Κράμπες στα πόδια; Δες πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κράμπες στα πόδια; Δες πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Και πονάνε πολύ όταν συμβαίνουν

Οι μυϊκές κράμπες συμβαίνουν όταν ένας μυς ακούσια πιάνεται από μόνος του. Συνήθως, αισθάνεσαι ένα σκληρό χτύπημα στο σημείο του πόνου - αυτός είναι ο πιασμένος μυς. Οι κράμπες συμβαίνουν συνήθως για κάποιο λόγο. Εάν δεν έχεις τεντώσει έναν μυ, πιθανότατα παθαίνεις κράμπα επειδή ο μυς σου είναι κουρασμένος ή επειδή το σώμα σου είναι αφυδατωμένο ή επειδή δεν λαμβάνεις αρκετούς ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο ή το μαγνήσιο. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν τους μυς σου να λειτουργούν πιο ομαλά και τα υγρά βοηθούν το σώμα σου να επεξεργάζεται τα μέταλλα.

Πώς μπορείς όμως να τις αντιμετωπίσεις;

  • Κάνε λίγο stretching
    Χαλάρωσε τον μυ που έχει πάθει κράμπα. Σταμάτα κάθε δραστηριότητα που μπορεί να σου προκάλεσε την κράμπα και τέντωσε ελαφρά το πόδι σου. Μπορείς επίσης να κάνεις μασάζ στον συγκεκριμένο μυ είτε κατά την διάρκεια του, είτε μετά το stretching.
  • Πάρε μαγνήσιο
    Ο πρώτος και κυριότερος λόγος των ανθρώπων που παθαίνουν κράμπες στα πόδια είναι η έλλειψη μαγνησίου. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις, είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να δεις αν μπορείς να προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.
  • Ζεστές κομπρέσες
    Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι είναι οι κομπρέσες. Πάρε λοιπόν μία πετσέτα βρέξε την με ζεστό νερό και τοποθέτησε την στην πονεμένη με κράμπα περιοχή. Θα δεις πως θα ανακουφιστείς πάρα πολύ γρήγορα και θα ξεχάσεις πως είχες κράμπα.

Ξέρουμε, δεν μπορείς να τις προβλέψεις, όμως τώρα θα ξέρεις τι να κάνεις την επόμενη φορά που θα σε πιάσει μία κράμπα.

Διάβασε ακόμη: Ο πιο περίεργος τρόπος για να καταπολεμήσεις τις άφθες στο στόμα