Ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα!

Βιβή Αγγελάκη
Ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα!

Πραγματικά δεν θα το πιστεύετε πόσο ανακουφίζει!


Η δυσκοιλιότητα είναι κάτι που δυσκολεύει τη ζωή πολλών ανθρώπων παγκοσμίως επηρεάζοντας άμεσα και την ψυχολογία τους! Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από τη δυσκοιλιότητα, πριν τρέξετε στο φαρμακείο και ξοδευτείτε... δοκιμάστε τον πιο ανέξοδο και πανεύκολο τρόπο : το μασάζ!


Το μασάζ στην κοιλιακή χώρα έχει πολλά οφέλη, όπως τη βελτίωση της πεπτικής και εντερικής λειτουργίας, τη μείωση του στρες και του αυξημένου μυϊκού πόνου.


Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, το κοιλιακό μασάζ βρέθηκε ότι ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, τις χρόνιες διαταραχές του εντέρου (όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), τους κολικούς και το κοιλιακό άλγος, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου.


Ξαπλώστε σε ύπτια θέση(ανάσκελα) και με κυκλικές κινήσεις, από τα δεξιά προς τα αριστερά ασκήστε μικρές αλλά σταθερές πιέσεις. Ξεκινήστε το μασάζ από την περιοχή κάτω και δεξιά του θώρακά σας, κάνοντας 5-6 κυκλικές κινήσεις και συνεχίστε προς τα κάτω, προς την περιοχή της κοιλιάς, γύρω και κάτω από τον αφαλό ασκώντας πάλι 5-6 πιέσεις. Επαναλάβετε, ξεκινώντας από την περιοχή κάτω και αριστερά του θώρακα έως τη βουβωνική περιοχή.


Με αυτόν τον τρόπο, το παχύ έντερο θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται άμεσα και εσείς να βρίσκεστε ανακούφιση!


Μπορείτε να κάνετε μασάζ καθημερινά και όποια στιγμή θέλετε. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χρησιμοποιήστε στο μασάζ σας, αιθέρια έλαια όπως το δεντρολίβανο, το λεμόνι και η μέντα!

Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι η κατανάλωση άφθονου νερού σε καθημερινή βάση, βοηθά πάρα πολύ στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας!

Διαβάστε ακόμη:

Έχετε συχνά υποθερμία; Δείτε τι σημαίνει

SOS: Πώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας