Αυτό είναι το ρόφημα που σε βοηθάει να ενισχύσεις την γονιμότητα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το ρόφημα που σε βοηθάει να ενισχύσεις την γονιμότητα σου

Και σίγουρα υπάρχει μέσα στο σπίτι σου

Το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις υπερτροφές, έχει όμως άπειρα οφέλη στον οργανισμό, που ούτε είχες φανταστεί. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου από διάφορες ασθένειες και ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με την καλύτερη υγεία του εντέρου και του εγκεφάλου. Σύμφωνα μάλιστα με τις πιο πρόσφατες μελέτες, μία έρευνα από την Αμερικανική Εταιρεία για την Αναπαραγωγική Ιατρική διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού την εβδομάδα συνδέεται με την καλύτερη γονιμότητα στις γυναίκες.

Ναι, όπως κατάλαβες και από πάνω αναφερόμαστε στο κόκκινο κρασί και στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στον οργανισμό σου. Εκτός του ότι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, βοηθάει στο να ενισχύσει και την γονιμότητα σου.

Δες και αυτό: Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Ένα ποτήρι κρασί θα σε βοηθήσει

Οι ερευνητές μελέτησαν 135 γυναίκες ηλικίας 18 έως 44 ετών, προκειμένου να προσδιορίσουν εάν η πρόσληψη αλκοόλ σχετίζεται με το ωοθηκικό απόθεμα μιας γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να κρατήσουν ένα λεπτομερές ημερολόγιο σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, του ποτού, του κόκκινου και του λευκού κρασιού.

Οι επιστήμονες έκαναν τις μετρήσεις μέσω υπερήχων και διαπίστωσαν, πως μόνο το κόκκινο κρασί διαπιστώνοντας ότι μόνο ο κόκκινος οίνος συνδέεται με τον αριθμό των ανθρωπίνων θυλακίων. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την εβδομάδα λοιπόν, μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την γονιμότητα σου. Τώρα λοιπόν ξέρεις ένα ακόμη από τα οφέλη του κόκκινου κρασιού.

Διάβασε ακόμη: Cheers! Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί