4 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις αν υποφέρεις από άγχος

Ιωάννα Τζανή
4 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις αν υποφέρεις από άγχος

Βγάλε αυτές τις ανθυγιεινές συνήθειες από τη ζωή σου και απόβαλλε το άγχος.

Άγχος... Τις περισσότερες φορές μας πιάνει από εκεί που δεν το περιμένουμε και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να το αποβάλλουμε. Ωστόσο, για κάποιες από εμάς, είναι μια καθημερινή μάχη που χρειάζεται απίστευτη ψυχική δύναμη για να ξεπεραστεί και να μην καταστρέφει κάθε στιγμή μας.

Είτε υποφέρεις από περιστασιακό είτε από καθημερινό άγχος, υπάρχουν 4 συγκεκριμένες συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις δραστικά αυτό το άσχημο συναίσθημα.

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή και την ψυχολογία σου; Κάνε 5 αλλαγές στη ζωή σου

Έχε υπ' όψιν σου, φυσικά, ότι αυτές είναι μερικές δοκιμασμένες προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το στρες. Εάν αντιμετωπίζεις συνεχές άγχος που προκαλεί προβλήματα στη ζωή σου, καλό θα είναι να επισκεφθείς έναν ειδικό.


https://www.instagram.com/p/Cbps23Xuhmv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#1. Ανθυγιεινή διατροφή/υπερφαγία

Τι να κάνεις αντ 'αυτού: Προγραμμάτισε τα γεύματά σου εκ των προτέρων για να βεβαιωθείς ότι είναι υγιεινά και χορταστικά. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να μη βασιστείς σε γρήγορα, ανθυγιεινά γεύματα και σνακ μόλις πεινάσεις. Η καλή διατροφή παίζει δραστικό ρόλο στον έλεγχο του άγχους.

#2. Κάπνισμα

Τι να κάνεις αντ 'αυτού: Αντικατάστησε αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια με κάτι άλλο όπως γλειφιτζούρια, καραμέλες, νερό ή τσίχλες.



#3. Τοξικές φιλίες και σχέσεις

Τι να κάνεις αντ 'αυτού: Κάνε παρέα με άτομα που σου βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό και σου ανεβάζουν τη διάθεση. Το να συναναστρέφεσαι με τοξικούς ανθρώπους, το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι να αυξήσει το άγχος σου.

#4. Καφεΐνη

Τι να κάνεις αντ 'αυτού: Πιες καφέ χωρίς καφεΐνη ή ελαφριά αφεψήματα από βότανα.

Cover photo: @ma.hold

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να βάλεις τέλος στο βραδινό άγχος και να κοιμάσαι «σαν πουλάκι»

Απελευθερώσου από τα πρέπει της ζωής σου- 4 tips της ειδικού για μια ευτυχισμένη ζωή