«Μίνι» κοιλιοπλαστική για τέλειο σώμα πριν το καλοκαίρι

«Μίνι» κοιλιοπλαστική για τέλειο σώμα πριν το καλοκαίρι

Το σημείο κλειδί για την εμφάνισή σας είναι η περιοχή της κοιλιάς που αποτελεί ένα από το πλέον συχνά μέρη του σώματος που επικάθεται το λίπος.

Μια καλοσχηματισμένη κοιλιά αποτελεί το ζητούμενο, σχεδόν για όλες τις γυναίκες, σε όποια ηλικία και αν αυτές βρίσκονται. Ακόμη και αν είστε αδύνατη, μπορεί να διαπιστώσετε με το πέρασμα των ετών, ότι τα ρούχα σας δεν αγκαλιάζουν σωστά το σώμα σας.

Το σημείο κλειδί για την εμφάνισή σας είναι η περιοχή της κοιλιάς που αποτελεί ένα από το πλέον συχνά μέρη του σώματος που επικάθεται το λίπος. Την ίδια στιγμή η δίαιτα και η άσκηση μπορεί και να μην έχουν τα κατάλληλα αποτελέσματα και να παρατηρήσετε ότι ενώ το σώμα σας είναι ομοιόμορφό… η κοιλίτσα προεξέχει.

Το πρόβλημα αυτό σίγουρα επιδεινώνουν οι εγκυμοσύνες ή η αυξομείωση του βάρους ή ακόμη και η ηλικία. Οριστική και μόνιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα αλλά και στη χαλάρωση που παρατηρείται στην περιφέρεια της κοιλιάς μπορεί να δώσει η κοιλιοπλαστική.

Τι ακριβώς διορθώνουμε;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει σκοπό την αφαίρεση του περιττού δέρματος και του λίπους από την κοιλιά. Συχνά συνδυάζεται με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, που δίνει στην κοιλιά μια νεανική όψη. Η διόρθωση της χαλάρωσης είναι εμφανής αμέσως μετά την επέμβαση.

Μετά από ενδελεχή εξέταση ο γιατρός εκτιμά την ποσότητα λίπους και δέρματος στην κοιλιά σας, για να αποφασίσει τον τύπο της επέμβασης που είναι απαραίτητη αποκλειστικά για εσάς. Μερικές φορές η κοιλιοπλαστική είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, στο ίδιο χειρουργικό χρόνο.

Η επέμβαση γίνεται μέσα από μια τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς, μόλις επάνω από την περιοχή της ηβικής σύμφυσης. Μια δεύτερη μικρή τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό, χωρίς τίποτα να είναι εμφανές μετά το χειρουργείο. Ο γιατρός συνήθως προκαλεί σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος ράβοντάς τους όπου χρειάζεται, με σκοπό τη βελτίωση του τελικού σχήματος της κοιλιάς. Το δέρμα τραβιέται προς τα κάτω και το χαλαρό ή περιττό κομμάτι αφαιρείται.

Τι διαφορετικό προσφέρει η «μίνι» κοιλιοπλαστική;

Στη «μίνι» κοιλιοπλαστική η τομή είναι μικρότερη και το δέρμα διαχωρίζεται από τους υποκείμενους μυς μόνο μέχρι τον ομφαλό. Το χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει αφαιρείται και μετά το υπόλοιπο ράβεται πίσω στην θέση του.

Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε γυναίκες που έχουν χαλαρούς μυς και χαλαρωμένο δέρμα μετά από εγκυμοσύνες, ενώ ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες το χάσιμο της ελαστικότητας των ιστών μπορεί να βελτιωθεί μετά από μια τέτοια επέμβαση.

Γιαννας 2019

Διαβάστε τι είπαν ευχαριστημένοι ασθενείς για τον κο Γιαννά.

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέμβαση;

Ασθενείς που σχεδιάζουν να χάσουν βάρος πρέπει να το κάνουν πριν υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση. Γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες στο κοντινό μέλλον πρέπει επίσης να περιμένουν, γιατί οι μύες στο κοιλιακό τοίχωμα θα χαλαρώσουν εκ νέου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περισσότερες πληροφορίες για την επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και θα χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για 1 έως 2 βράδια. Οι ασθενείς συνήθως έχουν λίγο πρήξιμο και δυσφορία στην κοιλιά, για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται συνήθως 1-2 ημέρες μετά και αρχίζετε να φοράτε έναν κοιλιακό κορσέ για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Θα αρχίσετε να περπατάτε την επομένη μέρα μετά το χειρουργείο. Η ανάρρωση συχνά παίρνει μερικές εβδομάδες μέχρι να νιώσετε ότι αναρρώσατε πλήρως. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 1-2 εβδομάδες άδεια από την εργασία τους, ανάλογα με την επέμβαση και το είδος της δουλειά τους. Επιστροφή σε αθλητικές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά από 6 εβδομάδες.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (www.athensplasticsurgery.gr), τηλ. Επικοινωνίας 210 89 43 033 . Δείτε το ιατρείο εδώ

DPG Network