Αίμα μετά τη σεξουαλική επαφή: Αυτές είναι οι 5 πιθανές αιτίες

Ερμιόνη Σαρρή
Αίμα μετά τη σεξουαλική επαφή: Αυτές είναι οι 5 πιθανές αιτίες

Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι και να έχεις τάσεις λιποθυμίας, πρέπει να σου ομολογήσουμε πως αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας. Μην χάσεις την ψυχραιμία σου, μην πάει το μυαλό σου στο κακό και φυσικά μην ξεχάσεις να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου. Εμείς θα σου αναφέρουμε παρακάτω 5 πιθανές περιπτώσεις για τις οποίες υπήρξε αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή αλλά μην αμελήσεις το ραντεβού σου στο γυναικολόγο.

Κολπίτιδα: Έντονη φαγούρα και δύσοσμα κολπικά υγρά είναι δύο από τα πιο έντονα σημάδια της πάθησης αυτής. Μία, λοιπόν, αιμορραγία θα σου το επιβεβαιώσει και ο γυναικολόγος θα σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία για να την αντιμετώπισή της. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να είσαι αρκετά σχολαστική με την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής κατά τη διάρκεια και μετά την παραλία.

Τραχηλίτιδα: Αν έχεις αντιληφθεί έντονη δυσοσμία των κολπικών υγρών ή τις τελευταίες ημέρες παραπονιέσαι για έντονους πόνους χαμηλά στην κοιλιά, τότε η εμφάνιση αυτής της μικροποσότητας κόκκινου αίματος σε προειδοποιεί για.. τραχηλίτιδα.

Μικροτραυματισμός: Αυτά συμβαίνουν. Λίγο το πάθος, λίγο η ένταση, ένας μικρός τραυματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ειδικά αν έχεις κάνειμεγάλη αποχή από το συγκεκριμένο σπορ ή είναι η πρώτη σου φορά, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο.

Ινομυώματα: Να σε ενημερώσουμε πως βρίσκονται πολύ κοντά στην ενδομητρική σου κοιλότητα και η εμφάνιση σκουρόχρωμου αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή, αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά σημάδια τους. Συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες πλέον, keep calm. Επίσης, φούσκωμα στην κοιλιά αλλά και η ουρολοίμωξη αποτελούν μηνύματα για την εμφάνισή τους. Μην αμελήσεις, λοιπόν, για ακόμη ένα μήνα την επίσκεψή σου στο γυναικολόγο.

Κακοήθεια στο ενδομήτριο: Ένα από τα συμπτώματα της κακοήθειας αυτής είναι η αιμορραγία εκτός περιόδου. Δηλαδή με ή χωρίς τη σεξουαλική επαφή μπορεί να δεις κάποιες κηλίδες αίματος σε απρόσμενο χρόνο. Οι τρόποι θεραπείας είναι πολλοί και ο γιατρός σου ανάλογα με το στάδιο της κακοήθειας θα κρίνει ποια είναι η πιο κατάλληλη για την περίπτωσή σου.