Χυμός καρότου: Δείτε τα σημαντικότερα οφέλη του στην υγεία μας!

Βιβή Αγγελάκη
Χυμός καρότου: Δείτε τα σημαντικότερα οφέλη του στην υγεία μας!

Πραγματικά θαυματουργός, θα σας γεμίσει με ενέργεια!


Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε ταυτίσει τα καρότα με τον Bugs Bunny, όμως πραγματικά δεν φαντάζεστε πόσο θαυματουργά είναι για την υγεία μας! Αποτελούν μια πλούσια πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και μετάλλων, συμβάλλοντας τόσο στην πρόληψη των ασθενειών , όσο και στη βελτίωση της όρασης, του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών κ.λπ. Ο χυμός καρότου εκτός από νόστιμος, λοιπόν, είναι και πολύ υγιεινός, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότερες δίαιτες και διατροφές περιέχουν καρότο. Δείτε τα σημαντικότερα οφέλη του για την υγεία μας!


-Η βήτα-καροτίνη είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α που βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος , αποτρέποντας τη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

-Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο χυμό από καρότο συμβάλει επίσης στη βελτίωση της όρασης, στα κόκκινα και κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία.

-Αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κατάρων στον οργανισμό, χάρη στις αντικαρκινικές ιδιότητές του.

-Το κάλιο μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, ενώ μαζί με το μαγγάνιο και το μαγνήσιο σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση εμφάνισης διαβήτη.

-Η βιταμίνη Κ, που υπάρχει στο χυμό καρότων είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Επίσης, βοηθά στη δέσμευση του ασβεστίου, που με τη σειρά του οδηγεί στην ταχύτερη επούλωση των σπασμένων οστών. Μειώνει τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους από σωματική εξάντληση.

- Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και βοηθά στην ταχεία πέψη του. Έτσι δρα ανασταλτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.

-Αποτοξινώνει, και βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου , καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο και τη δυσκοιλιότητα.

-Τέλος, έχει σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια, βελτιώνοντας την όψη τους.

Ιδιαίτερα θρεπτικός, εντάξτε τον στην καθημερινότητά σας και θα γεμίσετε με ενέργεια τις μπαταρίες του οργανισμού σας!

Διαβάστε ακόμη:

Οι τοπ 8 μύθοι για τις ραγάδες

Αντισυλληπτικά χάπια: Οι 5 πιο συχνές παρενέργειες