For the love of luck! Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν όλη την τύχη μαζεμένη πάνω τους;

For the love of luck! Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν όλη την τύχη μαζεμένη πάνω τους;

Αντί να αναρωτιόμαστε ποιος είναι τελικά ο τυχερός, είναι πολύ καλύτερα να προετοιμαστούμε για τη δική μας τύχη -με πειθαρχία, συνεχή μάθηση και προσοχή στις ευκαιρίες που θα βρεθούν στο δρόμο μας.

Είναι η τύχη πέρα από τον έλεγχό μας; Η ψυχοθεραπεύτρια -ψυχολόγος και αστρολόγος Jennifer Freed, Ph.D. λέει «όχι» και ότι στην ουσία μπορούμε πραγματικά να τη φλερτάρουμε και να προετοιμαστούμε για «εκείνη». Για να εξηγήσει την πεποίθησή της, αναλύει τον ρόλο του Δία (που σχετίζεται με την καλή τύχη) στους αστρολογικούς χάρτες και επισημαίνει διάσημες περιπτώσεις ατόμων.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν όλη την τύχη μαζεμένη πάνω τους; Τι χρειάζεται για να έχεις μια ζωή με αφθονία; Η αλήθεια είναι πως η τύχη συχνά παρομοιάζεται λαθεμένα ως ένα τυχερό βέλος που χαρίζεται σε λίγους. Στην πραγματικότητα, η τύχη έρχεται σε εκείνους που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις ευλογίες του Δία, σύμφωνα με τη Freed.

Ο Jove ή Jupiter (στη ρωμαϊκή μυθολογία), γνωστός και ως Δίας (στην ελληνική μυθολογία), ήταν ο βασιλιάς των ουρανών και της γης. Στον αστρολογικό χάρτη, ο πλανήτης Δίας αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας για αφθονία και αισιοδοξία. Η ενέργεια του Δία φέρνει τεράστιες ευκαιρίες που πραγματοποιούνται καλύτερα με συνεπή και πειθαρχημένη προσπάθεια.

Ενώ ο Δίας συνδέεται με την καλή τύχη κι την εύνοια στον αστρολογικό χάρτη, μπορεί επίσης να δείξει τις τάσεις μας προς την υπερβολή, την αλαζονεία και τη σπατάλη. Ένα δόγμα της δυτικής αστρολογίας είναι ότι έχουμε πάντα την ελεύθερη βούληση να επιλέξουμε πώς θα εκφράσουμε κάθε αστρολογική τοποθέτηση: επιδέξια ή άτεχνα.

Λίγα λόγια για τον Δία

Ο Δίας χρειάζεται ένα χρόνο για να ταξιδέψει σε κάθε ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ανάλογα με το έτος που γεννιέται κανείς και την ώρα, θα βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο (και φάση μάθησης) στη ζωή μας. Υπάρχουν δωρεάν γενέθλιοι χάρτες στο διαδίκτυο για να μάθεις τις δικές σου λεπτομέρειες για τον Δία (όπως το δικό μας Astrology.gr) εισάγοντας την ημερομηνία γέννησης, την ώρα και τον τόπο γέννησής σου.

Πώς το φως επηρεάζει τη διάθεση, την παραγωγικότητα και τον ύπνο

Ο Δίας έχει μια φράση-κλειδί για την ανάπτυξη της τύχης σε κάθε ζώδιο:

  • Κριός: Προχώρα με τόλμη
  • Ταύρος: Σταθερά βήματα
  • Δίδυμοι: Κάνε τη σωστή συζήτηση την κατάλληλη στιγμή
  • Καρκίνος: Βρες τη συναισθηματική απήχηση
  • Λέων: Ο ανοιχτόκαρδος κερδίζει τον αγώνα
  • Παρθένος: Στην προσπάθεια βρίσκουμε ανταπόκριση
  • Ζυγός: Η ομορφιά στην πραγματικότητα είναι δύναμη
  • Σκορπιός: Το βάθος της πεποίθησης και της υπομονής ανοίγει την πόρτα
  • Τοξότης: Μια στάση αφθονίας και ευγνωμοσύνης αποκαλύπτει μια περιουσία
  • Αιγόκερως: Η επιμονή και η ακεραιότητα χτίζουν το μέλλον
  • Υδροχόος: Γίνε φίλος με όλους και όλοι θα είναι σύμμαχοί σου
  • Ιχθύς: Ονειρέψου ένα μέλλον για το οποίο αξίζει να δουλεύεις κάθε μέρα

Ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται ο γενέθλιος χάρτης μας ή πόσο εξοικειωμένοι ή όχι είμαστε με αυτόν, ακολουθούν μερικά παραδείγματα επιδέξιων (και μη) τρόπων χρήσης της ενέργειας του Δία που ισχύουν για όλους μας:

Πώς να αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να πετάξεις κάτι από τη ζωή σου (κυριολεκτικά/ μεταφορικά)

Μένοντας «γειωμένος»: Ο Δίας στον Υδροχόο

Η Susan B. Anthony είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα κάποιου που χρησιμοποίησε επιδέξια τα «δώρα» του Δία. Είχε τον Δία στον Υδροχόο στον γενέθλιο χάρτη της, που συμβολίζει το αρχέτυπο του Θεϊκού Επαναστάτη. Στην υψηλότερη μορφή του, αυτό συνδυάζει την πρόθεση να απελευθερωθούν οι άλλοι με την αναζήτηση της αληθινής ισότητας για όλους. Διαβάζοντας τον χάρτη της, ένας αστρολόγος θα μπορούσε να πει ότι αυτό έδωσε μια ευκαιρία στην Anthony να είναι ένας ηγέτης με οραματικό και ανθρωπιστικό ζήλο. Και λόγω της ηθικής και αδάμαστης αναζήτησής της για ίσα δικαιώματα, δικαιωματικά της δόθηκε το παρατσούκλι «ισχυρή φίλη». Αλλά αν η Susan B. Anthony ήταν λιγότερο επιδέξια με αυτήν την τοποθέτηση του Δία, θα μπορούσε να έχει αντίθετα αποτελέσματα με έμφαση στις πιο ψύχραιμες, αποστασιοποιημένες πλευρές του Υδροχόου και να γινόταν για παράδειγμα μία τύραννος.

«Έχουμε πάντα την ελεύθερη βούληση να επιλέξουμε πώς θα εκφράσουμε κάθε αστρολογική τοποθέτηση: επιδέξια ή άτεχνα».

Ο Στάλιν είχε επίσης τον Δία στον Υδροχόο στον αστρολογικό του χάρτη. Υπερασπίστηκε τα συλλογικά ιδανικά. Η κυβέρνησή του επέβλεπε επίσης μαζικές καταστολές, εκτελέσεις και θανάτους. Όταν οποιοσδήποτε από εμάς αποσπάται από τον συνηθισμένο ανθρώπινο πόνο, με υψηλά και αδιάφορα ιδανικά, τότε χάνουμε την ενσυναίσθησή μας για την ανθρωπότητα.

Όταν χρησιμοποιούμε την ενέργεια του Δία με σύνεση, γινόμαστε φάροι για τους άλλους. Όταν ταυτιζόμαστε με τις αρνητικές ιδιότητες του Δία, μπορούμε να γίνουμε δίκαιοι και μεγαλοπρεπείς. Με άλλα λόγια, όταν υπερβαίνουμε τα όριά μας (είτε ψυχολογικά είτε σωματικά) και τα μεγαλύτερες προσδοκίες μας είναι εφικτές, κινδυνεύουμε επίσης από τις πιο καταστροφικές συνέπειες.

