Χαλάρωση κόλπου: Πότε συμβαίνει και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στη γυναίκα;

Χαλάρωση κόλπου: Πότε συμβαίνει και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στη γυναίκα;

Αρκετές γυναίκες την αγνοούν, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα που προκαλεί, χωρίς να αντιλαμβάνονται που οφείλονται. Ο λόγος για τη χαλάρωση κόλπου, που δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ενώ απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες γυναίκες.

Γιατί χαλαρώνει ο κόλπος;
Μετά από 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς, παρατηρείται συνήθως μία χαλάρωση στον γυναικείο κόλπο. Αν αναλογιστούμε ότι ο κόλπος πριν τον τοκετό έχει συνήθως διάμετρο 2-2,5 εκατοστά και από εκεί θα περάσει το κεφάλι του μωρού, το οποίο είναι περίπου 10 εκατοστά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι όσο και να επιστρέψει ο κόλπος στην πρότερη διάμετρο, σίγουρα δεν θα επιστρέψει σχεδόν ποτέ στα 2 εκατοστά. Παράλληλα, ακόμα και στις άτοκες γυναίκες, με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να παρατηρηθεί χαλάρωση κόλπου, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα όργανα του σώματός μας, είτε φυσιολογικά είτε μετά από κάποια ορμονική διαταραχή.

Τι προβλήματα δημιουργεί η χαλάρωση κόλπου;
Ένας χαλαρός κόλπος είναι πιο “ανοιχτός” στην είσοδο μικροοργανισμών και άρα είναι ευάλωτος στις κολπικές λοιμώξεις. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται χαλάρωση κόλπου, σε γυναίκες που ταλαιπωρούνται από πολύ συχνές κολπίτιδες. Παράλληλα, ειδικά μετά από τοκετό, μπορεί να εμφανιστεί ακράτεια πρώτου βαθμού, ακόμα και σε πολύ νεαρές γυναίκες. Η μικρή απώλεια ούρων όταν γελούν ή όταν βήχουν, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε χαλάρωση κόλπου, γεγονός που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, οι γυναίκες με χαλάρωση κόλπου αναφέρουν ότι αισθάνονται μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση από τον σύντροφο, ενώ επηρεάζεται σημαντικά η ψυχολογία και αυτοπεποίθησή τους.

Πώς διορθώνεται η χαλάρωση κόλπου;
Τα παλιότερα χρόνια, η χειρουργική επέμβαση μείωσης του εύρους του κόλπου, γνωστή και ως κολποπλαστική ήταν μονόδρομος. Αποτελεί μία σχετικά εύκολη επέμβαση, που δεν απαιτεί παραμονή σε νοσοκομείο, ενώ έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, αφού η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις υποχρεώσεις της. Πλέον όμως, η ιατρική μέθοδος Vagitense που πραγματοποιείται στο ιατρείο, αποκλειστικά από τον Dr. Ναούμ για την Ελλάδα, μπορεί να αντικαταστήσει πάρα πολλά χειρουργεία, διορθώνοντας περιπτώσεις μικρότερης χαλάρωσης κόλπου.

Τι είναι το Vagitense
Πρόκειται για ένα Laser CO2 τελευταίας γενιάς, το οποίο εφαρμόζεται στον κόλπο, με στόχο να προκαλέσει την άμεση αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και να μειώσει το εύρος του κόλπου μέσα σε ελάχιστες συνεδρίες. Έτσι το μυϊκό τοίχωμα του κόλπου ενισχύεται και η περιοχή επανέρχεται στην πρότερη νεανική της κατάσταση. Παράλληλα, με τη μέθοδο Vagitense αντιμετωπίζουμε με τεράστια επιτυχία τη γυναικεία ακράτεια πρώτου βαθμού, ενώ αποστειρώνουμε τον κόλπο, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να ξεχάσουμε τις συχνές κολπικές λοιμώξεις.

Εκατοντάδες γυναίκες στο εξωτερικό, πλέον και στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση κόλπου και τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί, με χειρουργικές ή μη χειρουργικές μεθόδους, καταρρίπτοντας μία για πάντα το ταμπού γύρω από τις συγκεκριμένες επεμβάσεις.

Δείτε στο παρακάτω video τον Dr. Ναούμ καλεσμένο στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, να μιλά για τη χαλάρωση κόλπου και τις επεμβάσεις που αποκαθιστούν τη γεννητική περιοχή της γυναίκας



Medical Ananeosi Λ. Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών Τηλ: 210 8835100 / www.ananeosi.gr / www.nikosnaoum.gr