4 συνήθειες που πρέπει να μάθεις πως δεν κάνουν καλό στα δόντια σου

Ερμιόνη Σαρρή
4 συνήθειες που πρέπει να μάθεις πως δεν κάνουν καλό στα δόντια σου

... και τις έχεις μάλλον ΟΛΕΣ!

«Μια γυναίκα που γελάει είναι μια γυναίκα που ήδη έχει κατακτηθεί».

«Ο άνθρωπος που ξέρει να γελά με τον εαυτό του δεν θα πάψει ποτέ να διασκεδάζει».

«Το γέλιο είναι ένα ηρεμιστικό χωρίς παρενέργειες».

Όλα αυτά τα γνωμικά είναι πιστεύω αρκετά για να σε κάνουν να καταλάβεις πως πρέπει πάντα να έχεις ένα ωραίο χαμόγελο. Ίσως είναι και ό,τι πιο σέξι μπορείς να «φορέσεις» επί καθημερινή βάσεως. Για να έχεις όμως ένα ακαταμάχητο χαμόγελο και φυσικά να γελάς χωρίς να κρύβεις με τα χέρια τα δόντια σου, πρέπει να τα φροντίζεις.

Παρακάτω θα δεις 4 από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον οδοντοστοιχία τους.

Πίνεις διαρκώς ροφήματα που «χρωματίζουν» τα δόντια.

Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί και με τροφές. Απλά όσον αφορά τα ροφήματα θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κάποιο καλαμάκι. Επίσης, κάθε φορά που η οδοντοστοιχία σου έρχεται σε επαφή με τέτοιες τροφές ή ροφήματα θα πρέπει να θυμάσαι να την βουρτσίζεις μετά το γεύμα ή την γενικότερη κατανάλωση.

Δεν βουρτσίζεις τα δόντια σου, πριν πέσεις για ύπνο.

Εδώ σηκώνω το χέρι ψηλά καθώς πολλά είναι τα βράδια που έχω ξαπλώσει για ύπνο και δεν έχω βουρτσίσει τα δόντια μου. Για να σταματήσουμε και οι δύο αυτήν την κακή συνήθεια, μάθε πως κάπως έτσι βοηθάμε την δημιουργία πλάκας και βακτηρίων στην στοματική μας κοιλότητα. Αυτό αρκεί για να μην βαρεθούμε ποτέ ξανά!

Δεν αντικαθιστάς πολύ συχνά την οδοντόβουρτσά σου.

Αν μόλις διάβασες την παραπάνω πρόταση απόρησες για το πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες από το φαρμακείο οδοντόβουρτσα, τότε τα νέα για εσένα δεν είναι δυσοίωνα. Κάθε τρεις μήνες πρέπει να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσα σου με νέα και επίσης κάθε φορά που περνάς κάποια ίωση ή γρίπη.

Βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μόλις πιείς καφέ.

Φοβάσαι πως ο καφές θα αφήσει κίτρινα σημάδια πάνω στα λευκά σου δόντια οπότε η πρώτη σου κίνηση αφότου τον καταναλώσεις είναι να τρέξεις στο μπάνιο, να βάλεις οδοντόκρεμα και να καθαρίσεις τα δόντια σου. NOT. Πρέπει να αφήσεις να περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την κατανάλωση του καφέ καθώς έτσι θα κάνεις ζημιά στο σμάλτο τους.