Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναικολόγοι τους πόνους της περιόδου;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναικολόγοι τους πόνους της περιόδου;

Την επόμενη φορά που θα έχεις περίοδο δεν θα μείνεις κουλουριασμένη στο κρεβάτι!

Και έρχονται αυτές οι «μέρες του μήνα» που πατάς το pause στην καθημερινότητά του και επιβιώνεις κάπως κουλουριασμένη στο κρεβάτι. Το μόνο που θες είναι ζέστη, ξεκούραση και ύπνο καθώς πονάς και δεν θες να δεις άνθρωπο. Story of our lives!

Οι πόνοι της περιόδου είναι ό,τι πιο ύπουλο υπάρχει στην ζωή μίας γυναίκας. Οι δύσκολες μέρες του μήνα είναι όντως δύσκολες παρότι οι άντρες τις περισσότερες φορές μας θεωρούν υπερβολικές. Αγνοώντας, λοιπόν, τις αντρικές σκέψεις, σου παραθέτουμε παρακάτω μερικά tips που ακολουθούν οι γυναικολόγοι για να αντιμετωπίζουν τους πόνους της περιόδου.

  • Αποζητούν την θερμότητα.

Αν πονάς ή έχεις κράμπες κατά την περίοδο, φρόντισε να βάλεις στην περιοχή της κοιλιάς μία θερμοφόρα ή να πίνεις μέσα στην ημέρα αρκετές κούπες από ζεστά ροφήματα (βλέπε χαμομήλι, βότανα ή τσάι). Απόφυγε την ζεστή σοκολάτα καθώς η ζάχαρη ίσως να επιδεινώσει τις κράμπες.

  • Δεν μένουν ξαπλωμένες στον καναπέ.

Το ξέρουμε πως θες να κοιμηθείς και να χουχουλιάσεις αλλά πρέπει να γυμναστείς έστω και με λίγες ασκήσεις yoga. Μην φοβηθείς να ακολουθήσεις και ένα ήπιο αερόβιο πρόγραμμα καθώς ο ιδρώτας είναι ένας πολύ καλός «αντίπαλος» των πόνων της περιόδου όπως και των κραμπών.

  • Vodka? No, just water!

Με λίγα λόγια, οι γυναικολόγοι αποφεύγουν το αλκοόλ κατά τις δύσκολες μέρες της περιόδου και προτιμούν να καταναλώνουν πολύ περισσότερο νερό. Μας συμβουλεύουν, λοιπόν, να παραμείνουμε ενυδατωμένες κατά την περίοδο αυτή του μήνα για να αποφύγουμε τον πόνο και τις κράμπες. Καλό θα ήταν να ελαττώσουμε και το αλάτι από τα αγαπημένα μας γεύματα.

Διάβασε επίσης:

Εσύ πίνεις όσο νερό χρειάζεται; Δες 3 προβλήματα που σου προκαλεί η αφυδάτωση