Πιέζεσαι από τα «πρέπει» των γιορτών; Τα tips για να είσαι ο εαυτός σου

Μαρία Ροδίτη
Πιέζεσαι από τα «πρέπει» των γιορτών; Τα tips για να είσαι ο εαυτός σου

Στις γιορτές των Χριστουγέννων καταπιεζόμαστε αρκετά για να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό;

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Οι περισσότεροι αυτό σκέφτονται όταν φέρνουν στον νου τους τα Χριστούγεννα κι εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Τρελαίνομαι για τα υπέροχα, χριστουγεννιάτικα γλυκά, για τα στολισμένα καταστήματα και σπίτια, για τις μυρωδιές των Χριστουγέννων.

Υπάρχει, ωστόσο, και κόσμος που δεν αγαπά τα Χριστούγεννα. Έχω φίλες, για παράδειγμα, που δεν μπορούν όλο αυτό το διάχυτο κλίμα αγάπης των γιορτών. Νιώθουν να καταπιέζονται. Άλλες δεν μπορούν όλα αυτά τα υποχρεωτικά- πολλές φορές – οικογενειακά τραπέζια. Πλήττουν και νιώθουν αμήχανα.

quote 2

10 quotes επωνύμων που θα σε κάνουν να χαμογελάς ανά πάσα ώρα και στιγμή

Συμβαίνει! Κι αν κι εσύ νιώθεις μια τέτοια θλίψη τα Χριστούγεννα, αν κλείνεσαι στο καβούκι σου και πιέζεσαι με όλο αυτό το Christmas mood, ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις κατάματα και να πάψεις να μην περνάς καλά. Πώς; Με τα tips που θα δεις παρακάτω!

#1 Αν νιώθεις κούραση και πίεση από όσα πρέπει να κάνεις, απλά μην τα κάνεις

Μπορεί να έχεις ήδη κανονίσει την άδεια στη δουλειά σου, να ονειρεύεσαι τις μέρες διακοπών σου, όμως συγχρόνως είσαι σε bad mood γιατί σκέφτεσαι άλλα που έχεις να κάνεις… Τραπέζια, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, να πάρεις δώρα σε συγγενείς που δεν καίγεσαι κιόλας.

Μέσα σε όλα αυτά τον σκέφτηκες τον εαυτό σου; Έρχονται διακοπές, αξίζεις ξεκούραση, αλλά και να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν. Ό,τι σε χαλάει απλά προσπέρασέ το και μην το κάνεις.

via GIPHY

#2 Αν ακολουθείς κάποια διατροφή ή δεν τρως κάποια φαγητά, απλά πες το

Ναι, ξέρω! Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι στα τραπέζια που θα σε φέρουν σε τόσο δύσκολη θέση με το «μα, μη με προσβάλλεις τώρα, φάει άλλο ένα κομμάτι πίτα» ή «αδυνάτισες, δεν τρως τίποτα», που σκέφτεσαι εξ αρχής να μην πας. Ή μην πας καθόλου και κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου ή πήγαινε και κάνε αυτό με το οποίο εσύ νιώθεις καλά.

#3 Αν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν είναι και το καλύτερό σου, περιόρισέ τις ή βάλε όρια

Ποιος δεν θυμάται εκείνο το οικογενειακό τραπέζι στο οποίο ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στους συγγενείς για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους ή για το ποδόσφαιρο; Αυτά λίγο-πολύ συμβαίνουν στις οικογενειακές συγκεντρώσεις…



Αν δεν αντέχεις, απλά μην πας σε τέτοιες γιορτές. Αν, πάλι, εκεί θα βρεις και άτομα με τα οποία περνάς καλά, πήγαινε και θέσε τα όριά σου σε όποιον δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα.

Περίμενε! Δες στην gallery κι άλλες «πιέσεις» που μπορεί να δέχεσαι τα Χριστούγεννα και φυσικά πώς θα τις αντιμετωπίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υιοθέτησε αυτές τις 10 συνήθειες και πες αντίο στις #badmooddays

Νιώθεις πως γκρινιάζεις συνεχώς; 3 τρόποι για να το περιορίσεις