Καλοκαίρι και κλειστή φωνή; Δες 5 τρόπους για να απαλλαγείς από τον πόνο & να αναρρώσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Καλοκαίρι και κλειστή φωνή; Δες 5 τρόπους για να απαλλαγείς από τον πόνο & να αναρρώσεις

Έχεις κάτι χειρότερο από αυτό;

Αν νόμιζες πως μέσα στο καλοκαίρι οι πιθανότητες να κλείσει ο λαιμός σου είναι ελάχιστες, έκανες μεγάλο λάθος. Όσο πιθανό είναι να κλείσει τον χειμώνα, άλλο τόσο πιθανό είναι και για το καλοκαίρι. Και πίστεψε μας, αυτήν την εποχή είναι ακόμη χειρότερο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να το καταπολεμήσεις φυσικά και να ξεκινήσεις να πίνεις ζεστά.

Εμείς όμως έχουμε 5 φυσικούς τρόπους, οι οποίοι όχι μόνο θα καταπραΰνουν τον πόνο, αλλά θα σε βοηθήσουν να «ανοίξεις» και πάλι τον λαιμό σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

#1. Χρησιμοποίησε μηλόξιδο
Το ξίδι είναι όξινο και μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια στο λαιμό, αλλά και να καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Μπορεί επίσης να χαλαρώσει το φλέγμα που μπορεί να ερεθίζει το λαιμό. Αυτό λοιπόν, που μπορείς να κάνεις, είναι γαργάρες ανακατεύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο με ένα ποτήρι νερό.

#2. Μέλι
Φυσικά και το είχες φανταστεί, πως θα σου το λέγαμε. Το μέλι μπορεί να προστεθεί σε ζεστό νερό ή τσάι με λεμόνι για να μαλακώσει τον λαιμό. Το μέλι έχει κάποιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πονόλαιμου, ο οποίος έχει εμφανιστεί πιθανότατα λόγω λοίμωξης. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει να ελαττωθεί ο βήχας, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στον πονόλαιμο και να κάνει χειρότερη την κατάσταση.

#3. Αιθέριο έλαιο μέντας
Η μέντα πιστεύεται ότι δρα ως αποσυμφορητικό αραιώνοντας τη βλέννα στο λαιμό σου. Το έλαιο μέντας μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο και να διευκολύνει έναν ξηρό βήχα, γι’ αυτό πιες ένα τσάι με μέντα ή τρίψε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας στο στήθος σου.

Δες και αυτό: Έχεις αυτά τα συμπτώματα; Sorry αλλά μάλλον αύριο θα είσαι άρρωστη

#4. Φάε κάτι παγωμένο
Οξύμωρο έτσι; Και όμως τα παγωμένα όπως και τα ζεστά μπορούν να σε βοηθήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τρώγοντας κατεψυγμένα τρόφιμα όπως παγωτό ξυλάκι ή sorbe μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφιστούν τα συμπτώματα του πονόλαιμου. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου αρκετά γρήγορα.
Προτιμώνται τα μη γαλακτοκομικά κατεψυγμένα προϊόντα, επειδή σε ορισμένα άτομα τα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο τον λαιμό. Εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν ερεθίζουν το λαιμό σου, τότε δοκίμασε το παγωτό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χωρίς όμως πρόσθετα κομμάτια σοκολάτας, ξηρών καρπών ή κομμάτια που θα μπορούσαν να γρατσουνίσουν και να ερεθίσουν τον λαιμό σου περισσότερο.

#5.Πλήρης ξεκούραση
Αυτονόητο σίγουρα, αλλά οφείλουμε να σου αναφέρουμε, πως πρέπει να ξεκουραστείς, τόσο εσύ, όσο και η φωνή σου, προκειμένου να αναρρώσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ένα κουρασμένο σώμα σημαίνει αυτόματα κι ένα κουρασμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν είσαι εξαντλημένη, το σώμα σου θα αγωνιστεί για να θεραπευτεί, γι’ αυτό και πρέπει να ξεκουραστείς. Ο χρόνος στο κρεβάτι ή μακριά από τους συνηθισμένους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας σου μπορεί να σε βοηθήσει να επαναφορτίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να ανακουφιστείς κι εν τέλει από τον πονόλαιμό σου.

Διάβασε ακόμη: 5 αποδεδειγμένα tips για να βελτιώσεις την μνήμη σου