6 διατροφικά μυστικά για να καθυστερήσεις την περίοδό σου, όταν ετοιμάζεσαι για διακοπές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 διατροφικά μυστικά για να καθυστερήσεις την περίοδό σου, όταν ετοιμάζεσαι για διακοπές

Ένα θέμα που πονάει

Ο Ιούνιος φεύγει σιγά σιγά κι εσύ ετοιμάζεσαι πυρετωδώς για τις διακοπές σου. Έχεις κανονίσει την άδεια σου και ανυπομονείς για τη μεγάλη εκείνη στιγμή που θα μπεις στο καράβι και θα αφήσεις πίσω σου την πρωτεύουσα και μαζί όλες τις έννοιες της δουλειάς σου. Κάτι όμως ξεχνάς, κάτι δεν έχεις υπολογίσει κι ετοιμάζεται να σου χαλάσει ό,τι σχέδια και αν έκανες.

Φτιάχνεις βαλίτσα, χτυπάει ειδοποίηση στο κινητό σου, είναι το ημερολόγιο που σου υπενθυμίζει την περίοδο σου: «έρχεται σε 3 μέρες» *φεύγεις σε 4*. Σοκ, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, μουδιάζεις. Όλο σου το καλοκαίρι έχει καταστραφεί, από αυτήν την τόσο φυσιολογική κατά τα άλλα ανάγκη του οργανισμού σου.

Πάρε βαθιές ανάσες και μην αγχώνεσαι, υπάρχει λύση και θα την δεις εδώ. Μπορείς να καθυστερήσεις την περίοδο σου για μερικές ημέρες, με άκρως φυσικό τρόπο και απλά πράγματα που δεν είχες φανταστεί.

  • Χρησιμοποίησε σκόνη γλυκόριζας
    Η σκόνη γλυκόριζας για την αναβολή της περιόδου είναι μία από τις καλύτερες διαθέσιμες φυσικές θεραπείες. Είναι πολύ αποτελεσματική και χρησιμοποιείται ευρέως. Η γλυκόριζα παρεμποδίζει τις ορμόνες που υπάρχουν στο γυναικείο σώμα και συνεπώς καθυστερεί την έμμηνο ρύση. Για αυτό το «γιατρικό» λοιπόν θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά: σκόνη γλυκόριζας και ένα φλιτζάνι στραγγισμένο νερό από ρύζι. Ρίξε περίπου 3 έως 4 γραμμάρια σκόνης γλυκόριζας στο στραγγισμένο νερό από ρύζι και ανακάτεψε καλά. Πίνε αυτό το ρόφημα κάθε μέρα για μία πριν από την ημερομηνία της περιόδου σου, προκειμένου να την καθυστερήσεις.
  • Σπόροι κόλιανδρου
    Είμαστε σίγουρες ότι κάθε σωστό νοικοκυριό έχει στα ντουλάπια του κόλιανδρο. Το μπαχαρικό αυτό είναι πολύ ευπροσάρμοστο και δίνει εκπληκτική γεύση στα φαγητά σου. Ωστόσο, η χρησιμότητα των σπόρων κόλιανδρου δεν περιορίζεται μόνο στην προσθήκη γεύσης στα φαγητά, είναι επίσης πολύ χρήσιμο αν θες να αναβάλεις την περίοδο σου με φυσικό τρόπο. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις ένα ρόφημα με σπόρους κόλιανδρου ως εξής: Βάλε 20 γραμμάρια σπόρων κόλιανδρου σε 2 φλιτζάνια νερό. Βράσε το νερό για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Η ιδανική μορφή αυτού το ροφήματος είναι να αφήσεις το νερό να μειωθεί στο ήμισυ της ποσότητας του. Πιες αυτό το νερό καθημερινά για μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της περιόδου σου.

Δες και αυτό: Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναικολόγοι τους πόνους της περιόδου;

  • Φάε καρπούζι
    Εάν θέλεις να καθυστερήσεις την περίοδο σου, ξεκίνα να τρως καρπούζι σε καθημερινή βάση μερικές ημέρες πριν από την ημερομηνία της περιόδου. Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και βοηθά στην ψύξη του σώματός μας. Η ιδιότητα αυτή του καρπουζιού βοηθά στην καθυστέρηση της περιόδου για μερικές ημέρες. Συχνά λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, η παραγωγή υπερβολικής θερμότητας που συμβαίνει στο σώμα μας μπορεί να οδηγήσει στην πρώιμη περίοδο κατά περιόδους. Δεδομένου ότι το καρπούζι έχει ψυκτικές ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στην αναβολή αυτής. Εναλλακτικά αντί για καρπούζι, μπορείς να φας αγγούρι, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
  • Σπόροι chia
    Αν αφήσεις τους σπόρους chia στο νερό όλη τη νύχτα και στη συνέχεια πιείς αυτό το νερό το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να καθυστερήσεις την περίοδο σου. Είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο που ελέγχει επίσης την υπερβολική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
  • Με ξύδι
    Ένας από τους φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την αναβολή των περιόδων είναι με ξύδι. Για το «ρόφημα» αυτό χρησιμοποίησε ένα ποτήρι φιλτραρισμένο πόσιμο νερό και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές ξύδι.. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθυστερήσεις τα συμπτώματα της περιόδου, αλλά και την ίδια την περίοδο κατά 3-4 ημέρες.
  • Πιες αρκετό νερό
    Το να πίνεις αρκετό νερό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει στην καθυστέρηση της έμμηνου ρύσεως. Πολλές γυναίκες καταναλώνουν πολύ λιγότερο νερό όλη την ημέρα. Είναι αποδεδειγμένο πως η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να καθυστερήσει την περίοδο σου, αλλά και να σε γλιτώσει από πολύ πόνο, αφού όταν αυτή θα έρθει θα είναι πολύ πιο ελαφριά από ότι τις άλλες φορές.

Σε κάθε περίπτωση πριν κάνεις οτιδήποτε από τα παραπάνω συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου, για καλύτερα και ασφαλή αποτελέσματα.

Διάβασε και αυτό: Πώς θα γίνει πιο ανώδυνη η περίοδος τους καλοκαιρινούς μήνες;