Έντονος πόνος από τακούνια: Αντιμετωπίστε τον στο πι και φι

Ερμιόνη Σαρρή
Έντονος πόνος από τακούνια: Αντιμετωπίστε τον στο πι και φι

Για να μην αποχωριστείτε απόψε τα αγαπημένα σας 15ποντα

Ένας μαραθώνιος από ξενύχτια μόλις τελείωσε. Χριστούγεννα βλέπετε και οι περισσότερες από εσάς επιλέξατε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια για να εκπλήξετε με την εμφάνισή σας. Γόβες, μποτίνια και πλατφόρμες αποθέωσαν το στυλ σας και τόνωσαν την αυτοπεποίθησή σας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι έγινε όμως μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας πάνω σε 15εκ. τακουνιού; Σίγουρα επιστρέψατε με τα παπούτσια στο χέρι και ορκίστήκατε, πως ήταν η τελευταία φορά που τα φορέσατε. Όχι δεν είναι, αφού με λίγη περιποίηση αύριο πάλι θα είναι έτοιμα για ανέβουν ξανά... επίπεδο.


Δείτε τις 2 συνταγές περιποίησης που έχουμε για εσάς και αύριο πρωί τηρήστε τις κατά γράμμα. Η Πρωτοχρονιά είναι προ των πυλών και εσείς θα σταθείτε και πάλι στο... ύψος σας.

Συνταγή με μέντα

Θα χρειαστείτε: 1 αγγουράκι, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, 2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μέντας, 6 κουταλιές γιαούρτι

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, απλώστε το πάνω στα πέλματά σας και αφήστε το να στεγνώσει. Ύστερα το ξεβγάζετε με άφθονο κρύο νερό και είστε... έτοιμες. Η μέντα θα αναζωογονήσει και θα ξεκουράσει τα πόδια σας και το γιαούρτι θα τα δροσίσει.

Συνταγή με δεντρολίβανο

Θα χρειαστείτε: 1L. κρύο νερό, 30-50 γρ. δεντρολίβανο, 1 πετσέτα

Εκτέλεση: Ρίχνετε μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι το κρύο νερό και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20- 30 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, βουτάτε μία πετσέτα μέσα και κάνετε εντριβές στα πόδια σας.

Διαβάστε ακόμα:

6 προσωπικά αντικείμενα που πρέπει να κρατήσεις... για τον εαυτό σου

Υποφέρετε από πόνους περιόδου; Aντιμετωπίστε τους σε χρόνο... dt