Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Ένα ποτήρι κρασί θα σε βοηθήσει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Ένα ποτήρι κρασί θα σε βοηθήσει

Κι όμως έχει ελάχιστες θερμίδες

Εάν είσαι fan του κρασιού τότε θα ξέρεις πως έχει άπειρα οφέλη για την υγεία σου. Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα φυτοχημικά μέσα στο κρασί (όπως το ελλαγικό οξύ και η ρεσβερατρόλη) μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού του καρκίνου. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ακόμη ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αν προσπαθείς όμως να χάσεις βάρος και πίνεις οποιοδήποτε είδος ποτού, τότε αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να χαλάσει τα σχέδια σου. Έχει αποδειχθεί όμως πως μπορείς να πιεις ένα ποτήρι αλκοόλ και να πετύχεις το στόχο σου.

Όπως λοιπόν έχεις καταλάβει το κλειδί είναι το μέτρο. Η συνιστώμενη κατανάλωση αλκοόλ για τις γυναίκες είναι μέχρι ένα ποτήρι την ημέρα. Αυτό το ποτήρι περιέχει περίπου 80 έως 120 θερμίδες, ανάλογα με τον τύπο και την περιοχή στην οποία καλλιεργείται (το κρασί). Ένα ποτήρι κρασί έχει λιγότερες θερμίδες από ότι ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, οπότε ένα ποτήρι ή ίσως και δύο δεν θα σε απομακρύνει ιδιαίτερα από τον στόχο σου.

tumblr nlo9g956Uk1tgp0a3o1 500

Το λευκό κρασί έχει λιγότερες θερμίδες, περίπου 85 ανά ποτήρι, ενώ αν επιλέξεις τα πιο γλυκά κρασιά τότε κάθε ποτήρι έχει περισσότερους από 14 υδατάνθρακες, 8γρ. ζάχαρη και 164 θερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκκινα κρασιά μόνο που τα πιο ξηρά περιέχουν 88 θερμίδες ανά ποτήρι (σε σύγκριση με τα λευκά που περιέχουν 85).

Σε σύγκριση λοιπόν με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, όπως είναι οι μπύρες τα κοκτέιλ κλπ, το κρασί είναι στην πρώτη και την top επιλογή. Και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αν το καταναλώνεις με μέτρο δεν θα σε απομακρύνει από τους στόχους σου για απώλεια βάρους. Cheers!