Ποια είναι η γλώσσα αφής σου; Πώς λες «σ'αγαπώ» ή «σε θέλω» με τη σωματική επαφή;

Ανθή Μιμηγιάννη
Ποια είναι η γλώσσα αφής σου; Πώς λες «σ'αγαπώ» ή «σε θέλω» με τη σωματική επαφή;
Pexels

Η αφή είναι μια γλώσσα από μόνη της. Πώς λες «σ'αγαπώ» ή «σε θέλω» ή «σε λατρεύω»; Τι γίνεται με τα «Συγγνώμη», «Είσαι όμορφη», «Σε σκέφτομαι» ή «Σε ευχαριστώ» με τη σωματική επαφή; Ας δημιουργήσουμε ένα λεξικό αφής για να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να μιλάμε την ίδια γλώσσα. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε στενής σχέσης είναι το άγγιγμα. Τα αγγίγματα που ανταλλάσσουμε, η γλώσσα που χρησιμοποιούμε και η συνολική ενέργειά μας συνδυάζονται για να διαμορφώσουν τη σεξουαλική μας σχέση.

Τα αγγίγματα που σηματοδοτούν ότι βρισκόμαστε σε σεξουαλική σχέση πρέπει να είναι διακριτά και όχι κάτι που θα δίναμε ή θα λαμβάναμε από οποιονδήποτε άλλον. Είναι ισχυροί σύνδεσμοι και υπενθυμίσεις του μοναδικού ερωτικού δυναμικού στη σχέση μας. Για παράδειγμα, αν φιλάμε το μέτωπο του συντρόφου μας, κάτι που μπορεί να έκαναν οι γονείς μας όταν ήμασταν παιδιά, αυτό θα μπορούσε να είναι μια χειρονομία στοργής, ειδικά αν πονάει ή χρειάζεται επιβεβαίωση σε στιγμές αβεβαιότητας.

Αλλά όταν θέλουμε να επισημάνουμε τη φυσική έλξη που έχουμε για εκείνον και να τον προκαλέσουμε να αλληλεπιδράσει μαζί μας ως εραστής, τότε ένα διαφορετικό άγγιγμα είναι σαφέστατα πιο ελκυστικό: ένα φιλί με μια αίσθηση προσμονής -με τα χείλη μας κοντά ο ένας τον άλλον χωρίς να φιλήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ή ακόμα και ένα ελαφρύ δάγκωμα στο χείλος ή στο πίσω μέρος του λαιμού- μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα και να πάει στα επίπεδα που πρέπει τη μοναδική μας δυναμική.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να είναι χρήσιμο για εμάς και τον σύντροφό μας να δημιουργήσουμε ένα λεξικό αφής για να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

«Εξαφανίσου» για 6 μήνες, κάνε αυτά τα 20 πράγματα και άλλαξε τη ζωή σου

Δημιουργία του λεξικού αφής, για σένα μόνο

Η αφή είναι μια γλώσσα από μόνη της. Πώς λες «Σ'αγαπώ» ή «Σε θέλω» ή «Σε λατρεύω»; Τι γίνεται με τα «Συγγνώμη», «Είσαι όμορφη», «Σε σκέφτομαι» ή «Σε ευχαριστώ» με τη σωματική επαφή;

Παρακάτω θα δεις μια άσκηση που θα σε βοηθήσει να μάθεις. Ένας λόγος που μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το task είναι ότι μας βοηθά να κάνουμε την κομβική αλλαγή από το τι σκεφτόμαστε για τη φυσική μας σύνδεση σε αυτό που νιώθουμε με τις αισθήσεις μας.

Η άσκηση έχει ως εξής: Επιλέξτε με τον σύντροφό σου, σε στιγμή που είναι ιδανική και για τους δύο, έναν χώρο που είναι άνετος και ουδέτερος (όσο μπορείτε). Με τη σειρά, του, κάθε σύντροφος θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται ένα είδος αγγίγματος -αισθησιακό, πλατωνικό, πειραματικό, παρηγορητικό, παιχνιδιάρικο ή τρυφερό- και στη συνέχεια να δίνει αυτό το άγγιγμα στον άλλο χωρίς να του λέει το είδος του αγγίγματος που χρησιμοποιεί. Ο σύντροφος που δέχεται το άγγιγμα εκφράζει λεκτικά πώς το έλαβε και το ερμήνευσε.

Μερικές φορές ένα άγγιγμα που προοριζόταν να είναι αισθησιακό θα ληφθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά άλλες φορές αυτό μπορεί να μην συμβεί. Η εξάσκηση αυτών των αγγιγμάτων θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να εξερευνάτε τι προτιμάτε και οι δύο και, τελικά, θα δημιουργήσετε μια πιο ενημερωμένη σωματική σύνδεση μεταξύ σας -σεξουαλική και όχι μόνο.

Έχεις διαίσθηση για τους ανθρώπους & γνωρίζεις πράγματα χωρίς να σου τα λένε; Το τεστ ενσυναίσθησης

Εσύ και ο σύντροφός σου, μπορείτε να σκεφτείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις για να σας βοηθήσουν στη διαδικασία:

  • Πώς σας έκανε να νιώσετε αυτό το άγγιγμα;
  • Τι αισθήσεις προσέξατε;
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανταλλάξατε ένα τέτοιο άγγιγμα;
  • Ποιες ήταν οι αντιδράσεις σας;
  • Τι πιστεύεις ότι θέλει να μεταφέρει ο σύντροφός σου μέσα από το άγγιγμα του;
  • Υπήρχε κάποια ανάμνηση που σχετίζεται με την αφή;
  • Ποιον από τους ρόλους σας στη ζωή ή τη σχέση σας συνδέετε με αυτό το άγγιγμα;