Δίαιτα και δυσπεψία: Είναι άραγε συνυφασμένες;

Δίαιτα και δυσπεψία: Είναι άραγε συνυφασμένες;

Πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα;

Οι έρευνες το αποδεικνύουν: το φούσκωμα και ο μετεωρισμός (δηλαδή η παρουσία αέρα στο έντερο) ταλαιπωρούν 3 στους 10 ενήλικες, και μάλιστα στις γυναίκες εμφανίζονται με 2πλασιο ποσοστό σε σχέση με τους άντρες!

Γεγονός είναι επίσης, πως κάποιες τροφές προκαλούν αυτά τα συμπτώματα και, ενώ μέχρι ένα σημείο το φούσκωμα θεωρείται φυσιολογικό μετά από ένα γεύμα (καθώς το φαγητό και τα υγρά καταλαμβάνουν χώρο στο στομάχι μας), αν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή είναι πιο επίμονο όταν καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές, τότε μάλλον θα πρέπει να ξαναρίξετε μια ματιά στη διατροφή σας.

Για παράδειγμα, το μπρόκολο, το λάχανο και το kale, είναι ανάμεσα στα πράσινα λαχανικά που «ενοχοποιούνται» για την εμφάνιση δυσπεψίας και φουσκώματος και αυτό γιαυτό γιατί περιέχουν ένα συστατικό που όταν μεταβολίζεται παράγει αέρια- εξού και το φούσκωμα και ο μετεωρισμός που αισθάνεστε.


Φακές, φασόλια και σόγια, είναι πολύ υγιεινές επιλογές, πλούσιες σε πρωτείνες όμως περιέχουν σάκχαρα και φυτικές ίνες που ο οργανισμός δυσκολεύεται να μεταβολίσει, με το γνωστό αποτέλεσμα.
Τα μήλα, μπορεί να κάνουν το γιατρό πιο πέρα και να είναι ιδανικό σνακ σε ένα προγραμμα διατροφής, όμως μας φέρνουν τετ-α-τετ με το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχουν φρουκτόζη και άλλα σάκχαρα που αρκετοί άνθρωποι δεν μπορούν να μεταβολίσουν σωστά.

CARBOSYLANE prod ea568

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να βάλετε Χ σε αυτές τις τροφές αλλά και σε όποιες άλλες σας φουσκώνουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις καταναλώνετε με μέτρο και φυσικά να βασιστείτε στον απόλυτο σύμμαχό σας, που δεν είναι άλλος από το Carbosylane, ένα προϊόν ειδικά μελετημένο να ανακουφίζει άμεσα από τη δυσπεψία και το φούσκωμα.


Κάθε δόση Carbosylane αποτελείται από 2 κάψουλες (μια μπλε και μια κόκκινη) οι οποίες περιέχουν 140mg ενεργού άνθρακα και 45 mg σιμεθικόνης ανά κάψουλα. Συγκεκριμένα:
- Η μπλε κάψουλα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο στομάχι δρώντας έτσι σε διαταραχές της ανώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.
- Η κόκκινη κάψουλα δε διαλύεται στο στομάχι αλλά αντίθετα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο έντερο δρώντας έτσι σε διαταραχές της κατώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.

Η συνήθης δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα, πριν ή μετά τα κύρια γεύματα.

Το Carbosylane απορροφά τα αέρια από το στομάχι και το έντερο ενώ αποβάλλεται χωρίς να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ στα φαρμακεία