Όταν σου φαίνονται όλα μαύρα, αυτά τα κόλπα θα σε βοηθήσουν

Ιωάννα Τζανή
Όταν σου φαίνονται όλα μαύρα, αυτά τα κόλπα θα σε βοηθήσουν

Οι καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες περιόδους της ζωής σου.

Είτε βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση ή προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν επώδυνο χωρισμό, είτε σου έτυχε ένα απροσδόκητο πρόβλημα υγείας ή απολύθηκες από τη δουλειά σου, είναι βέβαιο πως στη διάρκεια της ζωής σου θα βιώσεις πολλά σκαμπανεβάσματα.

Το θέμα είναι να μην επιτρέπεις σε αυτές τις αναπάντεχες δυσκολίες να σε μετατρέπουν σε ένα άτομο που δεν αναγνωρίζεις, αλλά να προσπαθείς να τις αντιμετωπίζεις με διαφορετικούς τρόπους.

5 τρόποι που θα σε ηρεμήσουν αμέσως όταν νιώθεις πελαγωμένη

Εμείς είμαστε εδώ για να σε ενθαρρύνουμε να υιοθετήσεις μια πιο θετική νοοτροπία στις δύσκολες στιγμές και να δεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

undefined

#1. Μπόρα είναι... θα περάσει!

Προσπάθησε να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ό,τι κι αν συμβαίνει, θα περάσει και δεν θα αισθάνεσαι έτσι για πάντα. Τα συναισθήματα ξεθωριάζουν και οι εποχές αλλάζουν και μετατρέπονται σε πιο φωτεινές και καλύτερες μέρες. Να υπενθυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σoυ ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα!

#2. Βγάλ' το από μέσα σου και ζήτα βοήθεια

Είτε πρόκειται για μια καλή και έμπιστη φίλη, είτε τον σύντροφό σου είτε ένα μέλος της οικογένειάς σου, μίλησε για τη δυσκολία που περνάς και ζήτα βοήθεια και υποστήριξη για να το ξεπεράσεις.

#3. Προσπάθησε να φανταστείς τη ζωή σου σε έξι μήνες ή ακόμα και έναν χρόνο από τώρα

Οραματίσου τον εαυτό σου να βγαίνει από αυτήν την άσχημη εμπειρία πιο δυνατός από ποτέ. Σκέψου τις ευτυχισμένες μέρες που θα έρθουν στο μέλλον και κάνε υπομονή.

#4. Απασχολήσου με ένα νέο χόμπι

Βρες ένα νέο χόμπι προκειμένου να αποσπάσεις την προσοχή σου από το άγχος και τη θλίψη που σε έχουν κυριεύσει. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά και ανακάλυψε καινούργια ενδιαφέροντα.

#5. Αφιέρωσε 10 λεπτά την ημέρα στον εαυτό σου, αφήνοντας στην άκρη το κινητό

Αυτή η τακτική θα σε βοηθήσει να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι η ψυχική υγεία και η ευημερία σου αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα στη ζωή σου. Οι κλήσεις και τα μηνύματα μπορούν να περιμένουν για 10 λεπτά!

#6. Βγες έξω και ανάπνευσε καθαρό αέρα

Κάνε μια βόλτα στη θάλασσα ή το πάρκο της γειτονιάς σου, ακούγοντας μουσική και παίρνοντας βαθιές ανάσες για να χαλαρώσεις και να διώξεις το άγχος.

#7. Βγες με άτομα που σε κάνουν να γελάς και σου μεταδίδουν θετική ενέργεια

Η δυστυχία αγαπά την παρέα, γι' αυτό πέρνα χρόνο με ευχάριστα άτομα, που δεν σου μεταφέρουν τις δικές τους στενοχώριες και τα δικά τους άγχη, καθώς εκείνη την περίοδο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι οι επιπλέον αρνητικές σκέψεις και συζητήσεις.