Birkin mom aesthetic: Επιτέλους ένα viral στυλ στο Tik Tok που δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια

Ναταλία Κατσακιώρη
Birkin mom aesthetic: Επιτέλους ένα viral στυλ στο Tik Tok που δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια

Η Kelly Rutherford και ο ρόλος της ως Lily Van Der Woodsen δημιούργησαν ένα ολόκληρο trend στο Tik Tok.

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου σύμφωνη με τα girl trends που βλέπουμε παντού στο Tik Tok και τα υπόλοιπα social media, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μια κανονική μανία. Αυτό, όμως, που δεν έχουμε συζητήσει ακόμα είναι ότι όλα αυτά τα δήθεν inspiring girl trends που έχουν ως κύριο σκοπό τους να μας οδηγήσουν στην απελευθέρωση και την προσωπική εξέλιξη, απευθύνονται κυρίως σε «κορίτσια» και όχι σε «γυναίκες». Το ηλικιακό όριο φαίνεται ότι είναι αρκετά αυστηρό στο Tik Tok, που διαφημίζεται ως την πιο ελεύθερη πλατφόρμα των socials. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, όταν ξεκίνησε να αναπτύσσεται μια νέα αισθητική, αυτή της Birkin mom.

https://www.instagram.com/reel/C1mqqzcrOK7/

Η Birikin mom είναι μία μαμά που ξεκίνησε την αρχική της έμπνευση από έναν φανταστικό χαρακτήρα, τη Lily Van Der Woodsen, μητέρα της τηλεοπτικής Serena Van Der Woodsen της δημοφιλούς σειράς Gossip Girl, η οποία ξεκίνησε να γίνεται και πάλι μανία μέσα από την προβολή της στο Netflix. Εμείς τη βλέπαμε με μανία στην εφηβεία μας, αλλά η νέα γενιά την έχει κάνει το νέο της κόλλημα και πάλι. Η Lily ήταν μια μαμά του Upper East Side, αψεγάδιαστη και δολοπλόκα, που κατέληγε πάντα σε μεγάλα συναισθηματικά διλήμματα.

birkin_mom-(8).jpg

Photo: Instagram/@kellyrutherford

Όλα αυτά κρατώντας την υπέροχη Hermes Birkin της, μια τσάντα σύμβολο της μεγαλοαστικής της τάξης. Αυτό, όμως, που δεν ξέραμε είναι ότι η ηθοποιός Kelly Rutherford που την υποδύεται στη σειρά έχει στην πραγματιότητα το ίδιο ακριβώς στυλ με το χαρακτήρα της και είναι η real life Birkin mom. Μία ματιά στο προφίλ της στο Instagram θα σε κάνει να πιάσεις αμέσως την όλη διάθεση του συγκεκριμένου aesthetic.

Taylor Swift: Οι back to back κακές εμφανίσεις που μας κάνουν να απορούμε -Ποιος ντύνει την Taylor;

Birkin mom style: Πώς μπορούμε να το φορέσουμε;

To vanila white και το κομψό μπεζ ή καμηλό είναι σίγουρα τα αγαπημένα της χρώματα. Τα πανωφόρια της είναι όλα κομψά και καλοραμμένα, το ίδιο και όλα τα tailored items της ντουλάπας της, τα οποία φροντίζει να συνδυάζει με άλλα άνετα κομμάτια, όπως blue denim παντελόνια, μαλακές UGG μπότες, oversized πουλόβερ και διαχρονικά αξεσουάρ.

Εννοείται ότι η Birkin bag του οίκου Hermes δεν είναι απαραίτητη για να ακολουθήσει κανείς το στυλ της Birkin mom, παρόλο που όλα αυτά τα aesthetics του Tik Tok προσπαθούν να μας βάλουν σε ένα συγκεκριμένο life style. Εμείς μπορούμε να κρατήσουμε μόνο το styling inspo και να τους δώσουμε τη δική μας ξεχωριστή προσωπικότητα.