Πώς μπορεί ν' αλλάξει η διάθεσή σου όταν κάνεις focus στα θετικά

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πώς μπορεί ν' αλλάξει η διάθεσή σου όταν κάνεις focus στα θετικά

Τα όμορφα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν όταν επιλέγεις να εστιάζεις στα θετικά.

Πολλά έχουν γραφτεί για τη θετική ψυχολογία και τη δύναμη της θετικής σκέψη. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συμβουλές διαθέσιμες σχετικά με το τι είδους ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο αισιόδοξη και να παραμείνεις θετική, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετούν τις πιο εκτεταμένες επιπτώσεις του να είσαι θετικός. Αποδεικνύεται ότι επηρεάζει όχι μόνο τον εγκέφαλό μας και τα συναισθήματά μας, αλλά και το σώμα μας, τις δεξιότητές μας, και εν τέλει τη μακροζωία μας…

Η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

Τι συμβαίνει όταν εστιάζεις στη θετική πλευρά της ζωής

1. Τα επίπεδα του στρες πέφτουν κατακόρυφα και η σωματική υγεία βελτιώνεται

Το χρόνιο στρες είναι μια από τις πιο αρνητικές δυνάμεις στη σύγχρονη ζωή μας. Και οι επιπτώσεις του στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας τραβούν πολλή προσοχή αυτές τις μέρες. Καθώς τα επίπεδα στρες πέφτουν, ο ύπνος βελτιώνεται, οι θετικές αλλαγές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι αισθητές και οι δείκτες υγείας όπως το βάρος, η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα λιπιδίων μπορεί να μειωθούν.

2. Οι σχέσεις ανθίζουν

Όταν εστιάζεις στα θετικά, αφαιρείται το ένστικτο να αντιδράσεις και θυμού απέναντί σε κάθε ερέθισμα. Έτσι μαθαίνεις κάνεις χώρο για πιο προσεκτικές απαντήσεις που δίνεις στους άλλους, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση, τα συναισθήματα και τα κίνητρα του άλλου.

3. Η δημιουργικότητα πυροδοτείται

Όταν η κατάσταση «τσακωμός- παύση -πάγωμα» που προκαλείται από την αρνητικότητα αφαιρείται, ξαφνικά ανακαλύπτουμε ξανά τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ξαναγυρίζουμε σε έργα για τα οποία ποτέ δεν ονειρευόμασταν ότι θα είχαμε χρόνο.

4. Η αυτοπεποίθηση εκτινάσσεται στα ύψη

Η θετική σκέψη μάς δίνει χώρο για να ανακαλύψουμε και να διεκδικήσουμε την υπερδύναμή μας - και είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η υπερδύναμη είναι συχνά αυτή που ωφελεί τους άλλους όσο (αν όχι περισσότερο) τον εαυτό. Ο Eckhart Tolle, ο διάσημος πνευματικός δάσκαλος και συγγραφέας αυτοβοήθειας, θα έλεγε ότι γινόμαστε αυτός που καθαρίζει το χάος αντί να είναι αυτός που προκαλεί τη ρύπανση.

5.Το άγχος μειώνεται

Όταν αποφασίζεις να εστιάσεις στα θετικά, έχει ως αποτέλεσμα να ζεις ταυτόχρονα στο τώρα και να βλέπεις το παρελθόν και το μέλλον ως πολύ πιο ουδέτερα, διαχειρίσιμα φαινόμενα.

Έχεις επιλέξει να εστιάσετε στα θετικά; Υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα από μια πρακτική που είναι 100% ΔΩΡΕΑΝ! Λίγη θετική σκέψη μάς πηγαίνει πολύ μακριά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή και την ψυχολογία σου; Κάνε 5 αλλαγές στη ζωή σου

Απελευθερώσου από τα πρέπει της ζωής σου- 4 tips της ειδικού για μια ευτυχισμένη ζωή