Αρκετά με τη μοναξιά! Πάρε τα πάνω σου ακολουθώντας αυτά τα 8 tips

Μαρία Ροδίτη
Αρκετά με τη μοναξιά! Πάρε τα πάνω σου ακολουθώντας αυτά τα 8 tips

Ο κορονοϊός μάς «σύστησε» για τα καλά με τη μοναξιά. Ώρα να την… αποτινάξεις από πάνω σου!

Η πανδημία του Covid-19 και η καραντίνα μάς έκανε όλους να βιώσουμε στιγμές μοναξιάς. Και αυτό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα! Μπορεί lockdown να μην έχουμε (και ευχόμαστε να μη γίνει ποτέ ξανά), όμως μια κοινωνική αποστασιοποίηση κι ένας φόβος υπάρχει.

Και μαζί με αυτά δεν λείπει – πολλές φορές- ένα έντονο συναίσθημα μοναξιάς. Ένα συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις πως δεν έχεις κανέναν κοντά σου, πως είσαι ολομόναχη και νιώθεις κενή. Ενώ στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να μην ισχύει.

lypimeni gynaika

Mήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο SAD; Αν ναι δες πώς μπορείς να το καταπολεμήσεις

Τι κάνεις τότε; Ακολουθείς τακτικές που εφαρμόζουν και οι ειδικοί για τον εαυτό τους. Δες παρακάτω τι κάνουν οι experts όταν βιώνουν έντονη μοναξιά και κάνε κι εσύ το ίδιο. Αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

Τι να κάνεις αν κι εσύ νιώσεις έντονη μοναξιά

#1 Αναγνώρισε όλα όσα νιώθεις

Κάθισε και σκέψου γιατί δεν αισθάνεσαι καλά. Παραδέξου στον εαυτό σου πως νιώθεις μόνη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κάνεις όλες τις υπόλοιπες μέρες σου πολύ πιο όμορφες.

via GIPHY

#2 Αναζήτησε την επαφή

Όταν αισθανθείς έντονα τη μοναξιά πάρε αμέσως τηλέφωνο μια φίλη, τη μαμά σου ή όποιον άλλον εσύ θέλεις. Η επικοινωνία, μια μεγάλη και ωραία συζήτηση, αμέσως θα σε κάνει να πάρεις τα πάνω σου!

#3 Βρες τα με τον εαυτό σου

Το συναίσθημα της μοναξιάς συχνά δείχνει ότι μπορεί και να μην τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Μήπως… ήρθε η ώρα να τα βρείτε; Αφουγκράσου τις ανάγκες σου, κάνε πράγματα μόνο για σένα και θα δεις πως σε χρόνο dt θα νιώσεις πολύ καλύτερα.



#4 Βγες έξω για λίγα λεπτά

Σύμφωνα με έρευνες, η επαφή με τη φύση μπορεί να τονώσει τη διάθεση και να ανακουφίσει το θλιβερό συναίσθημα της μοναξιάς. Τι περιμένεις, λοιπόν; Βάλε τα αθλητικά σου, πάρε το μπουφάν σου και πήγαινε έναν ωραίο περίπατο στο κοντινότερο πάρκο.

Περίμενε! Σου έχω κι άλλα tips στην gallery για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρώμα των ρούχων που φοράμε επηρεάζει την ψυχολογία μας; Όλη η αλήθεια

Δες το 2022 με αισιοδοξία! 15 λόγοι για να είσαι πιο υγιής και χαρούμενη