5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά ευτυχισμένες γυναίκες

5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πραγματικά ευτυχισμένες γυναίκες

Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς κι εσύ να τα αποκτήσεις.

Στην εποχή μας δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν την ευτυχία σε υλικά αγαθά όπως είναι τα πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ, οι διακοπές σε εντυπωσιακά ξενοδοχεία ή μια προαγωγή στον εργασιακό μας χώρο.

Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αυτό που θα μας δώσει τελικά την ικανοποίηση που αναζητούμε στη ζωή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ευτυχία δεν είναι ένα απτό πράγμα, αλλά μια επιλογή που κάνουμε κάθε μέρα.

Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας ή διάφορες άλλες καταστάσεις φανερώνουν πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα αλλά και την ψυχολογική μας κατάσταση.

5 χαρακτηριστικά που έχουν οι ευτυχισμένες γυναίκες

1) Λένε «όχι» σε πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν χωρίς καμία ενοχή

Αν πιάνεις διαρκώς τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δεν θέλει απλώς και μόνο επειδή δεν νιώθεις άνετα να πεις «όχι» ή νιώθεις κενή όταν οι φίλοι σου κάνουν κάτι χωρίς εσένα, ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις έναν νέο τρόπο σκέψης.

Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στον εαυτό τους παρακάμπτοντας οποιαδήποτε εκδήλωση, έξοδο ή κατάσταση στην οποία δεν θέλουν να συμμετέχουν, και το κάνουν χωρίς να αισθάνονται άσχημα. Δεν ανησυχούν για το αν οι άλλοι κάνουν παρέα και διασκεδάζουν χωρίς αυτούς, επειδή δεν αποδίδουν την αξία τους στην κοινωνική τους παρουσία. Εάν συμμετέχεις σε οτιδήποτε δεν σε ευχαριστεί ξεκίνα να λες όχι σε προσκλήσεις και θα δεις πόσο πιο ευτυχισμένη θα γίνεις.

2) Έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τον εαυτό τους και την υγεία τους

Το να παραμένουμε δραστήριες και να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι σημαντικός παράγοντας της συνολικής μας ευτυχίας. Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες παραμένουν ξεκούραστες, υγιείς και ενυδατωμένες γιατί δίνουν έμφαση σε ό,τι έχει αντίκτυπο στη διάθεση τους.

Η κίνηση, η κατανάλωση υγιεινών και θρεπτικών τροφών, η διατήρηση της ψυχικής σου υγείας και η επαρκής ενυδάτωση είναι μόνο μερικά από όλα όσα μπορείς να κάνεις για να έχεις βέλτιστα επίπεδα ευεξίας.

3) Δεν παίρνουν τίποτα προσωπικά

Αν ανησυχείς συχνά για το αν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου ή σκέφτεσαι υπερβολικά κάτι που έκανες ή είπες, ήρθε η ώρα να παίρνεις τα πράγματα λιγότερο προσωπικά.

Οι πραγματικά ευτυχισμένες γυναίκες δεν έχουν την τάση να παίρνουν τα πράγματα προσωπικά και προσπαθούν να υπενθυμίσουν στον εαυτό τους ότι η συμπεριφορά των άλλων δεν εξαρτάται από εκείνες.

Άσε τις ενοχές και μην παίρνεις τίποτα προσωπικά αν θες να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένη

4) Λύνουν τα προβλήματά τους

Οι άβολες συζητήσεις, οι δύσκολες μέρες και οι δύσκολες καταστάσεις μπορεί να φαίνονται πιο εύκολο να αποφευχθούν παρά να αντιμετωπιστούν, αλλά οι δυνατές γυναίκες δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Είτε μοιράζονται συναισθήματα με τον σύντροφό τους είτε διαγράφουν ένα σημαντικό στοιχείο από τη λίστα υποχρεώσεών τους, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αφήνουν τίποτα να τις επηρεάσει αρνητικά.

5) Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους

Ένα από τα μυστικά μιας χαρούμενης γυναίκας είναι πως δεν συγκρίνει ποτέ τον εαυτό της με άλλες και δεν ανταγωνίζεται κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό της. Με τη συνεχή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και τη συνεχή πίεση να κάνουμε περισσότερα, δεν είναι περίεργο που πέφτουμε συχνά θύματα του παιχνιδιού σύγκρισης.

Πηγή κεντρικής: pexels.com