4 καθημερινές συνήθειες που σε βλάπτουν: Μάθε πώς θα τις διορθώσεις!

4 καθημερινές συνήθειες που σε βλάπτουν: Μάθε πώς θα τις διορθώσεις!

Για καλύτερη ποιότητα ζωής

Πολλοί από εμάς έχουμε καθημερινές συνήθειες που θεωρούμε ότι είναι αβλαβείς ή έστω όχι και τόσο επιβλαβείς... αλλά στην πραγματικότητα μας κάνουν πολλή περισσότερη ζημιά από αυτή που πιστεύουμε. Αν θέλετε το... καλό σας, δώστε προσοχή:

1. Επιχείρηση supermarket: Ξεκινάς να πας να ψωνίσεις για τα βασικά της εβδομάδας και ξαφνικά έρχεσαι αντιμέτωπη με τις προσφορές στα ράφια (ξέρεις αυτές που σου δίνει στα 2 μπισκότα το 1 δώρο) και φυσικά δεν μπορείς να αντισταθείς. Και όμως πρέπει να το κάνεις, γιατί και παραπάνω χρήματα θα ξοδέψεις εν τέλει, (αφού θα αγοράσεις και πολλά άχρηστα) αλλά και θα καταλήξεις να καταβροχθίσεις και τα 3 κουτιά μπισκότα σε δύο μέρες. Τα περιττά κιλά ποτέ δεν οδηγούν σε καλό!


2.Η κούρσα...του καφέ: Κλασική ελληνική συνήθεια που ξεκινάει με το που ανοίξουμε τα μάτια μας και ολοκληρώνεται λίγο πριν τα κλείσουμε. Αν, λοιπόν, συνηθίζεις να πίνεις περισσότερο από 2-3 καφέδες την ημέρα, προσπάθησε να αντικαταστήσεις κάποιον από αυτούς με έναν φυσικό χυμό που θα σου προσφέρει και ενέργεια. Η υπερκατανάλωση καφέ (μακροπρόθεσμα πάντα) θα φέρει προβλήματα στον οργανισμό σας.


3. Παυσίπονα και Βιταμίνες: Ας μη το κρύψουμε, εμείς οι γυναίκες είμαστε ευαίσθητα πλάσματα και με το παραμικρό καταφεύγουμε στα παυσίπονα και τις βιταμίνες. Πονάει η κοιλιά μας; Παυσίπονο. Αισθανόμαστε μία κούραση ή πέφτουν τα μαλλιά μας; Bιταμίνες. Γιατί βρε κορίτσια; Δοκιμάστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με το πόσο υγιής θα αισθάνεστε.


4. Κοιμάσαι αγκαλιά με το κινητό: Πολλές είναι οι δικαιολογίες για αυτή σου τη συνήθεια, όπως ότι το χρησιμοποιείς για ξυπνητήρι, ότι σε πήρε ο ύπνος χαζεύοντας στα social media ή πολύ περισσότερο ότι περίμενες μήνυμα από τον καλό σου ή τον... wannabe καλό σου. Διόρθωσέ την τώρα, γιατί σε λίγα χρόνια η ακτινοβολία αυτή δεν θα σου φέρει και πολύ ευχάριστα μηνύματα για την υγεία σου. Το μήνυμα μπορείς να το διαβάσεις το πρωί και φυσικά υπάρχουν ωραιότατα ξυπνητήρια στην αγορά που θα τα λατρέψεις.

Διαβάστε ακόμα

Eίναι το Σύμπαν με το μέρος σου; Κάνε το τεστ για να μάθεις!

Αυτές οι 5 συνήθειες σας κρατάνε μακριά από μια θαυμάσια ερωτική σχέση!