ΚΑΙ σούπερ μάρκετ. Και ξαφνικά πανικοβάλλεσαι για να τακτοποιήσεις τις δουλειές σου...

Αντί να αφήσεις όλες αυτές τις κουραστικές - αλλά απαραίτητες - δουλειές του σπιτιού για την Κυριακή, προσπάθησε να τις ολοκληρώσεις την Παρασκευή ή κάποιο άλλο απόγευμα μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, η Κυριακή θα είναι η μέρα σου και θα μπορείς να την απολαύσεις χωρίς να έχες τίποτα στο μυαλουδάκι σου.

Φτιάξε μια λίστα υποχρεώσεων για τη Δευτέρα που επιστρέφεις στη δουλειά

Για να μην αγχωθείς με το πόσα πράγματα σε περιμένουν για να διεκπαιρεώσεις τη Δευτέρα στη δουλειά, φρόντισε να έχεις φτιάξει από την Παρασκευή μια λίστα και να την έχεις αφήσει στο γραφείο σου, ώστε να επιστρέψεις στην εργασία σου χαλαρή και γνωρίζοντας ότι έχεις μεριμνήσει για να θυμάσαι ακριβώς τι έχεις να κάνεις.



Προγραμμάτισε δραστηριότητες που σε χαροποιούν για το Σαββατοκύριακο

Αξιοποίησε τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή για να κάνεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη, όπως το να κοιμηθείς με το αγόρι σου και να δείτε χαλαρά μια ταινία στον καναπέ, να πας για πεζοπορία ή να κάνεις μια εκδρομή με τις φίλες σου σε έναν όμορφο προορισμό.

Το να θέτεις στόχους για το Σαββατοκύριακο, θα σε κάνει να νιώθεις πιο ολοκληρωμένη και ανανεωμένη όταν επιστρέφεις τη Δευτέρα στο γραφείο, άσε που δε θα σου μένει χρόνος για να πέσεις ψυχολογικά.

Μην ασχολείσαι καθόλου με τη δουλειά μέσα στο Σαββατοκύριακο

Είναι δελεαστικό να ρίξεις μια ματιά στα email σου το Σαββατοκύριακο για να παρακολουθείς τυχόν σημαντικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και να προετοιμαστείς για την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα σου προτείνω να το σταματήσεις αυτό άμεσα!

Το να ασχολείσαι με τη δουλειά ακόμη και αυτές τις δύο ημέρες που έχει free όλη την εβδομάδα, το μόνο που σου προσφέρει είναι να σε γεμίζει άγχος και να σε εξαντλεί ψυχολογικά, ή ακόμη και να σε εκνευρίσει αν κάτι πάει στραβά. Γι' αυτό άσε τη δουλειά και το κινητό στην άκρη και αφιέρωσε το Σαββατοκύριακο στον εαυτό σου και μόνο.

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις 5 ακόμη τρόπους για να απαλλαγείς από τις... Κυριακάτικες κακές σκέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υιοθέτησε αυτές τις 10 συνήθειες και πες αντίο στις #badmooddays

Άγχος τέλος! Κάνε αρωματοθεραπεία και δες τη ζωή αλλιώς

Νιώθεις πως γκρινιάζεις συνεχώς; 3 τρόποι για να το περιορίσεις