Μπουκωμένη μύτη: Αναπνεύστε ξανά ελεύθερα σε 2 μόλις λεπτά

Ερμιόνη Σαρρή
Μπουκωμένη μύτη: Αναπνεύστε ξανά ελεύθερα σε 2 μόλις λεπτά

Δε θέλει κόπο... θέλει τρόπο!

Οι κρύοι μήνες του χρόνου συνοδεύονται πάντοτε και από το γνωστό μπούκωμα της μύτης. Δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε και η αϋπνία γίνεται συνώνυμο της ενόχλησης αυτής. Λαχανιάζουμε με το παραμικρό, δεν μπορούμε να σταθούμε λεπτό σε κλειστούς χώρους ενώ η αίσθηση της όσφρησης απλά... δεν υπάρχει. Αν, λοιπόν, όλα αυτά σας φαίνονται πολύ οικεία και ταυτόχρονα θέλετε να αποφύγετε τα φάρμακα, σας βρήκαμε τη λύση.

Δείτε την παρακάτω άσκηση που εισηγήθηκε μία ομάδα Ρώσων γιατρών και απαλλαγείτε από τη ρινική συμφόρηση στο πι και φι.


-Πιέστε τη μύτη σας με τα δάχτυλα σας και κρατήστε το στόμα σας κλειστό. Ύστερα, ξεκινήστε να περπατάτε γρήγορα μέσα στο χώρο και μετρήστε περίπου 20-30 βήματα.

-Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, κρατώντας ακόμη τη μύτη και το στόμα σας κλειστά, προσπαθήστε να πάρετε μία μικρή αναπνοή.

- Καθίστε κάτω στο έδαφος ακίνητοι( η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια) και πάρτε αναπνοές χωρίς όμως να ανοίξετε το στόμα σας. Επίσης, πρέπει να προσέχετε, ώστε οι αναπνοές να μην είναι πολύ βαθιές, αλλά μικρές και χαλαρωτικές.

Σκοπός της άσκησης αυτής είναι να χαλαρώσει σταδιακά τους μύες. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ απλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ αποτελεσματική. Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

Διαβάστε ακόμα:

Χυμός καρότου: Δείτε τα σημαντικότερα οφέλη του στην υγεία μας!

Πυρετός και δέκατα: Τι μπορεί να σημαίνει;

5 φυσικοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους της περιόδου