Το Crystal Yogi δεν είναι άλλο ένα well being site αλλά μία μαγική είσοδος στον κόσμο των κρυστάλλων

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Crystal Yogi δεν είναι άλλο ένα well being site αλλά μία μαγική είσοδος στον κόσμο των κρυστάλλων

Photo: Unsplash

Η Ιωάννα Καραγιάννη μας εξηγεί το θεραπευτικό ρόλο που μπορούν να έχουν οι κρύσταλλοι στη ζωή μας.

Well being. Δύο λέξεις που έχουμε ξεκινήσει να προφέρουμε πολύ συχνά πλέον στη ζωή μας, τώρα που το στρες, το άγχος και τα υπαρξιακά ζητήματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά μετά το διάστημα της πανδημίας που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενεργούμε και -τελικά- ζούμε, όλο και περισσότεροι έχουν στραφεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές. Μεθόδους πιο κοντά στη φύση, που βασίζουν τη δύναμή τους αλλά και τα αποτέλεσμά τους στην ενέργεια και τη ροή της.

crystals-(3).jpg

Photo: Unsplash

Οι κρύσταλλοι τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στοιχεία των yogis και όλων αυτών των ανρθώπων που επενδύουν στην προσωπική τους ενέργεια και τη θεραπεία τους, μελετώντας και έλκοντας την ενέργεια του σύμπαντος. Προσωπικά, έτυχε να έχω μία καλή φίλη, η οποία είχε πάντα επάνω της το δικό της μικρό κιτ με κρυστάλλους, θεωρώντας τους βασικό στοιχείο του δικού της well being. Και κάπως έτσι κατάλαβα ότι μιλάμε για μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία, έναν τρόπο ζωής στον οποίο μπορεί να μυηθεί ο καθένας από εμάς, γνωρίζοντας τον μαγικό κόσμο των κρυστάλλων.

crystals-(6).jpg

Photo: Unsplash

Η Ιωάννα Καραγιάννη, έχοντας δεθεί με τους κρυστάλλους με έναν καρμικό τρόπο στη ζωή της, αποφάσισε να δημιουργήσε ένα site διαφορετικό, συστήνοντάς μας το Crystal Yogi, ένα project που έχει ως στόχο του να μας μυήσει στη θεραπευτική πλευρά των κρυστάλλων, η οποία μπορεί όπως μας λέει παρακάτω να μας αλλάξει τη ζωή. Σε μία αναλυτική συνέντευξη μας αναφέρει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θέλουμε να ξέρουμε και μας καλεί να γνωρίσουμε τον δικό της μαγικό κόσμο.

crystals-(5).jpg

Photo: Unsplash

Birkin mom aesthetic: Επιτέλους ένα viral στυλ στο Tik Tok που δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια

Η Ιωάννα Καραγιάννη μας μιλάει για το Crystalyogi και της θεραπευτική ιδιότητα των κρυστάλλων.

-Πώς διαλέγει ο κάθε άνθρωπος τον κατάλληλο κρύσταλλο για την προσωπικότητά του;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξουμε τους κρυστάλλους μας. Μπορούμε να επιλέξουμε θέτοντας μια ξεκάθαρη πρόθεση (π.χ. «Θέλω να βελτιώσω την αυτοεκτίμηση μου»). Απλά βάζοντας στο search του www.crystalyogi.gr τη λέξη αυτοεκτίμιση, το λογισμικό θα μας παρουσιασει όλους τους κατάλληλους κρυστάλλους και από αυτούς επιλέγουμε. Παράλληλα, μπορούμε να επιλέξουμε καθαρά βάση όψης, ή κατόπιν μελέτης, δηλαδή διαβάζοντας τις ιδιότητες του κάθε κρύσταλλου που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι εδώ υπάρχει μια υποσυνείδητη διαδικασία: είτε ψηλαφήσουμε 100 κρυστάλλους για να επιλέξουμε έναν, είτε επιλέξουμε έναν στην τύχη (από φωτογραφία), είτε βάλουμε κάποιον τρίτο να επιλέξει στη θέση μας με οποιονδήποτε τρόπο, εφόσον η πρόθεση μας είναι ξεκάθαρη, θα μας έρθει αυτό που έλκουμε!

IMG_3830.jpeg

Η Ιωάννα Καραγιάννη, ιδρύτρια του Crystalyogi.

-Πείτε μας κάποιες λεπτομέρειες για την κρυσταλλοθεραπεία. Είναι μία μέθοδος που εμπιστεύεται ο κόσμος;

