Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα πολύ γρήγορα (ναι, γίνεται)

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα πολύ γρήγορα (ναι, γίνεται)

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα γρήγορα με χαμηλό εισόδημα.

Αν δυσκολεύεσαι να εξοικονομήσεις χρήματα, δεν είσαι η μόνη. Μπροστά στην αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών σε όλα τα αγαθά, οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερους τρόπους αποταμίευσης. Είτε αντιμετωπίζεις μια έκτακτη ανάγκη είτε απλώς θέλεις ένα οικονομικό «μαξιλάρι», παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για γρήγορη εξοικονόμηση χρημάτων.

Μήπως βρίσκεσαι σε έναν φαύλο συναισθηματικό κύκλο ντροπής και θλίψης;

Γιατί πρέπει να αποταμιεύεις χρήματα;

Είναι σημαντικό να διατηρείς ένα κομπόδεμα για απρόβλεπτες δαπάνες, όπως επισκευές σπιτιού, επισκευές αυτοκινήτου ή ιατρικούς λογαριασμούς. Πέρα από αυτό, το να έχεις χρήματα σε αποταμιεύσεις μπορεί να επηρεάσει θετικά την ευημερία και την ψυχολογία σου. Μια πρόσφατη μελέτη της Northwestern Mutualδιαπίστωσε ότι οι ενήλικες που συνεργάζονται με έναν οικονομικό προγραμματιστή ή είναι οι ίδιοι πειθαρχημένοι «προγραμματιστές» στα οικονομικά τους, παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

Η αποταμίευση χρημάτων είναι πιθανότατα ένα μέρος αυτού. Όσο περισσότερα έχεις αποταμιεύσει, τόσο πιο εύκολα μπορείς να ξεκουραστείς γνωρίζοντας ότι αν χάσεις τη δουλειά σου ή βρεθείς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχεις τα κεφάλαια για να το ξεπεράσεις.

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα γρήγορα

Υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα σιγά-σιγά χωρίς να θυσιάσεις τον τρόπο ζωής σου, και υπάρχουν και τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα γρήγορα. Αν πρέπει να αυξήσεις γρήγορα το υπόλοιπο του αποταμιευτικού σου λογαριασμού, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάνε έναν προϋπολογισμό

Η κατάρτιση προϋπολογισμού είναι το πρώτο βήμα για την εξοικονόμηση χρημάτων. Κατάγραψε τα έσοδα και τα τρέχοντα έξοδά σου - εκτύπωσε τις τραπεζικές σουδηλώσεις, αν χρειαστεί. Κατηγοριοποίησε τις αγορές για να δεις πόσα ξοδεύεις σε διάφορους τομείς.

Η «φυσιοθεραπεία» και άλλες τεχνικές για να μειώσεις το άγχος σε 5 λεπτά

2. Κόψε τις δαπάνες

Στη συνέχεια, δες κάθε κατηγορία δαπανών για να προσδιορίσεις από πού μπορείς να κάνεις τις περισσότερες περικοπές. Αν πρέπει να εξοικονομήσειςχρήματα γρήγορα, πιθανόν να στοχεύσεις πρώτα στις μη απαραίτητες δαπάνες - κατηγορίες όπως ψώνια, φαγητό, συνδρομές, ψυχαγωγία και δώρα - καθώς αυτά τα έξοδα μπορούν να θυσιαστούν πιο εύκολα από ό, τι τα σταθερά έξοδα, όπως η στέγαση και οι πληρωμές για το αυτοκίνητο.

3. Βγάλε περισσότερα χρήματα

Αν μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου, μειώνοντας παράλληλα τις δαπάνες, ακόμα καλύτερα. Η διαπραγμάτευση μιας αύξησης και η ανάληψη μιας παράλληλης εργασίας είναι δύο από τους ταχύτερους τρόπους για να κερδίζεις περισσότερα χρήματα.

4. Άλλαξε τις συνήθειες του τρόπου ζωής σου

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις, αλλά είναιεξαιρετικά αποτελεσματικό. Η εξάλειψη ακριβών συνηθειών, όπως το κάπνισμα, το ποτό, τα παρορμητικά ψώνια και ο τζόγος, μπορεί να σου εξοικονομήσει εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια το μήνα.

5. Άνοιξε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό

Δες αν ο τρέχων λογαριασμός σου αποφέρει τόκους και αν ναι, πόσους. Μπορεί να εξοικονομήσεις περισσότερα αν αλλάξεις σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό με υψηλή απόδοση.

