Δεν θες να πας γυμναστήριο; Πιες ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δεν θες να πας γυμναστήριο; Πιες ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Η έρευνα που ήθελες καιρό να ακούσεις

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλές έρευνες που αποθεώνουν το κρασί και σου δίνουν μερικούς λόγους για να πιείς ένα ποτηράκι παραπάνω. Βοηθάει στην καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ, στο να χάσεις βάρος, αλλά και στο να σε χαλαρώσει. Εάν πάντα πίνεις με μέτρο βέβαια.

Υπάρχει όμως μία καινούργια έρευνα που μάλλον θα σε ενθουσιάσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έχεις διαβάσει μέχρι στιγμής. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά, ένα ποτήρι κρασί έχει τα ίδια αποτελέσματα με μίας ώρας γυμναστήριο.

Ακούγεται χαζό και ίσως απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εάν δεν τα πας και πολύ καλά με τα όργανα γυμναστικής και δεν καταφέρνεις να μειώσεις το βάρος σου, δεν πειράζει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιείς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Από την έρευνα της ομάδος του Τζέισον Ντικ ντελ Ούνιο προκύπτει πως τα οφέλη που προσφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ρεσβερατρόλη, μία χημική σύνθεση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, ισοδυναμούν με εκείνα που μπορεί να επιτύχει κάποιος ενώ αθλείται για μία ώρα. Η ουσία αυτή αποτρέπει τα κύτταρα του λίπους να αποκτήσουν πυκνότητα.

Cheers λοιπόν με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι. Και αν σήμερα δεν μπορείς να πας γυμναστήριο ή δεν θες, μη σκας, πιες ένα ποτήρι κρασί.

Έρευνα: A Glass Of Red Wine Is The Equivalent To An Hour At The Gym, Says New Study