Πρωινό γεύμα: Τι να βάλεις στο μπολ σου, αν φροντίζεις τη διατροφή σου

Πρωινό γεύμα: Τι να βάλεις στο μπολ σου, αν φροντίζεις τη διατροφή σου

Το πολύτιμο γεύμα που «αφυπνίζει» τον μεταβολισμό σου και σου προσφέρει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.

Σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι το πολύτιμο γεύμα που «αφυπνίζει» τον μεταβολισμό σου και σου προσφέρει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, για να ξεκινάς με όρεξη και διάθεση το πρόγραμμά σου.

Όλοι οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που δεν πρέπει να προσπερνάς το πρωινό σου ή να το αντικαθιστάς με μία κούπα καφέ. Το ζήτημα είναι, βέβαια, ότι σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες, πολλές φορές δεν έχεις την πολυτέλεια να αφιερώνεις τον χρόνο που θέλεις στην προετοιμασία ενός χορταστικού και ισορροπημένου πρωινού.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα απολαυστικό πρωινό υψηλής διαθρεπτικής αξίας και μπορείς να τον ανακαλύψεις προσθέτοντας στη διατροφή σου δημητριακά με βρώμη όπως crunchy muesli, muesli και νιφάδες βρώμης, που αποτελούν την τέλεια βάση για ένα ισορροπημένο και άκρως απολαυστικό πρωινό. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τρεις λαχταριστούς συνδυασμούς με δημητριακά βρώμης, τους οποίους αξίζει να εντάξεις στο μπολ σου, αν προσέχεις τη διατροφή σου.

Ένα λαχταριστό smoothie μπολ από μπανάνες, καρύδια και θρεπτικό muesli

Αλήθεια, τι χρειάζεται να περιλαμβάνει ένα πρωινό γεύμα για να αξίζει μία θέση στη διατροφή σου; Φυσικά, είναι σημαντικό να είναι γευστικό όμως, καλό είναι επίσης να συνδυάζει τις φυτικές ίνες με τις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά, δηλαδή συστατικά που αξίζει να προσφέρεις καθημερινά στον οργανισμό σου. Και αν αναζητήσεις τις τροφές που διαθέτουν τα συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία και τις προσθέσεις στο μπολ σου, θα έχεις δημιουργήσει ένα απολαυστικό και υγιεινό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, όσον αφορά στις φυτικές ίνες, να ξέρεις πως το Muesli Fytro αποτελείται από έναν υπέροχο, γευστικό συνδυασμό από νιφάδες βρώμης, σίκαλης και καλαμποκιού με αποξηραμένα φρούτα, δηλαδή σταφίδα και μπανάνα, χαρίζοντας ενέργεια στον οργανισμό σου και συμβάλλοντος στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες σίκαλης.

Ακολουθώντας, λοιπόν, το θρεπτικό τρίπτυχο, «φυτικές ίνες, λιπαρά, πρωτεΐνη», μπορείς να δημιουργήσεις ένα smoothie μπολ από μπανάνες, καρύδια και Μuesli Fytro, σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να έχεις στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • 2 μπανάνες (που θα έχεις καταψύξει προηγουμένως) και άλλη μία, φρέσκια, για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Muesli Fytro
  • 250 ml Ρόφημα Βρώμης Fytro
  • 4-6 κ.σ. καρύδια σπασμένα
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το πιο λαχταριστό smoothie μπολ, ξεφλουδίζοντας τις κατεψυγμένες μπανάνες και κόβοντάς τες σε κομμάτια. Έπειτα, θα τις τοποθετήσεις στο μπλέντερ μαζί με το Ρόφημα Βρώμης Fytro και θα χτυπήσεις καλά τα υλικά σου, μέχρι να μετατραπούν σε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, θα βάλεις το μείγμα σε ένα μπολ, θα το γαρνίρεις με μερικές ροδέλες φρέσκιας μπανάνας, με τα κομμάτια καρυδιού, με λίγο Muesli Fytro και λιναρόσπορο. Αφού τραβήξεις τις απαραίτητες φωτογραφίες της γευστικής δημιουργίας σου για να εμπνεύσεις τους φίλους σου στα social media, μπορείς να απολαύσεις το πρωινό σου.