6. Περιόρισε τις παρορμητικές αγορές

Απόφυγε να πηγαίνεις σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα που ξέρεις ότι θα μπεις στον πειρασμό να κάνεις αγορές και διάγραψε τα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αγαπημένων σου εμπορικών καταστημάτων. Αν αρχίσεις να αισθάνεσαι πολύ περιορισμένη, μπορεί να «ψωνίζεις» online χωρίς να ξοδεύεις, δημιουργώντας λίστες στο Pinterest και ξεκινώντας λίστες επιθυμιών στις ιστοσελίδες των αγαπημένων σου καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα γρήγορα με χαμηλό εισόδημα

Αν έχεις χαμηλό εισόδημα και το να βγάλειςπερισσότερα χρήματα δεν αποτελεί επιλογή, υπάρχουν ακόμα τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα γρήγορα.

Αφού δημιουργήσεις έναν προϋπολογισμό, αποφάσισε πόσα χρήματα θα αποταμιεύεις από κάθε μισθό και θα τα καταθέτεις αυτόματα στις αποταμιεύσεις σου. Στη συνέχεια έρχεται το πιο σημαντικό μέρος: Μην το αγγίζεις.

Πέρνα ένα μήνα χωρίς έξοδα. Μπορείς να εξακολουθείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, αλλά κατά τη διάρκεια ενός μήνα μηδενικών δαπανών, δεν επιτρέπεται να ξοδέψειςχρήματα για μη απαραίτητα πράγματα. Κάνε το παιχνίδι για να παραμείνεις συγκεντρωμένη στον στόχο.

• Μείωσε τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

• Ελαχιστοποίησε τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης προσθέτοντας ή αφαιρώντας στρώματα ρούχων

• Κάνε μικρότερα, πιο δροσερά ντους

• Αποσύνδεσε τα ηλεκτρικά είδη από την πρίζα όταν δεν τα χρησιμοποιείς

• Σφράγισε τυχόν διαρροές αέρα γύρω από πόρτες ή παράθυρα που έχουν ρεύμα

• Εξάλειψε τα χρέη. Τα υψηλά επιτόκια των χρεών από πιστωτικές κάρτες δυσκολεύουν την πρόοδό σου

• Κάνε μόνη σου το μανικιούρ ή τα μαλλιά σου

Πώς να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα γρήγορα

Ο προϋπολογισμός και η περικοπή των εξόδων θα σε φέρει μόνο μέχρις ενός σημείου. Αν πρέπει να εξοικονομήσειςπολλά χρήματα, οι πρόσθετες πηγές εσόδων, όπως οι παρακάτω, επιταχύνουν τη διαδικασία.

• Βρες μια δουλειά με υψηλότερες αποδοχές. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσεις αύξηση ή προαγωγή στην τρέχουσα δουλειά ή να υποβάλειςαίτηση για μια νέα θέση εργασίας.

• Ξεκίνα μια παράλληλη δραστηριότητα. Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο επάγγελμα.

• Πούλα όσα αντικείμενα δεν χρειάζεσαι.

• Νοίκιασε τον χώρο σου σε ιστοσελίδες όπως το Airbnb

Η γρήγορη εξοικονόμηση χρημάτων συνεπάγεται συνήθως την ελαχιστοποίηση των δαπανών σου. Ακολουθούν ορισμένοι συγκεκριμένοι τρόποι περικοπής δαπανών που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

1. Οδήγησε λιγότερο

Εξέτασε αν η πώληση του αυτοκινήτου σου και η μεταπήδηση σε δημόσια μέσα μεταφοράς, κοινόχρηστες διαδρομές, ποδήλατο ή περπάτημα έχει οικονομικό νόημα. Αν όχι, εξέτασε το ενδεχόμενο να οδηγείς λιγότερο για να εξοικονομήσεις χρήματα από τη βενζίνη και τα διόδια -και ενδεχομένως ακόμη και από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

2. Ελαχιστοποίησε το κόστος στέγασης

Μπορείς να μειώσεις το μέγεθος του σπιτιού σου, πουλώντας το ή βρίσκοντας ένα λιγότερο ακριβό μέρος για να νοικιάσεις.

3. Μείωσε τα επαναλαμβανόμενα έξοδα

Εξέτασε το ενδεχόμενο να εξαλείψεις από τον προϋπολογισμό σου τις συνδρομές, τις υπηρεσίες streamingκαι τις συνδρομές στο γυμναστήριο. Για ψυχαγωγία, διοργάνωσε κατ' οίκον συγκεντρώσεις, ψάξε για δωρεάν εκδηλώσεις στην περιοχή σου και επισκέψου δωρεάν μουσεία και βιβλιοθήκες.

Σίγουρα δεν υπάρχει ένας τέλειος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα. Αλλά με ένα συνδυασμό των παραπάνω εργαλείων και πρακτικών, μπορεί να εξοικονομήσεις περισσότερα από όσα νομίζεις.