Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς πρησμένη κάθε πρωί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς πρησμένη κάθε πρωί

Και πως μπορείς να ανακουφιστείς

Όταν κοιμάσαι με άδειο στομάχι, το επόμενο πρωί είναι αυτή η στιγμή που νιώθεις πιο αδύνατη από ποτέ. Τι γίνεται όμως, όταν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Τι γίνεται όταν ξυπνάς και είσαι περισσότερο πρησμένη από ότι ήσουν όταν έπεσες για ύπνο; Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και προβληματίζεσαι. Μα πως είναι αυτό δυνατόν;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γιατί ξυπνάς και νιώθεις φουσκωμένη τα πρωινά μία όμως από τις μεγαλύτερες αιτίες είναι η αφυδάτωση. Η κατακράτηση νερού συσχετίζεται συνήθως με τη φλεγμονή, η οποία προκαλείται από το σχηματισμό υγρών στο κυκλοφορικό σου σύστημα, στις κοιλότητες και / ή στους ιστούς του σώματος. Εάν δεν πιείς αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από το επίπεδο δραστηριότητάς σου, οδηγεί σε κατακράτηση νερού.

Δες και αυτό: #NoWater: Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις όταν διψάς πάρα πολύ

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Ξεκίνα να πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις για να βοηθήσεις να «ξεπλύνεις» το πεπτικό σου σύστημα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό για να διατηρήσεις τα ούρα σου σε ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα. Μπορείς επίσης να σκεφτείς για την προσθήκη ενός συμπλήρωμα ινών στο πρωινό σου. Το νερό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάς κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς βοηθάει σε πολλά περισσότερα πράγματα (από όσα νομίζεις) στον οργανισμό σου.

Διάβασε ακόμη: 4 λόγοι για τους οποίους είσαι κουρασμένη συνεχώς (και δεν έχουν σχέση με τον ύπνο)