4 λόγοι για τους οποίους είσαι κουρασμένη συνεχώς (και δεν έχουν σχέση με τον ύπνο)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 λόγοι για τους οποίους είσαι κουρασμένη συνεχώς (και δεν έχουν σχέση με τον ύπνο)

Σταμάτα να τα ρίχνεις όλα στον ύπνο

Το πιο εξοργιστικό πράγμα που μπορεί να βιώνεις στην καθημερινότητά σου δεν είναι απλά το να νιώθεις κουρασμένη όλη την ώρα, αλλά το να νιώθεις κουρασμένη και να μην έχεις ιδέα γιατί σου συμβαίνει αυτό. Ενώ κάνεις τα πάντα by the book (aka όπως πρέπει) όσον αφορά τις συνήθειες του ύπνου σου (κοιμάσαι ένα 8ωρο, κρατάς το δωμάτιό σου σκοτεινό και δροσερό και προσπαθείς να κοιμηθείς διαβάζοντας και όχι χαζεύοντας στο Instagram), εξακολουθείς να είσαι κουρασμένη.

Και αυτήν τη φορά όχι, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι επαρκώς. Πράγματα όπως η διατροφή σου, τα επίπεδα ορμονών σου και η φυσική σου κατάσταση συμβάλουν σε αυτό. Και αν –δικαιολογημένα- σηκώνεσαι για ένα φλιτζάνι καφέ, να ξέρεις πως αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Διάβασε λοιπόν αυτές τις 4 αιτίες παρακάτω και σταμάτα να χασμουριέσαι.

  • Πίνεις πολύ καφέ
    Λατρεύουμε τον καφέ, είναι πηγή αντιοξειδωτικών και είναι το καλύτερο πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν ξυπνάς. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πίνεις υπερβολική ποσότητα το σώμα σου παθαίνει εξάρτηση. Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι μειώνουν την πρόσληψη καφέ ή σταματούν να πίνουν εντελώς, είναι στην πραγματικότητα λιγότερο κουρασμένοι το πρωί. (Άουτς, αυτό πόνεσε)

Δες και αυτό: Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; 2 smoothies που θα σου δώσουν «φτερά»

  • Δεν ξεκουράζεσαι αρκετά
    Είναι σημαντικό να πολεμήσεις το άγχος, από τη ρίζα του. Υιοθέτησε κάποιες καθημερινές συνήθειες που ξέρεις ότι θα χαλαρώσουν το μυαλό και το σώμα σου, ακόμα κι αν αισθάνεσαι πολύ καλά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από yoga, μέχρι απλό περπάτημα. Σκοπός είναι να διώξεις το άγχος και να μην το αφήνεις να επηρεάζει την προσωπική σου ζωή και την καθημερινότητα σου.
  • Δεν ενυδατώνεσαι όσο πρέπει
    Αν δεν είσαι αρκετά ενυδατωμένη, η κόπωση είναι συχνά ένα από τα πρώτα συμπτώματα που παρατηρείται. Μελέτες δείχνουν ότι η συγκέντρωση και τα επίπεδα ενέργειας βελτιώνονται όταν πίνουμε αρκετό νερό. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν, ξεκίνα την κατανάλωση νερού asap.
  • Δεν κάνεις αρκετή γυμναστική
    Υπάρχουν έρευνες που συνδέουν μια συνεπή ρουτίνα γυμναστικής με πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας. Η γυμναστική εκτός του ότι φροντίζει την υγεία σου σε κρατά σε εγρήγορση και δεν σε αφήνει να νιώσεις λεπτό καταβεβλημένη και κουρασμένη.

Ακολούθησε λοιπόν όλα τα παραπάνω και ξέχνα την άνευ λόγου κούραση.

Διάβασε ακόμη: 6 διατροφικά μυστικά για να καθυστερήσεις την περίοδό σου, όταν ετοιμάζεσαι για διακοπές