5 tips για να διώξεις το στρες από την καθημερινότητά σου

5 tips για να διώξεις το στρες από την καθημερινότητά σου

Άγχος: κι όμως! Τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το διώξεις μακριά σου...

Καθημερινά καλούμαστε να υποδυθούμε ένα σωρό ρόλους στους οποίους άλλοτε είμαστε καλές και άλλοτε παντελώς ανεπαρκείς. Από τη εργασία μέχρι την προσωπική μας ζωή, το άγχος καταφέρνει να πρωταγωνιστεί σε κάθε δύσκολη στιγμή και να είναι ο μοναδικός «επισκέπτης» που θέλουμε σαν τρελές να αποφύγουμε αλλά δύσκολα μπορούμε να διώξουμε.

Η ζωή μας φαίνεται να τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, με τη δουλειά, την οικογένεια και γενικά τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας να προσθέτουν πίεση στο γεμάτο μας πρόγραμμα.

Έτσι, η πρόκληση άγχους σε καθημερινό επίπεδο δεν είναι κάτι παράλογο να συμβεί, όμως, ακριβώς επειδή αυτό επηρεάζει την ψυχολογία μας, καλό θα ήταν να περιοριστεί, ώστε να μην ξεπερνάει τα υγιή και παραγωγικά όρια.

Ποια είναι τα tips που θα σε βοηθήσουν να το καταπολεμήσουμε; Υπάρχουν 5 συμβουλές που αν της ακολουθείς κατά γράμμα, θα πεις αντιο στο άγχος και το στρες μια για πάντα από τη ζωή σου.

1.Διατροφή

Μία υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω σε ο,τι θέμα κι αν έχεις, είτε αυτό είναι σωματικό, είτε ψυχολογικό. Τροφές, όπως η ζεστή βρώμη, μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης του οργανισμού, ένα χημικού γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.

diatrofi

2.Ωμέγα λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνες, τα καλά λιπαρά Ωμέγα έχουν συνδεθεί τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης. Αυτά τα λιπαρά μπορείς να τα βρεις σε τροφές, όπως σκουμπρί, σολομό, ρέγγα, στρείδι, σαρδέλες, αντζούγιες, χαβιάρι, σπόρους chia, και άλλα.

3.Συμπληρώματα

Μία επίσκεψη σε γιατρό ή διατροφολόγο θα σε κατατοπίσει πλήρως σχετικά με τις ανάγκες που έχει ο οργανισμός σου. Μία έλλειψη που έχεις και πιθανώς δε γνωρίζεις μπορεί συνδυαστικά να συμβάλλει στη δημιουργία ή διατήρηση μίας στρεσογόνου κατάστασης.

vitaminic

4.Διαλογισμός

Συγκεκριμένα είδη γυμναστικής, ψυχής και σώματος, όπως ο διαλογισμός και η yoga, παρέχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καλύτερη αναπνοή, στη χαλάρωση και στη γενικότερη αποσυμπίεση από το άγχος και το στρες.

5.Νερό με λεμόνι

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στο λεμόνι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης που σχετίζεται με το στρες. Συνδυαστικά με το νερό, σου προσφέρει, επιπλέον, ενυδάτωση και δημιουργεί ένα γενικό αίσθημα χαλάρωσης και ενέργειας μέσα στη μέρα.