The Flexitarian Diet: Το νέο trend που «υπόσχεται» να αλλάξει τη διατροφή σου

The Flexitarian Diet: Το νέο trend που «υπόσχεται» να αλλάξει τη διατροφή σου

Αν προσέχεις τη διατροφή σου, τότε πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τον όρο flexitarian diet, το νέο trend που «υπόσχεται» να σε βοηθήσει να αποκομίσεις τα οφέλη της plant-based διατροφής, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις ζωικά προϊόντα με μέτρο. Και τώρα θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό;

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η φυτική διατροφή είναι πολλά περισσότερα από ένα νέο trend καθώς πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής. Κάπως έτσι, απευθύνεται όχι μόνο σε όσους επιλέγουν να ακολουθούν μία αυστηρά vegan διατροφή, αλλά και σε ανθρώπους που επιλέγουν το κρέας στο weekly menu τους, ωστόσο εντάσσοντας κατά βάση στη διατροφή τους, συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν περισσότερο τον οργανισμό τους και ταιριάζουν με τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν. Η ιδέα, λοιπόν της flexitarian διατροφής βασίστηκε σε αυτό ακριβώς το twist, που υποδηλώνεται και από την ονομασία της: Τη δυνατότητα να αποτελεί τον «οδηγό» διατροφής σου μία «ευέλικτη» και «χορτοφαγική» δίαιτα.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να είσαι σίγουρη ότι η συγκεκριμένη διατροφή ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου καθημερινά, χωρίς να αισθάνεσαι ότι σε δεσμεύει και σε περιορίζει; Όσο περίπλοκη ή δύσκολη και αν φαντάζει αυτή η διαδικασία, αρκεί να συνεχίζεις να διαβάζεις και να απαντήσεις στο ερώτημα αν θα κάνεις το flexitarian diet μέρος της καθημερινότητάς σου, εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας τους κατάλληλους διατροφικούς «συμμάχους»!

alpro2.jpg

Τα οφέλη της plant-based διατροφής

Για εσένα, που η υγιεινή διατροφή είναι μία πραγματική ανάγκη στον σύγχρονο τρόπο ζωής σου, καθώς επηρεάζει σχεδόν όλες τις λειτουργίες, όπως τη μνήμη, την απόδοση στην εργασία, τη διάθεση, την εμφάνιση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, σίγουρα θα έχεις σκεφτεί να δώσεις προσοχή και να βάλεις στο διαιτολόγιό σου όλα τα διατροφικά συστατικά στοιχεία, που στηρίζονται στη φύση. Πόσο εύκολο είναι όμως, να έχεις καθημερινά στο τραπέζι σου plant-based προϊόντα, που θα σου προσφέρουν γεύση και ενέργεια, αλλά όχι περιττές θερμίδες; Και όμως, αρκεί να αναλογιστείς πόσο θετικό αποτέλεσμα έχει για την υγεία, η ένταξη της κατανάλωσης φυτικών προϊόντων στη διατροφή σου, αλλά και πόσο απολαυστική μπορεί να είναι, για να πεις «ναι» στην Alpro, τον ειδικό στη φυτική διατροφή, που εδώ και 40 χρόνια παρέχει μία πλήρη γκάμα απολαυστικών προϊόντων και κάνει εύκολη την ένταξη της φυτικής διατροφής στην καθημερινή ζωή.

Ναι, αγαπητή Queenette, το γεγονός πως η φυτική διατροφή προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι αλήθεια, καθώς, μεταξύ άλλων είναι πιο πλούσια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών και συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Φυσικά, στα οφέλη της φυτικής διατροφής δεν θα μπορούσες να μην συμπεριλάβεις και τη σχέση διατροφής και περιβάλλοντος, μιας και πράγματι οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων έχουν επίδραση στο περιβάλλον, ενώ η επιστημονική κοινότητα πλέον συμφωνεί πως η μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων πρέπει να γίνει προτεραιότητα όλων μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Και για εσένα που η υγιεινή διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη και με μία καλλίγραμμη σιλουέτα, τότε η φυτική διατροφή είναι σίγουρα ο καθημερινός σου «σύμμαχος», για να αναδείξεις την πιο fitness πλευρά σου. Η λύση, επομένως, για να φτάσεις στον στόχο σου, με ένα σώμα που θα το αγαπάς και θα το φροντίζεις, δεν είναι να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου, αλλά να εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα υγιεινές και ελαφριές συνταγές, που βασίζονται στην plant-based διατροφή.

alpro3.jpg

Πώς θα την κάνεις μέρος της καθημερινότητας σου;

Πώς μπορείς, λοιπόν, να κάνεις την plant-based διατροφή μέρος της καθημερινότητας σου, χωρίς να χαρακτηρίζονται τα γεύματά σου από μονοτονία; Νούμερο 1 tip που μπορούμε να σου δώσουμε, είναι να περιορίσεις το κρέας σε μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, θα έχεις κάνει το μεγάλο και βασικό βήμα, χωρίς καμία αμφιβολία. Από εκεί και πέρα όμως, πολύ σημαντικό είναι να περιορίσεις στο ελάχιστο και τα ζωικά παράγωγα. Αυτό είναι το δεύτερο tip που θα σου δώσουμε, το οποίο μάλιστα για να το πετύχεις εύκολα, υγιεινά και χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου φυτικά προϊόντα που στοχεύουν στην απόλαυση και την καλή υγεία σου, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυσικά… φυτικά ροφήματα.