Ένα βαζάκι με overnight oats από νιφάδες βρώμης, αποξηραμένα βερίκοκα, σουσάμι και ρόφημα σόγιας

Θέλεις να δημιουργήσεις ένα πρωινό που θα σε κάνει να πετάγεσαι με λαχτάρα από το κρεβάτι σου για να το απολαύσεις; Τότε, να ξέρεις πως ο θρεπτικός συνδυασμός από νιφάδες βρώμης, βερίκοκα, ρόφημα σόγιας και σουσάμι, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Όχι μόνο επειδή έχει μία λαχταριστή γεύση, αλλά διότι χάρη στις Nιφάδες Bρώμης Fytro, θα λαμβάνεις κάθε πρωί τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το πεπτικό σου σύστημα, καθώς και την ποσότητα Β-γλυκάνης που αντιστοιχεί στο 50% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης, ενός θρεπτικού στοιχείου που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Για να ετοιμάσεις το βαζάκι με τα overnight oats, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου αποβραδίς τα εξής υλικά:

  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 κουτ. γλυκού λευκό καβουρδισμένο σουσάμι
  • 100 γρ. Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 400 ml Βιολογικό Ρόφημα Σόγιας Fytro
  • Ξυλάκι κανέλας για γαρνίρισμα και κανέλα τριμμένη

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή των overnight oats χτυπώντας στο μπλέντερ το Βιολογικό Ρόφημα Σόγιας Fytro με τις μισές Νιφάδες Βρώμης Fytro μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτεις τις υπόλοιπες Νιφάδες Βρώμης Fytro και ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Μοιράζεις σε 4 βαζάκια και γαρνίρεις με ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα, καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα για να «απογειώσεις» την εμφάνιση, αλλά και τη γεύση του πρωινού σου. Αφήνεις στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τουλάχιστον 4 ώρες για να φουσκώσουν οι νιφάδες και να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Το πρωινό σου θα σε περιμένει το πρωί χωρίς να χάσεις καθόλου επιπλέον χρόνο!

Ένα γευστικό μπολ από τραγανές μπουκιές Crunchy muesli με βρώμη και σοκολάτα, μούρα και chia

Αν είσαι και εσύ μία από εμάς που θέλουμε ένα κίνητρο για να εγκαταλείψουμε την άνεση του κρεβατιού μας κάθε πρωί, τότε το Crunchy Muesli με Βρώμη και Σοκολάτα Fytro είναι η προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι της κουζίνας σου. Η λαχταριστή γεύση αυτού του συνδυασμού τραγανών μπουκιών δημητριακών με βρώμη ολικής άλεσης και σοκολάτας, θα σου δώσει έμπνευση να δημιουργήσεις λαχταριστούς συνδυασμούς με επιπλέον υλικά, για να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα χορταστικό και θρεπτικό μπολ που θα σου φτιάχνει τη διάθεση, κάθε πρωί.

Μάλιστα, έχει σημασία να γνωρίζεις πως το Crunchy Muesli με Βρώμη και Σοκολάτα Fytro είναι χωρίς γλουτένη και αποτελεί μια πηγή βιταμίνης Β1 που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και της καρδιάς, αλλά και σιδήρου που συμβάλλει στη μείωση της κούρασης, βοηθάει στον φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης, καθώς και στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, είναι πηγή φωσφόρου που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών.

Αν θέλεις, λοιπόν, να το εντάξεις στο πρωινό σου, δημιουργώντας ένα απολαυστικό breakfast μπολ, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το breakfast μπολ, προετοιμάζοντας τα υλικά σου. Θα ξεφλουδίσεις την μπανάνα, θα την κόψεις σε ροδέλες και θα προσθέσεις τα κομμάτια μαζί με τα μούρα και το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro σε ένα μπλέντερ. Αφού χτυπήσεις καλά τα υλικά και τα μετατρέψεις σε ένα ομοιογενές μείγμα, θα βάλεις το μείγμα σε ένα μπολ, θα προσθέσεις το Crunchy Muesli Fytro και θα προσθέσεις για γαρνιτούρα λίγους σπόρους chia. Έπειτα, μπορείς να απολαύσεις το μπολ σου!

Σίγουρα θα υπάρξουν πολλά πρωινά που ο χρόνος δεν θα είναι «σύμμαχός» σου όμως με τα προϊόντα της Fytro, θα έχεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ένα χορταστικό και θρεπτικό μπολ, το οποίο θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την ισορροπημένη πλευρά της απόλαυσης!