Οι συμβουλές της Oprah Winfrey για το πώς μπορείς να βρεις τον σκοπό της ζωή σου

Οι συμβουλές της Oprah Winfrey για το πώς μπορείς να βρεις τον σκοπό της ζωή σου

«Δεν είσαι οι συμπτώσεις, είσαι οι δυνατότητές σου, λέει η Oprah και μας εμπνέει.

Η Oprah Winfrey πιστεύει ότι το να θέλεις να πετύχεις τα όνειρά σου δεν αρκεί, αντίθετα πρέπει να χαράξεις την πορεία σου προς την επιτυχία αποκαλύπτοντας τις προθέσεις σου. Εδώ, σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της «The Path Made Clear», αποκαλύπτει πώς να κάνεις τα πράγματα να συμβούν για εσένα χωρίς να περιμένεος να κάνουν κάτι οι άλλοι.

«Πόσες φορές έχετε δει κάποιον να πλησιάζει στην επίτευξη ενός στόχου, για να τον δείτε ξαφνικά να καταρρέει; Ή, φτάνει στην κορυφή του βουνού, αλλά δεν μπορεί να κρατηθεί. Ίσως και εσείς να έχετε παλέψει με όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν είστε σε θέση να εντοπίσετε γιατί. Η αυτο-δολιοφθορά μπορεί να είναι ένας καταστροφικός κύκλος.

H Οprah Winfrey παραδέχτηκε πως έμεινε κλεισμένη για 322 μέρες στο σπίτι λόγω του covid -19

Πιστεύω βαθιά σε αυτό που τόσο περίφημα έγραψε ο Paulo Coelho στο σημαντικό του βιβλίο, The Alchemist: «Όταν θέλεις κάτι, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει να το πετύχεις».

Ξανά και ξανά, έχω δει πώς το Σύμπαν συνωμοτεί για να συναντήσει το όραμα που ζει μέσα μας. Αλλά εξίσου συχνά, έχω δει όνειρα να συνθλίβονται. Η μεταβλητή μεταξύ της νίκης στον αγώνα και του πεσίματος στη γραμμή τερματισμού βρίσκεται σε μία από τις κατευθυντήριες δυνάμεις στη ζωή μου: την πρόθεση.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αποστολή, πρέπει πρώτα να διατυπώσετε το όραμά σας.

https://www.instagram.com/p/Cd0xRzYOX0-

Ορίστε την πορεία σας. Δεν χρειάζεται να είναι μια δημόσια ή επίσημη δήλωση, αλλά πρέπει να είναι σαφής. Ιδιαίτερα στο σημερινό κλίμα, όπου υπάρχει μια απτή λαχτάρα για νόημα και αυθεντικότητα, οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν τι είναι πραγματικό και τι όχι. Αν λοιπόν θέλετε υποστήριξη για την ιδέα σας, σταθείτε σε αυτό που θεωρείτε ιερό. Όσοι αισθάνονται την αλήθεια σας θα ξεσηκωθούν. Και, το πιο σημαντικό, πρέπει να πιστεύεις με όλη σου την καρδιά ότι είσαι ικανός να πετύχεις τον στόχο σου. Αν όχι, η διαδρομή σας γίνεται θολή και ο στόχος μένει απρόσιτος. Για μένα, το ταξίδι για να ανοίξω το The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά και τελικά ανταποδοτικά που έχω βιώσει ποτέ. Αυτό ήταν κάτι που ένιωθα ότι μεγάλωνα σε όλη μου τη ζωή. Αναγνώρισα τον εαυτό μου στο πρόσωπο κάθε κοριτσιού που λαχταρούσε να ξεπεράσει το τραύμα της φτώχειας και όλα όσα περιείχε. Αυτοί οι ισχυροί, ταλαντούχοι μελλοντικοί ηγέτες μπορούσαν να δουν το δρόμο τους προς τα εμπρός, αλλά χρειάζονταν ένα περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμούσαν.

opra2.jpg

Χρειάστηκε μια τεράστια συναισθηματική και οικονομική επένδυση, αλλά από το έτος 2002, όταν μοιράστηκα με τον Νέλσον Μαντέλα την ελπίδα μου να δημιουργήσω πρόσβαση στην εκπαίδευση για όσους είχαν δυνατότητες, η δέσμευσή μου στο σχολείο δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ.

Είχα ένα όραμα για να είναι αυτό το σχολείο ένα μέρος για να χτίσει ηγέτες και να εμπνεύσει. Διάλεξα κάθε κάλτσα, κάθε παπούτσι, κάθε πόρτα, κάθε βιβλίο — για να τιμήσω τα κορίτσια που θα βρεθούν εκεί. Η αγνότητα αυτής της πρόθεσης ήταν ευθυγραμμισμένη από την καρδιά μου μέχρι το κεφάλι μου. Δεν είχα κανένα απώτερο κίνητρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναρωτήθηκα αν άξιζε τον κόπο σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές. Σίγουρα αναρωτήθηκα. Αλλά η απάντηση που πάντα επέστρεφε ήταν «Ναι, αυτό αξίζει 1000%». Ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσαμε να μεγαλώσουμε αυτά τα κορίτσια για να ξέρουν μόνα τους αυτό που τους έλεγα ξανά και ξανά: Δεν είσαι οι συμπτώσεις, είσαι οι δυνατότητές σου.

happy.jpg

Είτε θέλετε να εκπληρώσετε ένα μακροχρόνιο όνειρο, να βρείτε μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα που έχετε επιλέξει, να δώσετε περισσότερο από τον εαυτό σας σε άλλους ή να επιδιορθώσετε μια διαλυμένη σχέση, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε γιατί — ποια είναι η πραγματική πρόθεση; Και μετά, πώς θα δράσετε.

Δεν μπορείς να νικήσεις κάποιον που ξέρει ποιος είναι πραγματικά. Ξέρω ποιος είμαι και γιατί το κάνω αυτό, οπότε δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον μου. Τη στιγμή που ξέρετε με βεβαιότητα ότι η πρόθεσή σας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτό που πιστεύετε, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας. Έχετε ήδη κερδίσει!»