Αν θες να απαλλαγείς από το άγχος ξεκίνα αυτό το είδος της yoga

Αν θες να απαλλαγείς από το άγχος ξεκίνα αυτό το είδος της yoga

Τι είναι η Kundalini και πώς βοηθά στην εξισορρόπηση του άγχους μας.

Το πολύ στρες, το άγχος και ο καθημερινός αγώνας για να τα προλάβουμε όλα, φέρνουν το σώμα μας στα όριά του. Δεν είναι λίγες οι φορές που η πίεση που συσσωρεύεται στο σώμα μας δεν έχει τρόπο διαφυγής με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλα πολλά προβλήματα που σωματοποιούνται και μένουν.

Πόνοι στον αυχένα, στην πλάτη, στην κοιλιά, στο στήθος, πολλές φορές ξεκινούν από άγχος που αν δε φύγει από το σώμα μας με κάποια ενεργειακή θεραπεία μπορούν να γίνουν χρόνιες παθήσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στη yoga για να διώξουν μακριά από το σώμα και το πνεύμα τους τις κακές ενέργειες που καθημερινά διοχετεύονται στο σώμα μας.

Μπορεί να γνωρίζεις τι είναι η yoga, το reiki, το pranic healing, ο βελονισμός όμως έχεις ακούσει ποτέ την ενεργειακή θεραπεία με το όνομα «κουνταλίνι»; Πολλές ενεργειακές θεραπείες αποτελούν τα μαγικά εργαλεία για την αυτο-φροντίδα μας όμως πόσες από αυτές μπορείς μόνη σου να πραγματοποιήσεις;

Η γιόγκα Kundalini ήταν η πρώτη γιόγκα που δημιουργήθηκε ποτέ και που σε βοηθά να μετακινήσεις τη δική σου ενέργεια. Αυτή η αρχαία πρακτική ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου μας που μας βοηθούν να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας στον κόσμο γύρω μας.

yoga

Αυτό είναι το 15’ video yoga που ήθελες σήμερα και δεν το ήξερες

Η λέξη «κουνταλίνι» αναφέρεται στην πνευματική ενέργεια που «κοιμάται» στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αλλά μπορεί να ξυπνήσει και να ανέλθει στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους γιόγκι, η κουνταλίνι έχει 7 στρώματα. Κάθε στρώμα έχει 7 υπο-στρώματα. Συνεπώς, υπάρχουν σαράντα εννέα βαθμίδες αφύπνισής της. Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι αν η Κουνταλίνι θα αφυπνιστεί ή όχι, αλλά το θέμα είναι με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό. Ακόμη και στους κοινούς ανθρώπους, η Κουνταλίνι είναι ήδη αφυπνισμένη, αλλά σε ένα πολύ μικρό βαθμό.



Η γιόγκα Kundalini μάς επιτρέπει να μετακινήσουμε τη δική μας ενέργεια μέσα στο σώμα μας βοηθώντας να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και να ενισχύσουμε το νευρικό μας σύστημα. Δεδομένου ότι το νευρικό σας σύστημα είναι χρήσιμο για την ψυχική μας υγεία, αυτές οι πρακτικές μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας.

Τα εργαλεία ανακούφισης από το άγχος της Kundalini συνδυάζουν την αναπνοή, τα μάντρας και την κίνηση

Ο διαλογισμός της Κουνταλίνι είναι ελαφρώς διαφορετικός από τον διαλογισμό που μπορεί να έχεις συνηθίσει, γιατί συνδυάζει την κίνηση με την αναπνοή. Για μια απλή, αποτελεσματική άσκηση διαλογισμού στην Κουνταλίνι, κάθισε με τα πόδια σου σταυρωμένα και βάλε τα δάχτυλά σου στραμμένα προς τα πάνω. Κλείστε τα μάτια σου και εισέπνευσε από τη μύτη σε 4 χρόνους, σταματώντας για μια στιγμή μετά από κάθε τέταρτη εισπνοή. Κρατήστε την αναπνοή στην κορυφή για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, έκπνευσε από τη μύτη με τον ίδιο τρόπο. Μπορείς να συνεχίσεις αυτόν τον κύκλο για 3 έως 5 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την αναπνοή του αριστερού ρουθουνιού, εάν αισθάνεσαι ανήσυχη. Δοκίμασε 10 λεπτά ενεργειακής θεραπείας με την κουνταλίνι μέθοδο και θα δεις αμέσως θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην αναπνοή όσο και στη διάθεσή σου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το 15’ video yoga που ήθελες σήμερα και δεν το ήξερες

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Κάνε αυτές τις 3 ασκήσεις yoga πριν ξαπλώσεις