Φούσκωμα στο στομάχι: 2 + 1 ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

Ερμιόνη Σαρρή
Φούσκωμα στο στομάχι: 2 + 1 ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

Συνταγές της γιαγιάς που θα αντιμετωπίσουν τις δυσάρεστες ενοχλήσεις.

Όσοι το έχουν αισθανθεί μπορούν να σας καταλάβουν. Νιώθεις ένα φούσκωμα, ένα πρήξιμο ενώ και η παλινδρόμηση είναι ένα συχνό φαινόμενο της αδιαθεσίας σου αυτής. Εντάξει πρέπει να το παραδεχτείς πως και η διατροφή σου δεν χαρακτηρίζεται και ως... ισορροπημένη, αφού συχνά πυκνά κάνεις τις ατασθαλίες σου- για να μην πούμε καθημερινά-.

Όσο και αν αυτή η ενόχληση μετά από λίγα λεπτά περνάει, δεν πρέπει να την προσπερνάς και να περιμένεις μέχρι να... εμφανιστεί ξανά. Συμβουλέψου τον ειδικό γιατρό και συζήτησε μαζί του τα συμπτώματά σου. Μέχρι, λοιπόν, να φτάσεις στην πόρτα του εμείς έχουμε για εσένα τρία ροφήματα τα οποία θα σε ανακουφίσουν και θα σου δώσουν και πάλι... ενέργεια.

Ρόφημα πιπερόριζας

how to make ginger tea 370

Η πιπερόριζα ή αλλιώς το τζίντζερ είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ροφήματα για τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες εμποδίζουν τη σεροτονίνη να παραχθεί και τις ελεύθερες ρίζες να παραχθούν. Με άλλα λόγια, ηρεμεί το στομάχι στο άψε- σβήσε.Οπότε, φτιάξε το συνηθισμένο σου τσάι και μόλις είναι έτοιμο, ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ και πιές το!

Μάραθος

Είτε έχεις ένα φούσκωμα είτε αισθάνεσαι μία μικρή δυσπεψία ή καούρα, λίγοι σπόροι μάραθου μπορούν να διώξουν τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα. Πιές ένα τσάι με μάραθο ή για πιο γρήγορα αποτελέσματα μάσησε μερικούς σπόρους του και δες τη διάθεσή σου να αλλάζει σε χρόνο... dt!

Λεμονόνερο

LemonWaterMain

Το λεμόνι είναι θαυματουργό και θα σε τονώσει και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει σίγουρα μέσα σε κάθε σπίτι και μερικές σταγόνες του μπορούν να φανούν σωτήριες για το στομάχι σου. Βράσε μία ποσότητα νερού και ύστερα ρίξε μέσα το φυσικό χυμό μισού λεμονιού. Γρήγορη συνταγή, μα τόσο αποτελεσματική.