Η ψυχρή σκληρή αλήθεια για τη ζήλια και πώς μέσα από αυτή θα μπορούσες να αλλάξεις τη ζωή σου

Ένας ανώτερος σκοπός: Ο Δίας στους Ιχθείς

Η Florence Nightingale είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου που μετέτρεψε τον πόνο και την οδύνη σε ευκαιρία τόσο για προσωπική ολοκλήρωση όσο και για τεράστια κοινωνική προσφορά. Είχε τον Δία στους Ιχθύς, που είναι ένα προνομιο της συμπονετικής θυσίας -της δύναμης να είσαι ανιδιοτελής στην προσφορά για έναν ανώτερο σκοπό. Η Nightingale απέρριψε τους ρόλους της συζύγου και της μητέρας και έγινε πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής. Κλήθηκε να υπηρετήσει έναν σπουδαίο σκοπό και χρησιμοποίησε το προνόμιό της για να επηρεάσει την πορεία της θεραπείας για τον κόσμο.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την επιπλέον ευαισθησία που έρχεται με τον Δία στους Ιχθύς, ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό: Η σκοτεινή πλευρά του Δία στους Ιχθύς θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως πλήρης αυταπάτη, θέλοντας να αποφύγει τη σκληρότητα της πραγματικότητας μέσω του εθισμού και/ή της έλλειψης ευθύνης.

Απεριόριστη Αυτοέκφραση: Δίας στον Λέοντα

Η Simone de Beauvoir είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα ενός καλά ευνοημένου Δία. Είχε τον Δία στον Λέοντα, κάτι που μπορεί να αντανακλά μια ροπή προς τη διεύρυνση της στοργής και της αγάπης και την απεριόριστη έκφραση του εαυτού της -ή τον πειρασμό να είναι ναρκισσιστής, να αυτοεμπλακεί και να καυχηθεί. Με απλά λόγια με τον Δία σε αυτή τη θέση, οι άνθρωποι μπορεί να επιδιώξουν να μεγεθύνουν την αγάπη προς τους άλλους ή να χρησιμοποιήσουν όλο το φως για τον εαυτό τους.

Η de Beauvoir δεν είχε εύκολο δρόμο για την επιτυχία. (Όπως λέγεται περίφημα, «Δεν γεννιέται κανείς ιδιοφυΐα, γίνεται ιδιοφυΐα»). Όταν ήταν νέα, υπέφερε από την πτώχευση της οικογένειάς της και στη συνέχεια έπρεπε να τα καταφέρει μόνη της σε έναν σκληρό -μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο- κλίμα. Ωστόσο, δεν τα παράτησε με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά είδωλα της θετικής γυναικείας δύναμης και της αυτοέκφρασης.

Καλλιέργησε τα ταλέντα της για το ευρύτερο καλό και η δουλειά της έχει βοηθήσει τους άλλους να βρουν την πλήρη αίσθηση του εαυτού τους.

«Αξίζω, αξίζω, αξίζω»: Γιατί οι επιβεβαιώσεις μοιάζουν ψεύτικες (και τι να δοκιμάσεις αντ' αυτού)

Προετοιμασία για την τύχη

Η «Κυρία Τύχη» δεν είναι και τόσο πιθανό να εμφανιστεί σε όσους περνούν τις μέρες τους λέγοντας: «Τι γίνεται με εμένα;», «Πότε θα έρθει η σειρά μου;». Η τύχη τείνει να μπαίνει στο προσκήνιο όταν υπάρχει ένα ισχυρό εσωτερικό αυτο-σαμποτάζ που βασίζεται στην εμμονή.

Αντί, λοιπόν, να αναρωτιόμαστε ποιος παίρνει τα πιο πολλά, είναι πολύ καλύτερα να προετοιμαστούμε για τη δική μας τύχη -με πειθαρχία, συνεχή μάθηση και προσοχή στις ευκαιρίες που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Όταν εφαρμόζουμε με συνέπεια τα ταλέντα μας, μαζί με το θάρρος και την ταπεινοφροσύνη, η τύχη θα μετατοπιστεί από μια παιδική επιθυμία, μια επικίνδυνη ύβρις ή μια συνάντηση που εξαφανίζεται- σε έναν πολύ πιο σταθερό σύντροφο.