Αίμα μετά την σεξουαλική επαφή; Δείτε που μπορεί να οφείλεται

Ερμιόνη Σαρρή
Αίμα μετά την σεξουαλική επαφή; Δείτε που μπορεί να οφείλεται

Όταν η πιο ερωτική ώρα μετατρέπεται σε... άγχος

Και ενώ όλα είχαν πάει καλά μέχρι τώρα και το διασκεδάσατε αρκετά με το σύντροφό σας, ξαφνικά είδατε κάποιες κηλίδες αίματος στο εσώρουχο ή το σεντόνι σας. Καταρχάς δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε. Το άγχος και η ταραχή δεν βοήθησαν κανέναν. Οι λόγοι μπορεί να είναι απλοί και διάφοροι. Δείτε τους 5 πιο συχνούς λόγους εμφάνισης αιμορραγίας και λάβετε τα μέτρα που πρέπει:

Μικροτραυματισμός: Αυτά συμβαίνουν. Λίγο περισσότερο πάθος και ένταση κατά την σεξουαλική επαφή και ένας μικρός τραυματισμός αποτελεί πραγματικότητα. Ειδικά αν έχετε κάνει μία μεγάλη αποχή από το συγκεκριμένο άθλημα ή είναι η πρώτη σας φορά, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο.Αν η αιμορραγία δεν κρατήσει για πολύ, τότε δε χρειάζεται να ανησυχήσετε. Αν πάλι δείτε ότι δεν υποχωρεί, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας για να καταλάβετε ακριβώς τι σας συμβαίνει.

Ινομυώματα: Να σας ενημερώσουμε καταρχάς πως οι καλοηθείς αυτοί όγκοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη ζωή αρκετών γυναικών. Βρίσκονται πολύ κοντά στην ενδομητρική σας κοιλότητα και η εμφάνιση σκουρόχρωμου αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή, αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά σημάδια τους. Επίσης, φούσκωμα στην κοιλιά αλλά και η ουρολοίμωξη αποτελούν μηνύματα για την εμφάνισή τους. Μην αμελήσετε, λοιπόν, την επίσκεψή σας στο γιατρό

Τραχηλίτιδα: Αν έχετε αντιληφθεί έντονη δυσοσμία των κολπικών υγρών σας ή ακόμη αν παραπονιέστε για έντονους πόνους χαμηλά στην κοιλιά σας, τότε η εμφάνιση αυτής της μικροποσότητας κόκκινου αίματος σας χτυπάει τον κώδων της τραχηλίτιδας. Μπορεί να είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών, αλλά η σωστή θεραπεία θα σας λυτρώσει από τα δυσάρεστα αυτά σημάδια.

Κολπίτιδα: Έντονη φαγούρα και δύσοσμα κολπικά υγρά είναι δύο από τα πιο έντονα σημάδια της πάθησης αυτής. Μία, λοιπόν, αιμορραγία θα σας το επιβεβαιώσει και ο γυναικολόγος θα σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία για να την αντιμετωπίσετε. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σας κατά την επίσκεψή σας στην παραλία.

Κακοήθεια στο ενδομήτριο: Ένα από τα συμπτώματα της κακοήθειας αυτής είναι η αιμορραγία εκτός περιόδου. Δηλαδή με ή χωρίς τη σεξουαλική επαφή μπορεί να δείτε κάποιες κηλίδες αίματος σε απρόσμενο χρόνο. Οι τρόποι θεραπείας είναι πολλοί και ο γιατρός σας ανάλογα με το στάδιο της κακοήθειας θα κρίνει ποια είναι η πιο κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε ακόμα:

5 + 1 απίστευτοι τρόποι για να λύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; Ιδού τι μπορεί να φταίει