3 σημάδια που μπορεί να μαρτυρούν πως έχεις έλλειψη μαγνησίου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 σημάδια που μπορεί να μαρτυρούν πως έχεις έλλειψη μαγνησίου

Να πώς θα το καταλάβεις

Το μαγνήσιο, όπως η βιταμίνη D, το κάλιο και ο σίδηρος, είναι από τα μεταλλικά στοιχεία που ο οργανισμός χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για εκατοντάδες βιολογικές διεργασίες, από τη λειτουργία των μυών και των νεύρων μέχρι την παραγωγή ενέργειας, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης κ.ο.κ.

Κι επειδή από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα μη βιολογικά προϊόντα παίρνουμε ελάχιστο μαγνήσιο, δεν είναι κακή ιδέα να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή να προσθέσεις στο διατροφολόγιο σου τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο.

Πώς όμως θα καταλάβεις ότι έχεις έλλειψη μαγνησίου;

Είσαι αγχωμένη ή καταθλιπτική
Τόσο το άγχος, όσο και η κατάθλιψη σχετίζονται με το χαμηλό μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο για την πρόληψη της κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι ο ήρεμος και ευτυχισμένος νευροδιαβιβαστής που βρίσκεται σε πολλά αντικαταθλιπτικά.

Υποφέρεις από πονοκεφάλους ή ημικρανίες
Το χειρότερο σημείο με τις ημικρανίες είναι το πόσο δύσκολο είναι να θεραπευτούν. Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, το μαγνήσιο μπορεί να προσφέρει μια γλυκιά ανακούφιση. Η πρόσληψη μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να σταματήσει την ημικρανία.

Έχεις πρόβλημα με τον ύπνο
Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αυπνίας, η πρόσληψη –και αύξηση μαγνησίου- μπορεί να σε βοηθήσει και σε αυτό. Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει κάθε παράμετρο του ύπνου και βοηθά στη μείωση πρηξίματος των κουρασμένων ποδιών σου.

Αν έχεις κάποιο από τα τρία αυτά συμπτώματα, τότε καλό θα ήταν να τσεκάρεις λίγο τις τιμές του μαγνησίου στον οργανισμό σου.

Διάβασες ακόμη: Βαρέθηκες τη δίαιτα; Ακολούθησε αυτά τα tips των Γαλλίδων για υγιές σώμα και όχι μόνο