Τι κι αν πολλοί θεωρούν πως η προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος απαιτεί, εκτός από αρκετό χρόνο, εξεζητημένα υλικά και τροφές που είναι δύσκολο να βρεθούν σε κάθε κουζίνα; Γράψε «λάθος», καθώς σου έχουμε ευχάριστα νέα: Εκτός των άλλων, υπάρχουν τα φυτικά προϊόντα της Alpro, που μπορούν να πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το weekly menu σου, μέσα από γρήγορα, εύκολα, νόστιμα και θρεπτικά γεύματα.

Φυτικά ροφήματα με βάση διαφορετικούς καρπούς σε επιλογές και χωρίς ζάχαρη, απολαυστικά φυτικά επιδόρπια, φυτική κρέμα μαγειρικής που μπορεί να απογειώσει κάθε μαγειρική σου έμπνευση, προϊόντα με εξαιρετική απόδοση στον καφέ, ώστε να μην συμβιβάζεσαι ούτε στο ελάχιστο όσον αφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα, μπορείς να τα βρεις στη σειρά προϊόντων της Alpro.

Τα φυτικά ροφήματα της Alpro, μάλιστα, μπορείς είτε να τα πιεις κατευθείαν από το ποτήρι, ζεστά ή κρύα, ή σε συνδυασμό με φρούτα ή δημητριακά για ένα απολαυστικό πρωινό αλλά και σε διαφορετικές παρασκευές όπως απολαυστικά smoothies – εννοείται ότι ταιριάζουν τέλεια και σε αλμυρές ή γλυκές μαγειρικές δημιουργίες που σε εμπνέουν να πραγματοποιήσεις!

Έτσι, η Alpro κάνει εύκολο για τον καθένα να εισάγει την φυτική διατροφή στην καθημερινότητα του χωρίς να κάνει κανένα συμβιβασμό στη γεύση χάρη στα απολαυστικά προϊόντα που προσφέρει.

Είναι αλήθεια πως σήμερα, μπορείς να υποστηρίξεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής με μερικά απλά βήματα: Το «μυστικό» της επιτυχίας βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο σου… εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις λίγη φαντασία και να ετοιμάσεις, σταδιακά, τα πιάτα όλης της εβδομάδας, χάρη στα must τρόφιμα που θα έχεις πάντα στην κουζίνα σου!

Tip νούμερο τρία, αφού εξασφαλίσεις νοστιμιές στο μενού σου που δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, είναι να είσαι αποφασισμένη να ακολουθήσεις το ίδιο μοτίβο και στις εξόδους σου: Μην αφήνεις φίλους και παρέες να σε παρασύρουν, να είσαι σίγουρη τι θέλεις, να το ζητάς συγκεκριμένα από τα καταστήματα που επισκέπτεσαι και – γιατί όχι – να «παρασύρεις» και τις φίλες σου σε νέες, ονειρεμένες γεύσεις!

alpro4.jpg

Έξτρα διατροφικό tip για μία «No Sugar Diet»

Για εσένα που σκοπεύεις να εξελίξεις ακόμη περισσότερο τον «οδηγό» διατροφής σου και να αποβάλεις από το daily menu σου την προσθήκη ζάχαρης, μέσα από συνταγές και φυτικά προϊόντα που είναι εξίσου απολαυστικά, αυτό το φθινόπωρο ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις την πιο γευστική, plant-based συνταγή: Πράσινο smoothie.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τέσσερα ακτινίδια, δύο μπανάνες, 40 γραμ. καρύδια, ένα λίτρο ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη Alpro, 40 γραμ. σπανάκι, μια χούφτα φρέσκο βασιλικό και λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού και καρύδια για γαρνίρισμα. Ακολούθησε τα τρία παρακάτω «βήματα» και θα έχεις ένα healthy smoothie στο ποτήρι σου: Ξεφλούδισε το ακτινίδιο και την μπανάνα και κόψ’ τα σε κομμάτια, βάλε όλα τα συστατικά (ακτινίδιο, μπανάνα, καρύδια, ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη Alpro, φύλλα σπανάκι και βασιλικό) σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή και φτιάξε τέσσερα ισόποσα ποτήρια, ρίχνοντας φύλλα βασιλικού και λίγα καρύδια, για εσένα και τις κολλητές σου.

alpro5.jpg

Τι σου δείχνουν, λοιπόν, όλα τα παραπάνω; Πως η flexitarian diet είναι ένα semi-vegeterian στυλ διατροφής που ενθαρρύνει την κατανάλωση λιγότερου κρέατος και περισσότερων φυτικών τροφίμων και με τους κατάλληλους διατροφικούς «συμμάχους» μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Αν λοιπόν, είσαι έτοιμη να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, μία δίαιτα που δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες ή προτάσεις, αποτελώντας μια ελκυστική επιλογή για άτομα που θέλουν να περιορίσουν τα ζωικά προϊόντα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις στη διατροφή σου τα διαφορετικά συστατικά που σου προσφέρει η Alpro και τη θετική επίδραση καθενός από αυτά στην υγεία σου. Είσαι έτοιμη να εμπιστευτείς κάποιον που κάνει καλό τόσο σε εσένα όσο και στον πλανήτη;