6 έξυπνοι και διαφορετικοί τρόποι για να είσαι υγιής το καλοκαίρι 2018

6 έξυπνοι και διαφορετικοί τρόποι για να είσαι υγιής το καλοκαίρι 2018

Apps διαλογισμού και φρουτένια παγάκια!

Έχεις κάνει όσες εξετάσεις χρειάζεται. Γυμνάζεσαι συστηματικά. Κι όμως, δεν είναι αυτοί οι μοναδικοί τρόποι για να εξασφαλίσεις πως θα είσαι σούπερ υγιής το φετινό καλοκαίρι. Σου έχουμε 8 διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους για καλύτερη υγεία, σωματική και πνευματική!

1. Κάνε διάλλειμα από την τηλεόραση:

Ο καιρός έχει ήδη ανοίξει και ο περιορισμός της τηλεόρασης θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις την ενέργειά σου έξω από το σπίτι, κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο, γιόγκα ή απλά παίζοντας με τα παιδιά ή τα ανίψια σου. Με τον τρόπο αυτό, ασκείς το σώμα, τις ώρες που θα περνούσες καθισμένη στον καναπέ να χαζεύεις ριάλιτι.

2. Κατέβασε μια εφαρμογή διαλογισμού ή χαλάρωσης στο κινητό:

Κάθε μέρα θα έχεις μια καλή συμβουλή για να αναπνέεις καλύτερα ή να μαθαίνεις να μειώνεις το άγχος ή απλά να ακούς χαλαρωτικούς ήχους. The Mindfulness ή Calm είναι μόνο δύο από τις πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν!

3. Βάλε ένα θετικό και inspirational φόντο σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείς:

Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλη διαφορά θα δεις στην ψυχολογία και καρ’ επέκταση και στην υγεία σου, αλλάζοντας το φόντο στις συσκευές που χρησιμοποιείς. Μπορεί να είναι η αγαπημένη σου φωτογραφία από τις διακοπές, η αγαπημένη σου φράση ή η φωτογραφία των παιδιών σου, ένα φόντο που θα κοιτάζεις και θα παίρνεις δύναμη να ξεπερνάς κάθε καθημερινή δυσκολία.

4. Αντικατάστησε μια κακή συνήθεια με μια καλύτερη:

Αν καπνίζεις, προσπάθησε να αντικαταστήσεις το τσιγάρο με την πιο healthy εκδοχή του ηλεκτρονικού. Αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου, μην παίρνεις το ασανσέρ αλλά προτίμησε τις σκάλες. Γενικά, κάθε κακή συνήθεια που δύσκολα μπορείς να κόψεις, μπορεί γρήγορα να αντικατασταθεί με μια λιγότερο βλαβερή.

5. Κάνε μια θετική σκέψη σε κάθε περίσταση:

Τώρα είναι η ώρα να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις και να ζήσεις ένα όμορφο καλοκαίρι. Προσπάθησε να μην παραπονιέσαι για όλα, ακόμα και για εκείνα που δεν πηγαίνουν όπως ήθελες, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Θα εκπλαγείς με το πόσο καλύτερα θα νιώθεις και θα αναπνέεις, αποφεύγοντας τις αρνητικές σκέψεις.

6. Τσίχλες και εναλλακτικά παγάκια:

Σύμφωνα με έρευνες, το μάσημα της τσίχλας βοηθάει στην συγκέντρωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, μπορείς να αντικαταστήσεις τα απλά παγάκια, φτιάχνοντας τα δικά σου με κομμάτια φρούτων, μυρωδικών όπως η μέντα ή λαχανικών όπως το αγγούρι. Έτσι, θα πίνεις πιο πολύ νερό, πιο νόστιμο νερό και συνάμα θα λαμβάνεις περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.

Διάβασε ακόμα: Τρία διατροφικά tips για να μη στερηθείς τίποτα φέτος το καλοκαίρι!