Υποφέρεις από άγχος και στρες; 7 χαλαρωτικές δραστηριότητες για να είσαι ζεν

Τσακιρίδου Χριστίνα
Υποφέρεις από άγχος και στρες; 7 χαλαρωτικές δραστηριότητες για να είσαι ζεν

Δοκίμασέ τες για να αποβάλλεις την ένταση και κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Καθημερινά οι περισσότερες από εμάς τρέχουν για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Όλες αυτές οι ευθύνες μας γεμίζουν άγχος, στρες και πίεση η οποία σταδιακά συσσωρεύεται σε ολόκληρο το σώμα.

Όταν είμαστε αγχωμένες, λυπημένες, ανήσυχες, εκνευρισμένες ή θυμωμένες, συνήθως θέλουμε αυτά τα συναισθήματα να εξαφανιστούν. Αυτό είναι φυσικό. Είναι αρκετά δύσκολο να διαχειριστούμε αυτά τα άβολα συναισθήματα, ειδικά όταν νιώθουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Συχνά βρίσκουμε παρηγοριά στο Netflix, τη δουλειά, την υπερβολική άσκηση ή στο φαγητό.

Η άρνηση εκδήλωσης των συναισθημάτων μας μπορεί στην πραγματικότητα να τα κάνει πιο έντονα και να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία. Πώς μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση και να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας; Συνέχισε να διαβάζεις και θα το ανακαλύψεις.

7 δραστηριότητες για να χαλαρώσεις σε χρόνο dt

via GIPHY

1) Νame game

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι του μυαλού. Κοίταξε γύρω σου και ονόμασε τρία πράγματα που μπορείς να ακούσεις, δύο πράγματα που μπορείς να δεις και τέλος, μια αίσθηση που νιώθεις.

2) Προσωπικός χρόνος

Προτού ανοίξεις το laptop και ξεκινήσεις τη δουλειά, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να χαλαρώσεις και να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να είναι καταγραφή ημερολογίου, λίγο πρωινό τρέξιμο, yoga με μουσική ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινάς την ημέρα σου έχοντας καθαρό μυαλό.

3) Aναπνοές

Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά videos με ειδικές ασκήσεις αναπνοών. Δοκίμασέ τες για να μάθεις να αναπνέεις πιο σωστά, να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική ημέρα και να διώχνεις το στρες.

4) Αρωματοθεραπεία

Επένδυσε σε αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια τα οποία θα δώσουν άλλη αίσθηση στον χώρο σου. Πίστεψέ μας, θα νιώσεις απίστευτη χαλάρωση και ευφορία.

5) Πιες μια κούπα τσάι

Ναι, καλά διάβασες. Το τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα με πολλές χαλαρωτικές ιδιότητες. Απόλαυσε μια κούπα με ένα αρωματικό τσάι μόλις ξυπνήσεις και θα δεις πόσο ωραία θα νιώσεις.

7) Λίστα Ευγνωμοσύνης

Γράψε μια λίστα ευγνωμοσύνης κάθε πρωί μόλςι ξυπνήσεις ή πριν πέσεις για ύπνο. Σημείωσε πέντε έως 10 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λίστες ευγνωμοσύνης είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να «γειωθείς» σε δύσκολες στιγμές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

STRESS AROMATHERAPY

Άγχος τέλος! Κάνε αρωματοθεραπεία και δες τη ζωή αλλιώς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δες το 2022 με αισιοδοξία! 15 λόγοι για να είσαι πιο υγιής και χαρούμενη

Το χρώμα των ρούχων που φοράμε επηρεάζει την ψυχολογία μας; Όλη η αλήθεια