Ήρθε η ώρα να στείλεις βιογραφικά – Τα 5 σημάδια ότι δεν αξίζει να συνεχίσεις στη δουλειά που είσαι

Μαρία Ροδίτη
Ήρθε η ώρα να στείλεις βιογραφικά – Τα 5 σημάδια ότι δεν αξίζει να συνεχίσεις στη δουλειά που είσαι

Plus: Πώς θα βρεις τη δουλειά που πραγματικά σου αξίζει.

«Άντε τώρα και με μια καλή δουλειά», μάς έλεγαν γιαγιάδες και παππούδες, συγγενείς και φίλοι όταν τελειώναμε το Πανεπιστήμιο κι έπρεπε να αποκατασταθούμε επαγγελματικά. Κι αυτή η μέρα ήρθε, και επαγγελματικά περιβάλλοντα άλλαξες και την αγορά γνώρισες.

Μέχρι που σήμερα έχεις φτάσει τελικά σε ένα σημείο να μην είσαι ικανοποιημένη με τις αποδοχές σου. Αισθάνεσαι ότι ο μισθός σου δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά που «ρίχνεις», νιώθεις ότι δεν περνάς καλά, δεν βρίσκεσαι στη δουλειά των ονείρων σου και όλο αυτό σε χαλάει. Ψυχραιμία! Μάλλον ήρθε η ώρα σιγά-σιγά να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά, αλλά προτού το κάνεις δες παρακάτω τα σημάδια, που θα σε κάνουν να πάρεις εδώ και τώρα την απόφαση για τη μεγάλη αλλαγή.

Δουλειά vs προσωπική ζωή: 4 μυστικά για απόλυτη ισορροπία

Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις χώρο εργασίας

Υποφέρεις ψυχικά και σωματικά

Σε όλες τις δουλειές υπάρχει στρες. Αν, όμως, στην περίπτωσή σου έχεις υπερβολικό άγχος, ιδρώνεις, βρίσκεσαι σε διαρκή ταραχή ή δεν μπορείς να σύρεις και τα πόδια σου (σε μια υπερβολική συνθήκη πάντα), τότε πραγματικά δεν αξίζει για κανέναν μισθό να είσαι σε αυτή τη δουλειά.

stress.jpg

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια άλλη δουλειά που θα σε κρατά πιο ήρεμη και που πραγματικά θα σε κάνει χαρούμενη παρέχοντάς σου συγχρόνως έναν ικανοποιητικό μισθό.

Δεν υπάρχει «χώρος» για εξέλιξη

Όταν δεν μπορείς να εξελιχθείς, να πάρεις προαγωγή και να δοκιμάσεις νέες προκλήσεις στη δουλειά σου, τι νόημα έχει ο μισθός; Σκέψου καλά τι θέλεις, πώς ονειρεύεσαι να προχωρήσεις στον επαγγελματικό στίβο και ξεκίνα να στέλνεις βιογραφικά.

Ο όγκος δουλειάς έχει αυξηθεί αλλά ο μισθός όχι

Ναι, οκ! Είναι καλό στη δουλειά σου να είσαι πρόθυμη, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να αναλαμβάνεις περισσότερα πράγματα, αλλά… όταν ο όγκος αυξάνεται πολύ και από για παραπάνω χρήματα ούτε λόγος, τότε μήπως να αρχίσεις να κοιτάς αλλού;

Έχεις τοξικό αφεντικό

Θυμάσαι τη Meryl Streep στην ταινία «ο Διάβολος φοράει Prada»; Αν το αφεντικό σου είναι κάπως έτσι, δεν έχει κανέναν λόγο να υφίστασαι τέτοιες καταστάσεις. Thank you, next!

Δεν χρησιμοποιείς 100% τις δυνατότητές σου

Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ξεδιπλώσεις όλα τα ταλέντα σου σε αυτή τη δουλειά, ότι δεν μπορείς να αναδείξεις τις δυνατότητές σου στο έπακρον και αυτό σε πάει πίσω, ήρθε η ώρα να κοιτάξεις για κάτι άλλο.

Συνέχισε στην gallery και δες πώς θα στρώσεις μια πιο… επιτυχημένη καριέρα, η οποία θα έχει συγχρόνως και ικανοποιητικές απολαβές.