Ανησυχείτε για την υγεία σας; 7 τρόποι να τη βελτιώσετε!

Ερμιόνη Σαρρή
Ανησυχείτε για την υγεία σας; 7 τρόποι να τη βελτιώσετε!

Ξεκινήστε τις αλλαγές από σήμερα κιόλας

Η καθημερινότητά σας είναι δύσκολη και συνεχώς αναζητάτε εύκολους και έξυπνους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας. Και ποια άλλωστε δε θέλει να μείνει για πάντα υγιής και να χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής της. Βρήκαμε μερικά tips για εσάς και σας τα παρουσιάζουμε. Πάμε να δούμε ποια είναι:

Το τρικ του ψυγείου: Τοποθετήστε φρούτα και λαχανικά στο μεσαίο ράφι του ψυγείου σας και αν υπάρχει επιπλέον χώρος προσθέστε και κάποια γιαούρτια. Όταν ανοίγετε το ψυγείο, κατευθείαν το βλέμμα σας θα πέφτει απευθείας σε αυτά (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) και δε θα καταφεύγετε σε ανθυγιεινές τροφές. Δεν ακούγεται πολύ έξυπνο;

Εκμεταλλευτείτε το break σας: Την ώρα του διαλείμματος στη δουλειά, αντί να συνεχίσετε να κάθεστε σε μία καρέκλα, βγείτε για ένα γρήγορο περπάτημα στην τριγύρω περιοχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα, θα αλλάξετε κάπως παραστάσεις και φυσικά το σώμα σας θα γυμναστεί. Βέβαια αν υπάρχουν μαγαζιά σε κοντινή ακτίνα από το χώρο εργασίας σας, προτιμήστε να βγείτε άνευ πορτοφολιού στους δρόμους. Εμείς για το καλο σας το λέμε!

Πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε: Οι περισσότερες από εσάς κάθε πρωί χρειάζεστε έστω και μία γουλιά καφέ για να ξυπνήσετε και να καταφέρετε να φτάσετε στην ώρα σας στη δουλειά. Έρευνες έδειξαν, πως αν πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από τον καφέ, ο μεταβολισμός σας θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα. Οπότε, επιλέξτε το νερό για το σπίτι και αφήστε τον καφέ για το γραφείο. Ευκαιρία να τα πείτε για λίγο και με τους συναδέλφους σας.

Ξυπνήστε πρώτες: Η συμβουλή αυτή ενδιαφέρει περισσότερο εσάς που έχετε παιδιά στο σπίτι. Το πρωινό ξύπνημα είναι συνήθως ο εφιάλτης σας καθώς τρέχετε να ετοιμάσετε τα παιδιά, να φτιάξετε πρωινό για όλους και ταυτόχρονα να είσαστε συνεπείς στη δουλειά. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα και απολαύστε με ηρεμία το πρωινό σας. Μέχρι να ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια, εσείς θα είσαστε έτοιμη και το χαμόγελο σας... ακατανίκητο!

Ασχοληθείτε με τον κήπο: Μη νομίζετε, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες ο κήπος θέλει τη φροντίδα του. Περιποιηθείτε τα φυτά σας, καθαρίστε το χώρο και αν τα καταφέρετε κόψτε και μερικά ξύλα. Μην ξεχνάτε πως τα κρύα ξεκίνησαν και όπου να 'ναι τα τζάκια θα πάρουν... φωτιά. Όσο για το σώμα σας; Δε φαντάζεστε πόσο θα γυμναστεί.

Προτιμήστε ένα ελαφρύ πρωινό: Μπορεί να λατρεύετε το αγγλικό πρωινό με τα λουκάνικα, το μπέικον και τα αυγά αλλά δυστυχώς όλα αυτά μόνο θρεπτικά δε μπορούν να φανούν για την καθημερινότητά σας. Ετοιμάστε το ένα Σάββατο ή μία Κυριακή και αρκεστείτε τις υπόλοιπες μέρες σε ένα μπολ με δημητριακά ή σε ένα φυσικό χυμό και ένα τοστ.

Βαθιές αναπνοές: Το στρες ανήκει πια στην καθημερινότητά σας και όσο και αν θέλετε να το καταπολεμήσετε, αυτό δε λέει να σας αφήσει... σε ηρεμία. Όταν αισθάνεστε αρκετά πιεσμένη, αφήστε τα όλα στην άκρη και αφιερώστε μερικά λεπτά στον εαυτό σας. Πάρτε βαθιές αναπνοές και αισθανθείτε το βάρος να φεύγει από πάνω σας. Πέντε δευτερόλεπτα εισπνοής και άλλα τόσα εκπνοής θα σας ηρεμήσουν. Μη διστάσετε να τις κάνετε στο γραφείο, στο σπίτι ή ακόμη και όταν οδηγείτε.

Διαβάστε ακόμα:

5 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

4 ανησυχητικά σημάδια: Τι φανερώνει η γλώσσα σας για την υγεία σας;