Αν και υπάρχουν ολοκληρωμένες θεραπευτικές μέθοδοι, όπου χρησιμοποιούνται κρύσταλλοι, όταν αναφερόμαστε στον όρο «κρυσταλλοθεραπεία» εννοούμε την αλληλεπίδραση μας με κρυστάλλους, οι οποίοι έχουν υποστεί καθαρισμό και προγραμματισμό. Όλο και περισσότερος κόσμος στις μέρες μας ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες και πρακτικές, όπως είναι ο διαλογισμός, το Ρέικι κ.α. Ανάμεσα σε αυτές τις πρακτικές είναι και η κρυσταλλοθεραπεία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος αυτός έχει γιγαντωθεί στο εξωτερικό. Ακόμα και από τον δικό μας τύπο, η χρήση κρύσταλλων ως props σε φωτογραφίσεις το δίχνει ξεκάθαρα. Μονάχα από το 2013 έως το 2019 η σχετική αναζήτηση στο google είχει ανέβει 40%. Φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει αγγίξει και το 60% έως τώρα. Μεγάλες εταιρίες καλλυντικών (όπως η La Prairie) χρησιμοποιούν Χαλαζία. Παράλληλα οι celebrities μιλούν ανοιχτά για τη σχέση τους με τους κρυστάλλους: η Adele χρησιμοποιεί Κιτρίνη για τη διαχείρηση του τράκ, η Miranda Kerr φορτίζει τα καλλυντικά της με Χαλαζιακά, η Victoria Beckam κρατάει πάνω της εναν οψιδιανό για φυλακτό.

IMG_5121.jpeg

-Tι είναι ο καθαρισμός κρυστάλλων και πότε πρέπει να γίνεται;

Ο κάθε κρύσταλλος που φτάνει στα χέρια μας έχει έρθει σε επαφή και με άλλους. Από την εξόρυξη, την κοπή, τη λείανση, την μεταφορά κ.α. Καλό είναι οι κρύσταλλοι μας να μεταφέρουν μονάχα την ενεργεία που εμείς θέλουμε και για αυτόν τον λόγο τους καθαρίζουμε, βυθίζοντάς τους στο αλάτι ή σε βότανα. Κατόπιν θα τους προγραμματίσουμε, δηλαδή θα θέσουμε το αντικείμενο της εργασίας τους νοητικά.

-Ποια είναι τα σχόλια που παίρνετε από πελάτες σας; Έχουν βοηθηθεί από την ενέργεια των κρυστάλλων;

Έχουμε πελάτες που σχετίζονται με το κρυσταλλικό βασίλειο από παλιά, όπως εγώ. Εκείνοι ξέρουν και είναι μεγάλη μου τιμή που τους έχω κερδίσει. Παράλληλα το www.crystalyogi.gr μου δίνει την ευκαιρία να καλλιεργώ τη σχέση μου και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με νεότερους fans του είδους που όλο και ανοίγονται στη σχέση τους με κάποιους κρυστάλλους. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που αγοράζουν κρυστάλλους και κρυσταλλικά κοσμήματα με αισθητικά κριτήρια.

-Πείτε μας το δικό σας αγαπημένο κρύσταλλο και γιατί τον έχετε αγαπήσει.

Ο πιο αγαπημένος μου κρύσταλλος δεν υπάρχει πια στη ζωή μου και τον θυμάμαι με νοσταλγία. Ήταν ένας Κίτρινης που ξεχάστηκε από πελάτισσα στο μπάνιο ενός μαγαζιού που είχα κάποτε. Το μαγαζί έκλεισε δίχως κάποιος να ζητήσει το δαχτυλίδι και Κάπως έτσι χωρίς να ξέρω καν τότε τι είναι ο Κίτρινης, βρέθηκε στο χέρι μου. Ακολούθησαν υπέροχα χρόνια αφθονίας και λίγο πριν κλείσει αυτός ο κύκλος η πέτρα άρχισε να κουνιέται πάνω στο δαχτυλίδι. Δεν έδωσα καμία σημασία και έτσι, ένα βράδυ σε μια υπέροχη ταράτσα με θέα την Ακρόπολη, ο Κίτρινης έφυγε από το χέρι μου και έπεσε ανάμεσα σε δύο τάβλες του ξύλινου πατώματος του εστιατορίου. Το εστιατόριο έγινε από τα πιο πετυχημένα του είδους. Ήταν μάλιστα το πρώτο στην Αθήνα που επέβαλε δύο κρατήσεις ανά τραπέζι για κάθε βραδιά!

Οι κρύσταλλοι που σήμερα βρίσκονται στη ζωή μου είναι όλοι αγαπημένοι. Στο κομοδίνο μου έχω έναν Αμέθυστο προγραμματισμένο για ήσυχο ύπνο, έναν Μαλαχίτη για ενεργειακό καθαρισμό και μια στρώση από τσιπς Ροζ Χαλαζία σε μπολ, τα οποία έχουν πρόγραμμα να καθαρίζουν κοσμήματα και κρυστάλλους. Εκεί κάθονται οι κρύσταλλοι που φόρεσα και εκείνοι που διάλεξα για να βάλω στην τσέπη μου την προηγούμενη μέρα! Στο σημείο όπου διαλογίζομαι, έχω έναν μεγάλο Χαλαζία. Δίπλα του υπάρχει ένας Χρυσαφένιος Οψιδιανός για γείωση μετά τον διαλογισμό μου. Στο σπίτι πίνω Κρυσταλλόνερο από Λευκό και Ροζ Χαλαζία με Αμέθυστο και στο γραφείο πίνω Σιδηροπυρίτη με Ροζ Χαλαζία. Τελευταία φοράω καθημερινά ένα Θιβετιανικό Τιρκουάζ που με τονώνει σε θέματα υγείας..