3 tricks για τον πονοκέφαλο, που «δουλεύουν» πραγματικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 tricks για τον πονοκέφαλο, που «δουλεύουν» πραγματικά

Ακολούθησε τα και δες τη διαφορά

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν βρίσκεσαι κάπου έξω είναι ένας απρόσκλητος και δυσάρεστος πονοκέφαλος. Σε καταβάλει και σε εμποδίζει από το να απολαύσεις οτιδήποτε ωραίο. Αν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους, σου έχουμε κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να τους ξεφορτωθείς.

Εκτός από το προφανές του φαγητού, του να πίνεις νερό και του ύπνου, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χαλαρώσεις φυσικά έναν πονοκέφαλο.

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια
Έλαια όπως η λεβάντα και η μέντα μπορούν να έχουν μια πραγματικά κατευναστική επίδραση στο σώμα καθώς και στον εγκέφαλο. Η μέντα έχει δείξει ότι βοηθάει στην ροή του αίματος που μπορεί να διευκολύνει τους πόνους στο κεφάλι και με τη λεβάντα μπορείς να τρίψεις στους κροτάφους (ή μηνίγγια), τους καρπούς ή το λαιμό για να ανακουφίσεις τον πονοκέφαλο.

Δες και αυτό: 3 έξυπνοι τρόποι να ξεφορτωθείς το κρύωμα μέσα σε ένα βράδυ

Πρόσθεσε περισσότερο σύμπλεγμα βιταμίνης Β
Αυτές οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου και είναι μια από τις μεγαλύτερες βιταμίνες που οι άνθρωποι έχουν έλλειψη. Η προσθήκη ριβοφλαβίνης και βιοτίνης, μαζί με άλλες βιταμίνες, μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Κάνε ασκήσεις
Η yoga μπορεί να είναι η απάντηση σε όλες τις προσευχές σου. Το άγχος και η ένταση κρύβονται σε όλο το σώμα σου και προκαλούν πονοκεφάλους. Βεβαιώνοντας ότι είσαι αρκετά δραστήρια και διατηρώντας το σώμα σου σε κίνηση θα απελευθερωθούν τοξίνες και θα αποτρέψουν τον πόνο.

Διάβασε ακόμη: Υποφέρεις από πονοκέφαλο και ημικρανίες; Με αυτό το diy balm θα ανακουφιστείς από τον πόνο φυσικά