4 καθημερινά λάθη που κάνεις και επιδεινώνεις τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σου

4 καθημερινά λάθη που κάνεις και επιδεινώνεις τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σου

Θες να διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς τη νιότη σου; Ξέχασε αυτά τα τέσσερα σημαντικά λάθη

Οι ρυτίδες είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης και δεν έχεις κανένα λόγο να νιώθεις περίεργα για αυτές. Αν, όμως, επιθυμείς να κρατήσεις τη λάμψη της νιότης περισσότερο τότε υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσεις αυτή τη διαδικασία. Βεβαιώσου πως δεν κάνεις κάτι από τα τέσσερα λάθη που ακολουθούν.

1ο Λάθος: Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα και τον χειμώνα
Η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σου στον αγώνα ενάντια στις ρυτίδες. Μπορεί έξω να μην έχει θερμοκρασίες καλοκαιριού η ακτινοβολία του ήλιου, όμως, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου καταστρέφει το δέρμα σου (η γνωστή φωτογήρανση) και οδηγεί σε επιδερμίδα χωρίς ελαστικότητα. Μπορείς να αποφύγεις τη φωτογήρανση, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας τον χειμώνα από 15 έως 30.

2ο Λάθος: Δεν φοράς γυαλιά ηλίου
Ένα κομψό γυαλί ηλίου όχι μόνο χαρίζει στο στιλ σου, αλλά ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια σου. Το να προστατεύεις τα μάτια σου από τον ήλιο καθυστερεί το γνωστό "πόδι της χήνας' και προστατεύει την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής. Επιπλέον προφέρει την ίδια προστασία στα βλέφαρα, αλλά και στα μάτια σου, τα οποία είναι το ίδιο ευαίσθητα στις ακτίνες του ήλιου. Επέλεξε με προσοχή το ζευγάρι ηλίου που θα αγοράσεις. Προτίμησε κάποιο με μεγάλους φακούς και φυσικά φακούς που προσφέρουν UV προστασία.

3ο Λάθος: Παραμελείς τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια σου
Κάποιοι υποστηρίζουν (και πολύ σωστά) πως η πραγματική ηλικία της γυναίκα αποκαλύπτεται στο δέρμα στις περιοχές του λαιμού, του στήθους και στα χέρια. Η ευαίσθητη επιδερμίδα σε αυτές τις περιοχές είναι ξηρές με αποτέλεσμα να σχηματίζουν ρυτίδες πολύ πιο γρήγορα. Και φυσικά είναι περιοχές που παραμελείς όταν βάζεις ενυδατική κρέμα. Ενυδάτωσέ τες με σέρουμ και κρέμες το ίδιο συχνά που χρησιμοποιείς και στο πρόσωπο.

4ο Λάθος: Δεν κοιμάσαι σωστά
Όλες γνωρίζουμε πως οι πολλές ώρες ύπνου είναι σημαντικό στοιχείο για ομορφιά σε κάθε ηλικία. Το πώς κοιμάσαι, όμως, είναι είναι το ίδιο σημαντικό με τις ώρες ύπνου. Το να διατηρείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ύπνο είναι παράγοντας κλειδί στο να απολαμβάνεις όλα τα στάδια του ύπνου, συμπεριλαμβανομένου του REM που οι ειδικοί λένε πως βοηθά το πρόσωπο και το σώμα. Το να εμποδίζεις ή να διακόπτεις αυτό το στάδιο εμποδίζει την απελευθέρωση ορμονών και προκαλούν μπλοκάρισμα τον οργανισμό σου. Το δέρμα σου θα λάμπει με ήρεμο ύπνο σε συγκεκριμένες ώρες ο οποίος θα διαρκεί 7 – 8 ώρες καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη:

Σε αγχώνει η δουλειά σου; 20 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το εργασιακό άγχος