Η Kendall Jenner κρατά ημερολόγιο για να αποβάλλει το άγχος- Δοκίμασε κι εσύ το απόλυτο αγχολυτικό

Η Kendall Jenner κρατά ημερολόγιο για να αποβάλλει το άγχος- Δοκίμασε κι εσύ το απόλυτο αγχολυτικό

Έχεις άγχος; Καταπολέμησέ το μ' ένα ημερολόγιο όπως κάνει η Kendall Jenner.

Κι όμως, η Kendall Jenner γράφει στο ημερολόγιό της «μία ή δύο φορές την εβδομάδα» για να μειώσει το άγχος της και να αποτρέψει τις κρίσεις πανικού. Δεν το λέμε εμείς, η ίδια το αποκάλυψε κι εμείς συμφωνούμε μαζί της. Η 26χρονη σταρ της πασαρέλας - που έγινε παγκόσμια star μαζί με τη διάσημη οικογένειά της από το reality «Keeping Up With The Kardashians» και είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο - κρατά ένα «κλασικό ημερολόγιο» για να καταγράφει τα όσα συμβαίνουν μέσα στην ημέρα της, τις σκέψεις αλλά και όλα όσα ονειρεύεται.

Η Kendall επιμένει να έχει έναν «ασφαλή χώρο» για τις σκέψεις και τους φόβους της και ένα μέρος για να «αποτυπώνει την ευτυχία της», κάτι που είναι πολύ σημαντικό όπως ισχυρίζεται η ίδια- για την ψυχική της υγεία. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό iD, είπε: «Είναι σημαντικό να έχεις έναν χώρο που είναι μόνο για σένα, όπου μπορείς να εκφράζεις την ευτυχία σου, τον θυμό, τις απογοητεύσεις και το άγχος σου, τα πράγματα που σε τρομάζουν, πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη και ακόμη και απλά ιδέες. Έχω ένα κλασικό, παλιομοδίτικο ημερολόγιο. Έχει μια κλειδαριά πάνω του και το κρύβω, το κλειδώνω μακριά. Το δικό μου είναι τόσο, τόσο μυστικό. Λέω "Κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει αυτό"», λέει το 26χρονο μοντέλο.

evgnomosini

Το κόλπο ευγνωμοσύνης των 15 δευτερολέπτων που θα τονώνει καθημερινά τη διάθεσή σου

Αποκαλύπτοντας ότι πιστεύει πως αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μπορούν να μειώσουν το βάρος και το άγχος που μεταφέρουμε από διάφορα πράγματα μέσα στην ημέρα, πρόσθεσε: «Το μυαλό μας είναι εξαιρετικά ισχυρό».

Το super model - που αυτή τη στιγμή διαβάζει το ρομαντικό μυθιστόρημα "It Ends with Us" της Colleen Hoover - δήλωσε επίσης στο περιοδικό: «Πέρασα κρίση πανικού πριν από δύο νύχτες και είπα "Wow... αλλά ξέρεις τι; Θα πάρω αυτό το βιβλίο μου και θα προσπαθήσω να ξεχάσω».

kendalljenner

H Kendall θεωρεί πολύ σημαντική την απόσπαση προσοχής όταν μέσα σου νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά: «Είναι μια εξαιρετική μορφή θεραπείας και μια μορφή απόσπασης της προσοχής απ' όλα. Απλώς μου αρέσει να κρατάω πράγματα μόνο για μένα και για κανέναν άλλο. Νιώθω ότι το διάβασμα είναι ένα από αυτά τα πράγματα», συνέχισε η Kendall στη συνέντευξή της.

Η Kendall Jenner είναι πρωινός τύπος! Τι τρώει και ποιες ασκήσεις κάνει για τέλειες αναλογίες

Η Kendall αισθάνεται επίσης υγιής ψυχικά όταν αισθάνεται υγιής σωματικά και φροντίζει να βρίσκει πάντα χρόνο για να βγάλει βόλτα τον σκύλο της, το Doberman Pinscher Pyro, να ιππεύσει το άλογό της αλλά και να κάνει Pilates με τη στενή της φίλη Hailey Bieber. Όπως είπε εξάλλου: «Νομίζω ότι αισθάνομαι πολύ καλά ψυχικά όταν αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά».

Υιοθέτησε κι εσύ την συνήθεια του ημερολογίου για να διώχνεις το στρες μακριά

Imerologio

Μπορείς να υιοθετήσεις μια απλοποιημένη μορφή «ημερολογίου ευγνωμοσύνης», μια πρακτική που μπορεί να σε ωθήσει στο δικό σου Happy Notes Book . Το καθημερινό σημειωματάριο μπορεί να ενθαρρύνει και να προωθεί μια καθημερινή συνήθεια ευγνωμοσύνης συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα ενός παραδοσιακού καθημερινού ημερολογίου και την ψυχοθεραπεία σου. Στόχος είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή της ημέρας να μπορείς να καταγράφεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά αλλά και όσα σε βαραίνουν. Με την καθημερινή καταγραφή μπορείς να αποκομίσεις όλα τα αναζωογονητικά οφέλη. Όπως αποδεικνύεται, το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης δεν χρειάζεται να σημαίνει σελίδες επί σελίδων ψυχικής κάθαρσης. Ακόμα και μια φράση, μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο, μπορούν να σου φτιάξουν την ημέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